KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Merkezî yönetim bütçe kanununda; yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri, varsa bütçe.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI ANKARA
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILMASI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
Sunum transkripti:

KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

KKTC’de Girişimcilik Projesi 2017 Yeni dönem girişimcilik projesi kapsamında iş fikirleri Öncelik 1 ve Öncelik 2 olarak değerlendirilecek ve bu doğrultuda destek programı hayata geçirilecektir.

KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 ÖNCELİK 1 VE ÖNCELİK 2

Öncelik 1 Nedir? İş fikri teknolojik yenilik içermekte midir? Yazılım, IoT, yapay zeka kullanılacak mıdır? Ulusal bazda yenilik içermekte midir? Mevcut ürün veya süreçte yenilik gerçekleştirilmekte midir? Üretim yöntemleri yeni teknikler ve teknolojiler içermekte midir?

Öncelik 1 Nedir? Bilinen bir yöntem veya tekniğin veya teknolojinin yeni bir alana / sektöre / ürüne / sürece uygulanmasını içermekte midir? KKTC’nin stratejik sektörleri kapsamında yer almakta mıdır? KKTC’nin rekabet yapısını güçlendirecek nitelikte midir? Katma değerli ihracat odaklı mıdır? Dışa bağımlılığı azaltacak nitelikte midir?

Öncelik 2 Nedir? Öncelik 1 kapsamına girmeyen iş fikirleri Konvansiyonel girişimci iş fikirleri Mevcut üretim süreçlerinin hali hazırda kullanıldığı iş fikirleri Mevcut durumda piyasada faaliyette bulunan iş fikirleri

KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 DESTEK BÜTÇESİ ve ÇAĞRISI

Destek Bütçesi ve Kontenjan Öncelik 1 ve Öncelik 2 toplam bütçe 3.500.000 TL’dir. Öncelik 1 kapsamında 50 Girişimci Adayı, Öncelik 2 kapsamında 100 Girişimci Adayı seçilecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Başlangıç Tarihi: 12 Mayıs 2017 Başvuru Tarihi : 3-4-5 Temmuz 2017

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Girişimcilik Desteği Başvuru Formu "Girişimciye Ait Bilgiler Tablosu" ve "İş Fikri İle İlgili Bilgiler Tablosu" Kimlik Kartı fotokopisi Yeni Karakter Belgesi Her sayfası ıslak imzalı "002-Girişimci Anketi« ……… İstenen dokümanların detaylarına KOBİGEM web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Proje Başvuru Koşulları MADDE 5- (1) Projeye, yeni bir iş kurmak isteyen 1.1.1980 ve sonraki tarihlerde doğmuş olan, gerçek kişiler (girişimci adayları) başvuru yapabilir. (2) Hali hazırda başka bir yerde ücretli olarak çalışan kişiler başvuru yapabilir. Ancak bu kişiler hibe desteği sözleşmesinin imzalandığı tarih itibariyle ücretli çalışmayı sonlandırmak zorundadır. (3) Aşağıda belirtilen unsurlara sahip kişiler Projeye başvuru yapamaz: İflas etmiş veya tasfiye halinde, işleri kayyum veya vasi tarafından yürütülen, faaliyetleri askıya alınmış veya bunlarla ilgili bir kavuşturmanın konusu olan veya KKTC mevzuatında öngörülen benzer durumlarda bulunan kuruluşlara sahip veya ortak olanlar, Haklarında, görevlerini ağır bir şekilde kötüye kullandıklarına dair kesinleşmiş mahkeme kararı olanlar, Dolandırıcılık, yolsuzluk, bir suç örgütü içinde yer almak suçlarından kesinleşmiş yargı kararı ile mahkûm olanlar, Daha önce faydalanmış olduğu geri ödemesiz veya geri ödemeli kamu desteklerinde imzalamış olduğu sözleşmeyi ihlal ettiği tespit edilenler, Yüz kızartıcı suç kapsamında haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunanlar (4) Madde 5’in 3. bendinde yer alan şartlar dışında hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunanların programa kabulü, Bakanlık tarafından değerlendirilerek karar verilir.

Hibe Desteğinden Faydalanma Koşulları MADDE 6- (1) Hibe desteğinden faydalanmak için bu uygulama esaslarının 5. maddesinde belirtilen koşulların eksiksiz olarak sağlanması gerekir. (2) İş planını hazırlayan ve Komite tarafından hibe desteği alması uygun bulunan KKTC vatandaşı girişimci adayları tarafından kurulan girişimci işletmeler, hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanırlar. (3) Girişimci adayı tarafından yeni kurulan girişimci işletmedeki ortaklık payının en az % 30 olması gerekir. Destek süresince bu oran % 30’un altına düşemez. (4) Girişimci işletme KKTC sınırları içerisinde kurulmalıdır. (5) Girişimci adayı girişimci işletmede destek süreci boyunca imza yetkisine sahip olmalıdır. (6) Hâlihazırda kurulu bir işletmeye ortak olunması durumunda hibe desteği verilmez. (7) Bir girişimci adayı bir çağrı kapsamında yalnızca bir girişimci işletme için hibe desteğinden faydalanabilir.

Hibe Desteğinden Faydalanma Koşulları MADDE 6 (8) Bir girişimci adayı bir çağrı kapsamında birden fazla girişimci işletmenin sahibi/ortağı olamaz. (9) Birden fazla girişimci adayı tarafından bir girişimci işletme kurulması durumunda hibe miktarı değişmez. (10) Girişimci adayına hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandığının bildirildiği tarihten itibaren, en fazla 90 gün içerisinde Bakanlık ve girişimci adayı arasında taahhütname imzalanır, girişimci işletme kurulur ve Bakanlık ile girişimci işletme arasında Girişimcilik Programı Hibe Sözleşmesi imzalanır.

KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 YILI ÖNCELİK 1 UYGULAMA GENEL TAKVİMİ   Mayıs 2017 Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Çağrı Dönemi Başvuru Alımı 3-4-5 Temmuz 2017 Ön Değerlendirme Eğitim Programı Danışmanlık Sürecine Kabul Danışmanlık Görüşmeleri Komite Değerlendirme Aşaması Hibe Ödemeleri ve İzleme Aşaması 2018 YILI

Komite Değerlendirme Aşaması KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 YILI ÖNCELİK 2 UYGULAMA GENEL TAKVİMİ   Mayıs 2017 Haziran Temmuz Ağustos Eylül Çağrı Dönemi Başvuru Alımı  3-4-5 Temmuz 2017 Ön Değerlendirme Eğitim Programı Komite Değerlendirme Aşaması Hibe ve Faiz Desteği 2017-2018