Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
Aktif Güvenlik Sistemleri Pasif Güvenlik Sistemleri Kaza öncesi devreye giren veya devrede olan güvenlik sistemleri: ABS EBD ASR Kaza sonrası, çarpmanın etkilerini azaltmak için tasarlanmış güvenlik sistemleri: Emniyet kemeri Hava yastığı Çelik barlar

2 Emniyet Kemeri Emniyet kemerlerinin, sürücülerin hayatını kaybedebileceği türdeki çarpışmaların yaklaşık %50’sinde ölümleri önleyebileceğini biliyor muydunuz?

3 Emniyet Kemeri EMNİYET KEMERİ
Emniyet Kemeri kullanımı konusunda yapılan istatistiklerde ölümlerde % 37'lik azalma, yaralanmalarda % 41'lik azalma ve omurilik zedelenmelerinde ise % 27'lik azalma meydana gelmiştir. İnsanlar saatte 9 km hızla giden bir araçta çarpma halinde tutunarak kendilerini koruyabilirler.9 km hızdan yüksek hızda tutunarak kendimizi koruyamayız.

4 Emniyet Kemeri Aracın takla atması sonucu %73 oranında araç dışına savruluruz bu savrulma ölüm riskimizi 25 kat daha artırır. Hava yastığı emniyet kemerinin etkinliğini % 40 oranında artırmaktadır ve emniyet kemerine yardımcı olmak için araca yerleştirilmiştir. Hava yastıkları yandan çarpma ve savrulmayı önlemede hiçbir zaman emniyet kemerinin yerini tutamaz.

5 Hava Yastığı Hava yastığı yalnızca "tamamlayıcı bir önlem"dir.
Araçta hava yastığı olsa bile, yolcunun emniyet kemeri yoksa, çok ciddi bir şekilde yaralanabilir ya da ölebilir.

6 FETHİYE BÖLGE TRAFİK DEN.İST.AMİRLİĞİ
Üç noktalı emniyet kemerleri, otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini % 45 kamyonetlerde de % 60 oranında azalmaktadır. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların % 24.8'i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran % 6.3'tür. Bütün ağır yaralanmalarda ise, arka koltuk emniyet kemerleri yaralanmanın şiddetini % 50 oranında azaltmaktadır.

7 FETHİYE BÖLGE TRAFİK DEN.İST.AMİRLİĞİ
Genel bir ifade ile belirtecek olursak emniyet kemeri kullanımının zorunlu olduğu ülkelerdeki ölüm ve yaralanma oranları, kullanımın zorunlu olmadığı ülkelere göre % 40 daha azdır. Bu özelliklerine rağmen bir çok kişi emniyet kemerlerini çeşitli nedenlerle kullanmayı  gereksiz ya da sakıncalı bulmaktadır.

8 Emniyet Kemeri Doğru bilinen YANLIŞLAR:
Kısa yolculuklarda emniyet kemeri işe yaramaz. Emniyet kemeri düşük hızla seyir halindeyken işe yaramaz. Kaza yapmam, ben iyi bir sürücüyüm. Kaza durumunda çarpma etkisini azaltabilecek güçteyim, direksiyona ya da kapı kollarına tutunurum. Aracımdan dışarı fırlamayı tercih ederim. Emniyet kemerinin kaza anında beni araç içerisinde kilitlemesinden korkuyorum. Emniyet kemerine gerek yok, hava yastığım var.

9 3 SANİYE

10 Çarpma anı

11 Yolcu tarafında oturan kişi emniyet kemerini takmamış.

12 Sürücünün emniyet kemeri takılı

13 Çarpma ile bu kare arasında geçen süre 2 sn

14 Son anlar.

15 Ve son an. Artık saniyelerin önemi yok çünkü öldükten sonra zaman değerli değil. Ancak Şoför emniyet kemerini taktığı için hala sağ.

16 İYİ DÜŞÜNÜN Emniyet kemerinizi takacak mısınız ? Planladığınız ve her gün planlamaya devam ettiğiniz hayatınızı saniyede takılacak bir emniyet kemerini takmaktan üşenip saniyede bitirmek istemezsiniz değil mi? Okula giden çocuklarınız, tatil planlarınız, Arabanızın bakımı veya bahçedeki çimleriniz hayatınızı saniyeler içinde bitirmek elinizde 3 sn’de kurtarmakta


"Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları