Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
AHMET DALKIRAN

2 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARIMIZDA;
-1-Yenilenen öğretim programı ile birlikte ünitelerin açıklamalarında sadeleştirmeler yapılmış, net ifadeler kullanılmasına gayret edilmiştir.

3 -2-Kazanımların içeriği sadeleştirilmiş, kazanımlara sınırlamalar getirilmiş; böylece ihtiyaç duyulmayan bilgi yüklemelerinin önüne geçilmeye çalışılmıştır.

4 -3-Değerler eğitimine üstü kapalı bir biçimde program içerisinde yer verilmiş burada öğretmenin rolü ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır.

5 4-Kazanımların yaşamla ilişkilendirilmesine özen gösterilmiş, her bireyin ilgisini çekebilecek, merak uyandıracak konulara ağırlık verilmiştir.

6 -5-Ders içerikleri hafifletilmiş, ünite sıralamaları değiştirilmiş, karar verme ve tartışma becerilerine ağırlık verilmiş, evrensel, milli ve bilimsel etik değerlere yer verilmiştir.

7 öğretim programında öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini geliştirerek keşfeden, soran, sorgulayan, üreten ve sorun çözebilen bireyler haline gelmeleri amaçlanmıştır.

8 -7- Ayrıca öğrencilerin içinde yaşadığı mekâna ve topluma uyumlarını sağlayabilmeleri ve kültürel aktarımı gerçekleştirebilmeleri amacıyla toplumsal değerlerin kazandırılmasına önem verilmiştir.

9 -8-Sosyal bilgiler öğretiminde okul dışı ortamlardan da faydalanmaya önem verilmiş. Yakından uzağa olacak şekilde geziler yapılması üzerinde durulmuştur.

10 -9-Programın özünde değerler eğitimi, rehberlik ve bilgi teknolojilerinin etkili kullanımı üzerinde durulmuştur.


"YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları