Sosyal Girişimcilik Sertifika Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Girişimcilik.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
e-Sertifika Programları
Nurşen Varır Workcube - İnsan Kaynakları Yönetimi.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
Arş. Gör. Tolga Çakmak Hacettepe Üniversitesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Hızlandırma Programı ‘Fikirden Girişime En Hızlı Yol’
EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI Program Tanıtımı
E-devlet uygulamaları
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Sosyal Medyada Tanıtım ve Pazarlama
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Amaç PROJE BİLGİLERİ KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması KOBİ’lerin güçlendirilmesini ve istihdamın artırılması İhracat ve uluslararası işbirliklerinin.
Bir çok girişimci, yeni bir iş kurarken çoğu zaman hazırlık yapmaz. Yani bir iş planı yapmaz, bir iş modeli oluşturmaz. Ülkemizde yeni kurulan işlerin.
Temel Bilgi Teknolojileri
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Araş. Gör. Meryem Berrin BULUT ve Doç. Dr. Nuri BALOĞLU
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
1. Hafta: Tanışma ve dersin içeriğinin tanıtılması
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
BÜMED Business Angels (BUBA
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Sosyal Girişimcilik Sertifika Programı

Sosyal Girişimcilik ve Network Kurma Doç. Dr. Mehmet Lütfi ARSLAN 2 Saat*4 Gün Öğrencilere sosyal girişimcilik, Türkiye ve Dünya örnek projeleri anlatılır. Öğrenciler networkün önemini kavrar ve sektörler arası ağ kurma STK-Özel Sektör desteği için neler yapmaları gerektiğini öğrenir yönetimi anlatılır.

Sosyal Girişimci Doç. Dr. Selma ARIKAN 2 Saat*2 Gün Öğrencilere sosyal girişimci kimdir? Sosyal girişimcilerin özellikleri, ruh hali ve onların sürdürülebilir motivasyonları anlatılacaktır.

Sosyal Girişimciler için İş Planı Doç. Dr. Ezgi YILDIRIM SAATÇİ 2 Saat*3 Gün Sosyal girişim iş fikrinin belirlenmesi sonrasında oluşturulacak iş planının ana konseptleri ile ele alınması olacaktır. Bu bağlamda üzerinden geçilecek iş planı örneklerle açıklandıktan sonra katılımcıların kendi fikirlerine göre uyarlama çalışması yapılacaktır.

Proje Atölyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal ÇANKIR 2 Saat*4 Gün Öğrenciler firmalardan katılan çözüm ortaklarıyla birlikte kendi sosyal girişim proje fikirlerini ve bu projeleri ilgili sektörlerdeki firmalara işbirliği teklifiyle götürmek üzere model ve planlarını geliştirir, Bitirme Projesi hazırlarlar -hazırladıkları projeleri Proje Pazarında posterlerle ve datashowlar ile sunarlar.

Sosyal Girişimciliğin Sosyolojik Temelleri Öğr. Gör. Enver MENGÜ 2 Saat*2 Gün Sosyal girişimciliğin sosyolojik olma imkanı ele alınacak, ardından da sosyolojinin klasik geleneği üzerinden bir yaklaşım sunulacaktır. Bu bağlamda özne-yapı etkileşimi, sosyal ağ, sosyal gelişme ve toplumsal hareket şeklinde belirlenen dört odak nokta üzerinden yürütülen bu çalışma, sınırları dahilinde alana yeni bir öneri sunmaktadır.

Sosyal Girişimciliğin Hukuki Yönü ve Şirket Kurma Av. Ramazan ARITÜRK (Elmadağ Avukatlık & Danışmanlık Kurucu Ortağı) 2 Saat*2 Gün Öğrencilere 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve şirket kurma prosedürü anlatılır.

Sosyal Girişimcilikte Sürdürülebilirlik ve Finansal Modeller Ünsal SÖZBİR (İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı) 2 Saat*2 Gün Öğrencilere sosyal girişimcilik ve sürdürülebilirlik ile sürdürülebilir finansal modeller geliştirme ve modeller hakkında bilgi verilir.

Sosyal Girişimcilikte Kültürel Boyut Av. Cihat GÖKDEMİR (İnsan Hakları ve Adalet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi) 2 Saat*2 Gün Öğrencilere sosyal girişimcilik kültürel boyut ve kültürlerarasında yönetim anlatılır.

Sosyal Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Yönetim Osman ŞENTÜRK (Chief Operating Officer @ LCWaikiki) 2 Saat*2 Gün Sosyal Girişimcilikte İnsan Kaynağının önemi anlatılır

Sosyal Girişimcilik ve Bilişim Teknolojileri (IT) Salih ÇAKTI (Eğitimci – Uzman) 2 Saat*2 Gün Katılımcılara sosyal girişimcilikte kullanılabilecek dijital platform ve uygulamalar hakkında bilgi verilir.

Kurs kapsamı hakkında bilgi almak için   Akademik Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Bilal ÇANKIR bilalcankir@gmail.com