Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ YAŞAM BOYU ÖĞRENME
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Gökhan YÜKSELER – Eylem EROĞLU Fen ve Teknoloji Öğretmeni
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
PROGRAM TASARIMI YAKLAŞIM VE MODELLERİ
Doç.Dr. Şirin Karadeniz ÖĞRETİM MESAJI TASARIMI. ÖĞRETİM TASARIMI MODELİ.
MERHABA.
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
Doç. Dr. Arif ALTUN Arş. Gör. Meryem YILMAZ-SOYLU
MİKRO ÖĞRETİM İlk kez yılında öğretmen eğitiminde kaliteyi artırmak amacıyla yapılan deneysel bir programın bir parçası olarak ABD de Stanford üniversitesinde.
ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ MODELİ
DİL ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
21 ŞUBAT DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
1.TEOG SINAVI (26-27 KASIM 2014) ÖNCESİNDE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER Ertan GÖL 10 Ekim 2014.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
E-Müfredat Eğitim-Öğretim Programlarının Sayısallaştırılması Projesi.
GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler BÖLÜM 4 Öğretimin Değerlendirme ile Yapılandırılması.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
GİRİŞ Hayat Bilgisi Öğretim Programı yoluyla çocuklar, kendilerini tanıyarak değişen toplum yaşamına hazırlanmaktadır. Bu bölümde, Millî Eğitim.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Öğr.Gör.Abdullah ALTUNSARAY
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
2017 FEN BİLİMLERİ DERSİ YENİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
Programın Karşılaştırılması Sunusu
TÜRKÇE DERSİ İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
TANITIM - KARŞILAŞTIRMA
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
Mutluköy İlköğretim Okulu
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Öğretim Programı Tasarım Soruları
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ 1. Amaçlarımız Bu bölümde, yasal ve toplumsal temellere bağlı olarak öğretmenin görevleri ve bu görevleri yerine getirebilme.
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
PROGRAM ve PROGRAM ÇEŞİTLERİ
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ. BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ.
Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (4-8) MÜFREDAT DEĞERLENDİRME
Sunum transkripti:

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI GÜNCELLEMELERİN YAPISI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZÜ İngilizce öğretim programlarının tüm seviyelerinde genel bir sadeleştirmeye gidilmiştir. Bu sadeleşme teknik anlamda üç farklı boyutta gerçekleştirilmiştir. Birinci boyut, İngiliz dili içeriği olarak tanımlanabilecek; kelime çeşitliği ve derinliği, hedef dil becerilerinde önceki programda belirlenmiş olan bilişsel ve dilsel yük ve işlev çeşitliliği ile bu işlevlerin yapısal karşılığı olan söz-dizim unsurlarında, yine Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’nın ilgili yeterlik seviyelerine uyumlu olarak, bir sadeleşme gerçekleştirilmiştir. İkinci sadeleştirme boyutunda; bu dil becerisi ve unsurlarının temrini için önceki programda önerilen pratik, etkinlik, görev ve projelerin öncelikle her sınıf seviyesindeki iç uyumluluğuna bakıldı. Ayrıca ilgili yaş grubunun psikososyal ve bilişsel özelliklerini dikkate alarak, özellikle bu sınıf içi/dışı ödevlerin tamamlanmasında gerekli olacak öğrenme stratejileri çeşitliliği de gözetilerek bir sadeleştirme sağlanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZÜ Üçüncü boyutta ise, önceki programın müfredat bağlamında sunduğu kültürlerarası iletişimsel yeterliklerin geliştirilmesi için önerilen bazı iletişimsel stratejiler ve bunların uzantısı olan çeşitli dil unsurlarının çıkarılması bulunmaktadır. Bu dil unsurları, farklı dillerde selamlaşma veya benzeri temel iletişimsel yapılar olarak görünmektedir. Programın müfredat düzleminde, yine kültürlerarası iletişimsel yeterlikler hedeflenmiş olsa da, bunun İngilizce programı içinde farklı dillere dair yapıların öğretilmesiyle olamayacağı tespit edilmiş ve kültürlerarası iletişim becerileri, farklı kültürlere dair bağlam ve temalarla çalışmasıyla sağlanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) GÜNCELLENEN PROGRAMIN FELSEFESİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER İngilizce programının genel felsefesinde büyük bir sorun göze çarpmamıştı: 2005 yılından beri MEB tarafından benimsenen ve uygulanan Avrupa Ortak Dil Çerçevesi programda zaten bulunmaktaydı. Fakat alan uzmanlarından gelen bazı noktalar yeni programa eklenmiştir; bu temelde öğrenme stratejilerinin programa eklenmesi ve kitap yazarları ile öğretmenlere çeşitli öneriler sunulmasıyla sağlanmıştır. Ayrıca İngilizce komisyonu olarak, programın ölçme ve değerlendirme boyutunu müfredatın temel bileşenleri olan, dil, öğrenme, öğretme, öğrenci ve öğretmen boyutlarının operasyonel tanımlarıyla paralel olabilmesi için ayrıntılı ve örnekli bir biçimde yeniden yazılması uygun görülmüştür. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Ana Yeterlilikler Bölümü Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Değerler Eğitimi Bölümü Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölümde Ölçme Süreçleri Detaylandırılmıştır İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölüme Programın Yapısına Dair Açıklamalar Eklenmiştir. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Bağlam ve Etkinlik/Görev Örnekleri Sunulmuştur. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMA YAPILAN EKLEMELER– Kuramsal Bölüme İşlev Önerileri İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) ÜNİTELERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1. Programda yapılan en köklü değişim, dil yapılarının iletişim işlevleri altında kategorize edilmesidir. 2. Ayrıca, İşlev & Örnek Dil Unsurları sütunu ile Dil Becerileri ve Öğrenme Çıktıları sütunu, İngilizce Öğretim Programının diğer programlarla uyumlu görünmesi adına yer değiştirmiş, dil becerilerine ayrıca kazanım kodları atanmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar) PROGRAMDA YAPILAN DİL DEĞİŞİKLİKLERİNİN TÜRLERİ Gerek son yıllarda sahadan gelen dönütler gerekse Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün topladığı veriler ışığında, kelime, dilbilgisi, etkinlik ve beceri/kazanım alanlarında yapılan temel değişikliklerin özelliği sadeleşme yapmaktır. Bu sadeleşme ile kelime yükü azaltılmış ve bazı dil unsurları hafifletilmiştir. Ayrıca iletişim stratejileri olarak verilen bazı ifadeler çıkarılmıştır. Program geneline çeşitli etkinlikler, görevler eklenerek öğretmen ve kitap yazarlarına göndermeler yapılmıştır. İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (2-8. Sınıflar)

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ANKARA 2017