MATURA Bettina Pakoy.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Advertisements

SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009.
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
3D DEFTER VE SES.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
ALAN SEÇİMİ SEMİNERİ.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
GECE GÜNDÜZ Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece – gündüz oluşur.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
Yerleştirme Sistemindeki
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
ORTAK SINAVLAR.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler Matematik ve Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı iki test için.
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
ORTAÖĞRETİM SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ REHBERLİK SERVİSİ.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2P METODUNDA B İ RL İ KTE ÇALIŞACAK BRANŞLAR. ANAOKULU Bir dönem için hedef kazanımlara yönelik 2 problem yada proje üretilir. Sınıf Öğretmeni + İngilizce.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
12.SINIF MATURA TOPLANTISI NOTLARI
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
İnternet Programcılığı II
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
TEOG SONRASI YENİ SINAV SİSTEMİ LKS
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ABİDE 2016 AKADEMİK BECERİLERİN İZLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ (ABİDE) ARAŞTIRMASI.
Sunum transkripti:

MATURA Bettina Pakoy

MATURA LATİNCEDEN GELİR VE «OLGUN» DEMEKTİR.

Matura üç bölümden oluşur: Proje Yazılı sınavlar Sözlü sınavlar BAŞARILI MATURA = BÜTÜN NOTLARIN POZİTİF OLMASI

Ne zaman? Haupttermin/Ana tarih: 18.04.-24.04.2017 yazılı sınavlar Ön koşul: son karnenin bütün notların pozitif olması. Öğretmenler, Matura’dan bir hafta önce öğretmen konferansında son karnenin notları ve kimin Matura’ya hak kazandığını belirtirler. Eğer bir negatif not varsa, öğrenci Matura’dan önce bütünleme ile notu düzeltebilir. Düzeltemez ise Ağustos sonu Eylül başı tekrar deneyebilir. Eğer iki ve fazla negatif varsa, hem bütünleme hem Matura’yı Ağustos sonu Eylül başı tekrar deneyebilir.

Matura’da başarısızlık durumunda…. Öğrenci yazılı Matura’da başarısız ise; Her negatif ders için düzeltme sınavına girebilir Onları da geçemez ise, sözlü sınavlara katılabilir fakat hala negatif olan yazılı sınavları ancak sonbaharda tekrar düzeltebilir ve Matura’yı o zaman tamamlar. Öğrenci sözlü sınavda başarısız ise; Tekrarları ancak sonbaharda yapılır.

MATEMATİK (10 konu başlığı) TİCARET SEÇENEK 1 SEÇENEK 2 SEÇENEK 3 proje YAZILI TİCARET DERSLERİ 6 saat ALMANCA 5 saat İNGİLİZCE MATEMATİK SÖZLÜ İŞLETME MATEMATİK (10 konu başlığı) SEÇMELİ SEÇMELİ = Hukuk, VWL, enformatik, Türkçe veya Fen

LİSE SEÇENEK 1 SEÇENEK 2 SEÇENEK 3 VWA YAZILI ALMANCA MATEMATİK İNGİLİZCE TÜRKÇE İNGİLİZCE/TÜRKÇE SÖZLÜ SEÇMELİ BİOLOJİ, FİZİK VEYA T. GEOMETRİ, İNGİLİZCE/TÜRKÇE (3. Yazılıda Seçilmeyen) TOPLAM DERS SAATİ HAFTADA 15 OLMALI 10-24 konu başlığı TOPLAM DERS SAATİ HAFTADA 10 OLMALI

YAZILILAR (lise ve ticaret için) 18.04. – 24.04.2017 Almanca: 300 dakika yaklaşık 1000 kelime yazılır ; 3 konudan 1 tane seçip iki farklı yazı yazılır. Matematik: 300 dakika uygulamalı matematik 3 kapsamlı soru İngilizce: «writing» 200 dakika 3 soru, «reading» 60 dakika 4 soru, «listening» 40 dakika 4 soru yani toplam 300 dakika Ticaret dersleri: 6 saat

SÖZLÜ (lise ve ticaret) 25.05.- 02.06.2017 Öğrenci bir kutudan iki konu başlığı seçer ve birini tercih eder. Öğretmen bu konudan iki-üç sorudan birini seçer. Öğrenciye 30 dk hazırlanma süresi verilir. Esas sözlü sınav 10-20 dk sürer.

Ocak Matura seçeneklerin tercihi bildirilmesi Şubat Projenin tamamlanması Teslimden sonraki ilk üç haftada öğretmen tarafında düzeltilir Ve sunum hazırlanır. Nisan Son sınıfın kapanması ve not verilmesi (Jahreszeugnis) 18.-24.04.2017 arasında yazılı sınavlar Mayıs Proje: Sunum ve değerlendirme 02.-05.05.2017 Mayıs/Haziran 25.05.-02.06.2017 sözlü sınavlar

Proje sunumu 7 dakika sunum 8 dakika konu hakkında «sohbet» Toplam 15 dakika Sunumda 3 beceri değerlendirilir Yazılı projede 5 beceri değerlendirilir

Proje Öğrenci projeyi Şubat ayında teslim etmezse, Matura sınavlarına girebilir ancak Matura’yı tamamlamamış olur. Sonbaharda projeyi teslim edip tamamlar. Ticaret: İşletme ve muhasebe derslerini kapsar ayrıca bir uzman konusu içerir. Ders zamanının dışında hazırlanır ve öğretmen tarafından danışmanlık yapılır. Proje takım projesidir ancak her öğrencinin ayrı bir uzmanlık konusu (Schwerpunkt) vardır. Proje bilimsel tarzda olmalıdır (vorwissenschaftlich) Proje için verilecek olan not, yazılı çalışma, sunum ve öğrencinin konuya ne kadar hakım olduğuna bakılarak verilir. Değerlendirme kriterleri öğrencilere daha önceden bildirilir.

AMAÇLAR Süreç Sorun çözme becerisi Ön bilimsel yaklaşım Sunum becerisi Sonuçların tartışılması Verilen not kişiseldir. Takım olarak not verilmez. Dolaysıyla her öğrencinin uzmanlık konusu belli olmalıdır. Çalışmanın ortak bir başlık olur ama her öğrencinin ayrı bir subtitle olmalı. Kaynakların belirtilmesi önemlidir.

ÖNBİLİMSEL YAKLAŞIM Araştırılacak soru bulmak ve uygun çözüm metodu seçmek (anket, internet araştırması,…) Seçilen metodu doğru kullanmak Sorunu çeşitli açılardan araştırmak Kaynakları eleştirerek kullanmak ve belirtmek Projenin layout’u (düzeni) Doğru dil kullanımı

YAZILI ÇALIŞMA Bilimsel yazı; grafikler, tablolar vs. 100 sayfa

PROJENiN DÜZENİ (LAYOUT) Kapak Yeminli açıklama Abstrakt ( 250 kelime aşmayan bir ön izleme) İçerik Einleitung/giriş Hauptteil/ ana kısmı : başlangıç noktası, sorun çözme süreci, amaca ulaşım Süreç yönetimi Ek (kaynaklar vs)