STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eczacılık Fakültesi Ar ş ivi Olu ş turulmaya Ba ş lanıldı. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK MEB TKY MODELİ VE EĞİTİM KURUMLARI KALİTE ÖDÜLÜ MEB TKY MODELİ VE EĞİTİM KURUMLARI KALİTE ÖDÜLÜ RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK İbrahim.
TANIŞMA ETKİNLİĞİ 1-Adınız ve Soyadınız 2-Görev Yeriniz 3-En son okuduğunuz kitap 4-En sevdiğiniz dizi 5-Kendinizi ifade eden bir kelime.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
İMAR PLANLARININ İNCELENMESİ Hazırlayan: A. Yakut DEMİRBAŞ Şehir Plancısı 1.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Programa İlişkin Bilgiler ve Gazi Üniversitesi’nin Dış Değerlendirme Süreci Prof.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
KAMUDA EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ. KAMUDA HİZMET İÇİ EĞİTİM SORUNU -1  Eğitim konularının belirlenmesinde standartlar olmaması,  Eğitilecek personel veya.
AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
A. Buğra DAĞLI-İSG Uzman Yardımcısı
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİ BELGESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 13 ŞUBAT 2009.
7-9 Mayıs 2012 Konya Konya Ticaret Borsası STRATEJİK PLANLAMA YAKLAŞIMI.
İ ve D Sistemlerinin Temel bileşenları. İ ve D sistemlerinin Temel bileşenları Dünya Bankasındaki deneyim, İ ve D sistemlerinin temel bileşenlarının belirlenmesi.
STRATEJİK PLANI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN SUNUMU
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
STRTEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Belediye Bütçesi Süreç , 5393 sayılı kanun temelinde
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
BİLİŞİM SİSTEMLERİ KONTROLLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
STRATEJİK PLAN ( ) HAZIRLAMA TOPLANTISI
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖZ GELİRLER.
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Örgütlerde STRATEJİK PLANLAMA
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA-2017

SUNU PLANI A-STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA SÜRECİNDE OLUŞTURULACAK BİRİMLER VE ÇALIŞMA GRUPLARI 1-Strateji Geliştirme Kurulu 2-Kurul İcra Heyeti 3-Hazırlık ve Analiz Çalışma Grubu 4-Geleceğe Bakış Çalışma Grubu 5-Strateji Çalışma Grubu 6-İzleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Çalışma Grubu B-STARTEJİK PLAN HAZIRLIĞI İŞ AKIŞ SÜRECİ

A-STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA SÜRECİNDE OLUŞTURULACAK BİRİMLER VE ÇALIŞMA GRUPLARI 1-Strateji Geliştirme Kurulu 2-Kurul İcra Heyeti 3-Hazırlık ve Analiz Çalışma Grubu 4-Geleceğe Bakış Çalışma Grubu 5-Strateji Çalışma Grubu 6-İzleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Çalışma Grubu

1-STRATEJİ GELİŞTİRME KURULU Senato tarafından belirlenen üyelerden oluşur. Kurulun başkanı Rektördür. Stratejik plan hazırlık takvimini oluştur ve onaylar. Stratejik plan tasarısını oluşturup Rektörlük oluruyla Senatoya sunar. Kurulun sekretaryası Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülür.

2-KURUL İCRA HEYETİ Strateji Geliştirme Kurulu üyeleri arasından seçilen tek sayıda üyeden oluşur. Alt çalışma gruplarının çalışmalarını yönlendirir ve değerlendirir. Stratejik plan taslağının hazırlanma sürecini kurul adına yönetir.

3-HAZIRLIK VE ANALİZ ÇALIŞMA GRUBU «Neredeyiz?» sorusuna cevap arar. Ayrıntılı çalışmalar ve yapılan analizler ile durum tespiti yapar. Durum tespitinde; kurumsal tarihçe, faaliyet alanları ile ürün ve hizmetlerin belirlenmesi, uygulanmakta olan stratejik planın değerlendirilmesi, mevzuat analizi, paydaş analizi, kuruluş içi analiz ve çevre analizi yapar.

4-GELECEĞE BAKIŞ ÇALIŞMA GRUBU «Nereye Ulaşmak İstiyoruz?» sorusunun cevabını arar. Misyon, vizyon, amaç ve hedefler belirler. Rektör tarafından stratejik planlama ekibine, geleceğe bakışın detaylarının belirlenmesi için bir perspektif verilir. Geleceğe bakış ile stratejik planın sonraki çalışmalarının bu perspektif temelinde yürütülmesi gerekir.

5-STRATEJİ ÇALIŞMA GRUBU «Gitmek İstediğimiz Yere Nasıl Ulaşabiliriz?» sorusunun cevabını verir. Amaç ve hedeflere yönelik faaliyet ve stratejiler ile varsa performans göstergelerini belirler.

6-İZLEME, DEĞERLENDİRME VE YÖNLENDİRME ÇALIŞMA GRUBU «Başarımızı Nasıl Takip Eder ve Değerlendiririz?» sorusunun cevabını verir. Geçmiş planları değerlendirip yeni plana işlenmesi gereken konuları belirler. Mevcut planın izleme, değerlendirme ve yönlendirme çalışmalarını yürütür.

B-STRATEJİK PLAN HAZIRLIĞI İŞ AKIŞ SÜRECİ 1-Strateji Geliştirme Kurulunun Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Yönerge Taslağının Senatoya sunulması, kabulü ve Strateji Geliştirme Kurulunun oluşturulması, 2-Yönergeye uygun olarak Stratejik Plan Çalışma Gruplarının ve Kurul İcra Heyetinin oluşturulması, 3-Rektörlük tarafından stratejik planlama çalışmalarının başlatıldığına dair 1.Genelgenin yayınlanması, 4-Çalışma Gruplarının toplanarak kendi içinde görev dağılımını ve grup çalışma takvimini oluşturması,

STRATEJİK PLAN HAZIRLIĞI İŞ AKIŞ SÜRECİ 5-Rektörlük tarafından stratejik planlama çalışmalarına ilişkin 2.Genelgenin yayınlanması, amaç ve hedeflere yönelik tekliflerin belirlenerek çalışma gruplarına yardımcı olunması, 6-Çalışma gruplarının ara raporlarını hazırlayarak Kurul İcra Heyetine sunması, 7-Hazırlanan ara raporların incelenerek değerlendirme sonuçlarının çalışma gruplarına iletilmesi,

STRATEJİK PLAN HAZIRLIĞI İŞ AKIŞ SÜRECİ 8-Kurul İcra Heyetince yapılan değerlendirme sonucunda varsa düzeltme veya değişikliklerin yapılarak kesin raporların oluşturulması ve Kurul İcra Heyetine sunulması, 9-Çalışma gruplarından gelen raporların derlenerek taslak planın oluşturulması ve Strateji Geliştirme Kuruluna sunulması, 10-Hazırlanan Stratejik Plan Taslağının değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunun bildirilmesi,

STRATEJİK PLAN HAZIRLIĞI İŞ AKIŞ SÜRECİ 11- Stratejik plan taslağının tekrar incelenerek, varsa düzeltmelerin yapılması ve stratejik plan tasarısının oluşturulması, 12-Maliyetlendirme/bütçelendirme çalışmalarının yapılması, 13-Stratejik plan tasarısının Rektör oluru ile Senatoya sevk edilmesi, 14-Gazi Üniversitesi 2019-2023 Dönemi Stratejik Plan Taslağının Bakanlığa gönderilmek üzere onaylanması ve Bakanlığa gönderilmesi.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ… STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI sgdb@gazi.edu.tr