Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY"— Sunum transkripti:

1 Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY
HAFTA *GÜN *SAAT ve DAKİKA kavramları ile ölçeriz.

2 YIL: Bir yılda 4 mevsim vardır. Bir yılda 12 ay vardır
YIL: Bir yılda 4 mevsim vardır. Bir yılda 12 ay vardır. Bir yılda 52 hafta vardır. Bir yıl 365 gün 6 saattir.  

3 MEVSİM: Her mevsimde 3 ay vardır. Her mevsimde 12 hafta vardır
MEVSİM: Her mevsimde 3 ay vardır. Her mevsimde 12 hafta vardır. Her mevsim 90 gündür. SONBAHAR:Eylül,Ekim,Kasım KIŞ: Aralık,Ocak,Şubat İLKBAHAR:Mart,Nisan,Mayıs YAZ: Haziran,Temmuz, Ağustos

4 AYLAR: Bir yılda 12 ay vardır. Bir ayda 4 hafta vardır
AYLAR: Bir yılda 12 ay vardır. Bir ayda 4 hafta vardır. Bir ay 30 gündür. 1-Ocak 2-Şubat 3-Mart 4-Nisan 5-Mayıs 6-Haziran 7-Temmuz 8-Ağustos 9-Eylül 10-Ekim 11-Kasım 12-Aralık

5 HAFTA: Bir hafta yedi (7) gündür. Haftanın ilk günü Pazar günüdür
HAFTA: Bir hafta yedi (7) gündür. Haftanın ilk günü Pazar günüdür. Haftanın ilk iş günü pazartesidir. Cumartesi ve Pazar tatil günleridir. 1-Pazartesi 2- Salı 3-Çarşamba 4-Perşembe 5- Cuma 6-Cumartesi 7-Pazar

6 GÜN: Dünyamızın kendi çevresinde bir tam dönüşüne gün denir
GÜN: Dünyamızın kendi çevresinde bir tam dönüşüne gün denir. Bir gün 24 saattir. Gün ile ilgili olan kavramlar: *Bugün *Yarın *Dün *Dün değil evvelki gün *Yarın değil sonraki gün 

7 SAAT: Zamanı ölçme aracıdır. Kare ,üçgen , daire biçimlerinde olabilir
SAAT: Zamanı ölçme aracıdır.Kare ,üçgen , daire biçimlerinde olabilir. Saat kadranı üzerinde 1’den 12’ ye kadar sayılar vardır.Kadran üzerindeki kısa kola akrep,uzun kola yelkovan denir.Saati okurken kadran üzerindeki akrep ve yelkovandan yararlanırız.

8 Akrep;yavaş hareket eder ve saat başlarını gösterir
Akrep;yavaş hareket eder ve saat başlarını gösterir.Yelkovan ;ise hızlı hareket eder ve dakikayı gösterir. Bir saat 60 dakikadır. Bir saatin içinde iki yarım saat vardır. Bir saatin içinde 4 çeyrek saat vardır.

9 DAKİKA: Yarım saat 30 dakikadır. Çeyrek saat 15 dakikadır
DAKİKA: Yarım saat dakikadır. Çeyrek saat dakikadır . NOT: Saatleri okurken;verilen saatin öğleden önceki saatini bulmak için ,saatten 12 çıkarılır,dakika aynen yazılır.Öğleden sonraki saati bulmak için ise verilen saate 12 eklenir,dakika aynen yazılır.  

10 Dünyanın güneş etrafında bir tam dönüşüne …………denir.
BOŞLUK DOLDURMA Dünyanın güneş etrafında bir tam dönüşüne …………denir. Bir yılda ……mevsim vardır. Bir yılda……ay vardır. Bir yılda ……hafta vardır. Bir yılda ……gün 6 saat vardır. (YIL , 4 ,12,52,365 gün 6saat)

11 Eylül,ekim ve kasım ……………… mevsiminin aylarıdır.
Aralık, Ocak ve Şubat ………………. mevsiminin aylarıdır. Mart,nisan ,mayıs……………... mevsiminin aylarıdır. *Haziran,temmuz ,ağustos…………. Sonbahar mevsiminden sonra……… mevsimi başlar.

12 Yılın ilk ayı ……………ayıdır.
Yılın 6. ayı ……………ayıdır. Nisan ayından önce………ayı gelir. Ağustos ayından sonra……….. ayı gelir. Yılın son ayı…………….ayıdır.

13 Haftanın ilk iş günü ………………dir. Tatil günleri …………………. ve …………dır
Haftanın ilk iş günü ………………dir.Tatil günleri ………………….ve …………dır. Bu gün salı ise yarın günlerden……………dır. Dün perşembe ise ,bu gün ………… dır. Bu gün günlerden Pazar ise, ertesi gün…………olur. Bu gün günlerden Cuma ise,dün değil evvelki gün………………olur.

14 Saat kadranı üzerindeki kısa kola…………, uzun kola……………denir. Bir saat ……..dakikadır. Yarım saat ……dakika, çeyrek saat……..dakikadır. Bir saatin içinde ……yarım.,… çeyrek saatlik zaman dilimi vardır.Saat üzerinde akrep …………başlarını, yelkovan ise ……….gösterir.

15 Problemler 1-Ceren sabah saat 7:00’de okula geliyor.5 saat okulda kaldığına göre,okuldan saat kaçta ayrılır? 2-Saat 21 :00 de yatan ve sabah saat 6:00 da uyanan Ege kaç saat uyumuştur?

16 3-Ekim ayının 15’inde dedesinin köyüne giden Zeynep,24 Ekimde Mersine dönmüştür.Zeynep köyde kaç gün kalmıştır? 4-Özge’nin babası 3 taksitle tablet aldı.İlk taksiti nisan ayında öderse ,son taksiti hangi ayda öder?

17 5-Nisa saat 1:00’de okuldan eve geldi. 1saat dinlendi
5-Nisa saat 1:00’de okuldan eve geldi.1saat dinlendi. 2 saat televizyon izledi.Sonra ders çalışmaya başladı.Nisa ders çalışmaya saat kaçta başlamıştır? 6-3yıl da kaç ay vardır? 7-İki ay kaç gündür?


"Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları