Güvenli Sürüş Teknikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARDA VE BUZDA GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Advertisements

TRAFİKTE ARAÇ DENETİMİ:
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Hazırlayan: Nazmi Nizamoğlu
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
TRAFİKTE KURALLARI GRUP SPY ÖĞRENME ÖRNEĞİ Kibire ESEN.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Gençler ve Yol Güvenliği
TRAFİKTE SORUMLULUK.
ATC Araç Takip Sistemleri
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
TRAFİKTE ÖFKE.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
3- Ana-tali yol kavşağı TRAFİK KURALLARI.
Fren Sistemi Fren Sisteminin Görevi Aracın hızını düşürmek,
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SÜRÜCÜ BELGELERİ. Almanya'da sürücü belgelerinin bir "şoför okulu" aracılığı ile alınması zorunludur. Motorlu bisiklet türleri, otomobiller,
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI.
NAKLİYEDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ İNŞ MÜH. ÖZKAN KARADAĞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI.
Hem. Zerrin SAĞLAM ÜNLÜ, Dr. Hülya TOPCU ÇAĞLAR
Tanıtım Sunumu.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
TRAFİK.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TRAFİK İŞARETLERİ.
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
DEPO ve STOK YÖNETİMİ Eğitimi
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
KARA YOLLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR KARA YOLUNDA ŞERİT TAKİP KURALLARI Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek Geçme,dönme,durakla.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
PANELVAN-KAMYON-KAMYONET MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ VE GİDER NİTELİĞİ
Yöneticilik ve Liderlik Becerileri Eğitimi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
1. Yakıt tasarrufu 2. Sürtünme 3. Aerodinamik 4. Konfor 5. Ergonomi maliyeti.
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
VBT Bilgi Teknolojileri
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her türlü motorlu araç sürücülerinin alması gereken, trafikte yaşanabilcek riskleri algılamak ve bu risklere karşı alınacak önlemleri içeren bir eğitimdir. Riskleri önceden algılamak ve hangi hareketlerin ne tür sonuçlar doğuracağını bilmek, diğer sürücü ve yayaların yaratacağı olumsuz durumlara karşı savunma yapmak için güvenli sürüş teknikleri ve defansif sürü tekniklerini içerir. www.yigitdedeoglu.com

Teorik ve Pratik olarak gerçekleşen Güvenli Sürüş Teknikleri eğitiminin uygulama ayağı, bizzat gerçek trafik koşullarında eğitmen eşliğinde ve katılımcının kendi aracıyla gerçekleşmektedir.  Eğitim süresi: 1 gün Eğitim sonunda verilecek belge: Güvenli sürüş teknikleri belgesi Sertifika süresi: 2 yıl www.yigitdedeoglu.com

Güvenli Sürüş Tekniklerinin temel amaçları şunlardır; - Toplum olarak bilinç düzeyini artırarak trafik kültürünü aşılamak - Sürücülerin kullandığı araçların teknik donanım ve dinamiklerini kavramasını sağlamak - Riskli durumlara düşmeden güvenli araç kullanmak - Olası kazalara karşı ani ve doğru tepkiler vererek kazalardan kaçınmayı öğretmek - Olumsuz hava, yol ve diğer sürücü faktörlerine karşı önlemler almak - Direksiyon hakimiyetini artırma ve gereken durumlarda soğukkanlı davranmayı sağlama - Güvenli sürüş eğitimi tüm bu katkılarının yanı sıra ayrıca sürücülere kontrolsüz hareketlerinden doğacak olumsuz durumları göstererek artık zamanla sıradanlaşan ve önemsiz bulduğumuz detayların aslında hayati olduğunu www.yigitdedeoglu.com

Güvenli Sürüş Semineri (Güvenli Sürüş Tekniklerinin aksine yalnızca teorik sunum içerir, pratik yoktur) Türkiye'nin her yerinde özellikle kamu ya da özel şirketlerde araç kullanan personellere, okullara, tıbbi mümessil vb. personele Güvenli Sürüş Seminerlerini yıllardır vermekteyiz. İstendiği durumlarda kişilerin eğitimden önce ve sonra olmak üzere seviyelerini ölçmek adına katılımcılara test uygulaması yapılmakta ve seminer sonrası ilgili departmana sonuçlar raporlanmaktadır. Ayrıca Güvenli Sürüş Teknikleri seminerinden sonra katılım belgesi verilmektedir. Kimler Güvenli Sürüş Seminerine katılmalı? - İş Güvenliği kanununa göre şirketlerde araç teslim edilen ve edilecek tüm personel - Tıbbi mümessil ve müşteri temsilcileri - Tüm şoför, özel ve makam şoförleri - İlkokul, lise ve üniversite öğrencileri - Bireysel olarak ilgi duyan ve araç kullanan herkes www.yigitdedeoglu.com

Güvenli Sürüş Semineri katılımcıya neler katar? - Daha güvenli araç kullanmak ve sebep sonuç ilişkilerini kavramak - Farkındalığı artırır, olumsuz durumla önceden sezilerek doğru tepkiler verilir - Tehlikelerin farkına varmak, tehlikeye düşmemek için doğru teknikleri öğrenmek - Araçların dinamikleri, yol tutuşu, fren ve tutunma performansını öğrenmek - Aktif ve pasif güvenlik donanımlarını tanımak (airbag, emniyet kemeri, asp, esp vb.) - Araçların bakımının önemi - Sadece sürücü değil yolcu ve yaya güvenliğinin sağlanması - Kaygan zeminlerde araç kullanım ve kontrolünün sağlanması Güvenli Sürüş Eğitimi nerede verilmektedir? Güvenli sürüş eğitimleri başta merkezimiz İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her ilinde verilebilmektedir. Bunun için firma, kurum ve gruplar kişi sayısını netleştirerek, lokasyon belirtebilir ve bu bilgiler ışığında tarafımızdan fiyat teklifi alabilirler. Belirli gruplara eğitmenimiz günübirlik ya da kişileri gruplara bölerek 2-3 gün sürecek eğitimler verebilir. İstanbul dışında ki diğer şehirlerde en çok güvenli sürüş teknikleri eğitim talebi olan şehirler ve sürekli hizmet verdiğimiz iller şu şekilde; Ankara, İzmir, Muğla, Trabzon, Antalya, Bursa, Adana, Gaziantep, Kocaeli, Edirne.  www.yigitdedeoglu.com

E-Posta h@yigitdedeoglu.com Telefon 0216 606 24 72 Faks 0216 606 24 72 E-Posta h@yigitdedeoglu.com www.yigitdedeoglu.com