İLETİŞİM ENGELLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLETİŞİM NEDİR? İletişim,nesnel kriterlere dayalı aktaranın ve algılayanın,algısından bağımsız olan bilginin ve kişilerin özelliklerinin ifadesi olan duygu.
Advertisements

ÖFKEYLE BAŞ ETME.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
SORUN ÇÖZME ve DİNLEME BECERİLERİ.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Bu India’dan gelen TANTRA.
Okullarda Suç ve Şiddeti Önleme
SOSYAL BİLGİLER 7.SINIF KONU: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
İLETİŞİM.
İLETİŞİM ENGELLERİ.
İLETİŞİM SORUNLARI.
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM -2-
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
Öğretim Teknolojileri ve İletişim Süreci
HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER
Ailelere Ergen Gelişimi Hakkında Dipnotlar
4.ÜNİTE C.ETKİLİ İLETİŞİM.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Sözlükte "iletişim" ne demek?
İLETİŞİM ENGELLERİ.
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
HOŞGELDİNİZ.
Psikolojik Danışman ve Rehb.
MUSTAFA MI AKGÜL MÜ? TAVSİYE EDİLEN KULLANIM :MUSTİ ETKİLİ İLETİŞİM.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
İLETİŞİM.
VE ÇOCUGUN GELİŞİMİNE ETKİLERİ
ETKİLİ İLETİŞİM.
İLETİŞİM BECERİLERİ.
MİDYAT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Sosyal Bilgiler İletişim
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
İLETİŞİM VE EMPATİ.
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
Pozitif psikoloji İletişim becerileri.
ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ
Bu derste, Sınıfta istenmeyen davranışların önlenmesi
Öfke kontrolü.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
ÖFKENİ KONTROL ET 1. Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız ? Söyleyiniz.
Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN
İ L E T İ Ş İ M ve E M P A T İ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR.
DİĞER TUTUMLAR.
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
Sağlıklı İletişimin Vazgeçilmez Öğeleri
En uzak mesafe ne Afrika’dır
İLETİŞİM.
EĞİTİMDE İLETİŞİM SÜRECİ
GÜVENLİ OKULLAR. GÜVENLİ OKUL KRİTERLERİ Olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar. Çocukların duygularını özgürce ifade edebilecekleri olanaklar yaratır. Çocuk.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Bir Arada Yaşamanın Temeli : İletişim
ADAY ÖĞRETMENİN Öğretme-Öğrenme Süreci (ders verme)
MESLEKİ AHLAK KURALLARI
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİNDEKİ ROLÜ
DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA
Bu India’dan gelen TANTRA.
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
Gökçe Erinç Büyükşengür
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
İLETİŞİM İLETİŞİM NEDİR İletişim, gönderici ve alıcı konumundaki iki insan ya da insan grubu arasında gerçekleşen duygu, düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir.
İLETİŞİMİN TEMEL BECERİLERİ
Bölüm 5 İLETİŞİM VE EĞİTİM
Zihniyet Yargılayan «Her şeyi bilirim» yaklaşımı Tepkisel ve Otomatik Taraflı Gözlemci, Yargılayıcı Değerlendirici Kazan - Kaybet Yaklaşımı Sorun Odaklı.
İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER
KURUMSAL İLETİŞİM.
İletişim nedir Temel İletişim. Bir aklın, başka bir aklı etkileme sanatıdır. İletişim.
Sunum transkripti:

İLETİŞİM ENGELLERİ

İLETİŞİM Genel anlamda ifade edildiğinde “insanların duygu, düşünce ve bilgilerini diğer insanlarla paylaşmalarına iletişim diyebiliriz.”

İLETİŞİMSİZLİK Genel anlamda ifade edildiğinde “insanların duygu, düşünce ve bilgilerini diğer insanlarla paylaşmalarında kendilerinden, karşıdaki kişilerden yada çevresel koşullardan kaynaklı olumsuzluklar sonucunda iletişimin kurulamaması durumu diyebiliriz.”

İLETİŞİM ENGELLERİ Kişinin kendinden yada karşıdaki kişiden kaynaklanan iletişim kurmayı engelleyen bazı tutum ve davranışları iletişimin kopmasına ve yanlış anlamalara neden olur; iletişimi bozan tutum ve davranışları iletişim engelleri olarak ifade edebiliriz.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişime beden diliyle destek vermemek. İletişimde alıngan tavır sergilemek. İletişimde emir vermek/zorlamak. İletişimde özgüven eksikliği. İletişimde önyargılı olmak. İletişimde lakap takmak. İletişimde ben merkezcilik. İletişimde sen dili kullanmak. İletişimde duyarsız davranmak.

İLETİŞİMSİZLİK Aile içinde iletişimsizlik: Aile bireylerinin birbirini dinlemediği ve iletişim paylaşımını gerçekleştiremediği durumdur.

İLETİŞİMSİZLİK Arkadaş ilişkilerinde iletişimsizlik: Arkadaşların birbirini dinlemediği ve iletişim paylaşımını gerçekleştiremediği durumdur.

İLETİŞİMSİZLİK Sınıfta iletişimsizlik: Öğrencilerin birbirini ve öğretmeni dinlemediği ve iletişim paylaşımını gerçekleştiremediği durumdur.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişime beden diliyle destek vermemek: İletişim kurduğumuz kişiye dönük olmamak, konuşmanın içeriğine uygun tepkileri vermemek, yüz ve beden hareketlerimizle iletişimi desteklememek iletişimin istenilen düzeyde kurulmasını engelleyebilir.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde alıngan tavır sergilemek: Hoşumuza gitmeyen bir durumu, ilgili kişiye uygun bir şekilde iletmek yerine alınganlık göstermek yada küsmek problemin çözülmesine imkan vermediği gibi iletişim kurmayı da engelleyebilir.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde emir vermek/zorlamak: İletişimin saygıya dayalı eşit koşullarda olmaması, iletişimi engelleyebilir. İletişimde karşı tarafın kişisel kararını verme hakkı unutulmamalıdır.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde özgüven eksikliği: İletişim kuran kişinin kendine güvenmemesi iletişimin devamı için istemediği durumları yada davranışları kabul etmesine neden olabilir; bu da iletişimin istenilen düzeyde olmasını engeller.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde önyargılı olmak: İnsanlara yada durumlara önyargılı yaklaşmak olumlu iletişim kurma şansını engelleyebilmektedir. Farklılıklar hoşgörüyle karşılanmalı ve şans verilmeli.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde lakap takmak: İletişim kurmak istediğimiz kişilere kendi isimleriyle hitap etmeme iletişimin engellenmesine neden olabilir.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde ben merkezcilik: İletişim eşit paylaşımı içermelidir; bir tarafın sürekli dinleyici yada konuşmacı olması iletişimi engelleyebilir.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde sen dili kullanmak: Yaşanan bir problemi karşıdaki kişiye suçlayıcı ve yargılayıcı cümlelerle iletmek, kişinin kendini savunmasına ve iletişimin kopmasına neden olabilir.

İLETİŞİM ENGELLERİ İletişimde duyarsız davranmak: Duruma yada kişiye karşı duyarsız ilgisiz yaklaşmak iletişimin derinleşmesini engelleyebilir. Empati kurmayı engeller.