HOŞGELDİNİZ .

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
BİLİŞİM SUÇLARI BİLİŞİM SUÇLARI.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
Sosyal Ağlarda Güvenlik (Sosyal Medyada Güvenlik)
BİLGİSAYAR VE İNTERNET GÜVENLİĞİ
Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SANAL ZORBALIK MOBBİNG E-İLETİŞİM SEBEPLERİ KORUNMA YOLLARI
Dünyada iki milyardan fazla kişi internet kullanıcısı
SANAL GÜVENLİK.  Günümüzde hızla değişen teknolojiyle birlikte herşey internet üzerinden yapılmakta.  Online oyun kullanıcıları ve e- ticaret ile alışveriş.
İnternet üzerinden iletişim araçları
İnternet Güvenliği Sunumu
İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI
BİLİŞİM SUÇLARI.
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
MPxIMKM
GÜVENLİ İNTERNET.
Yararlı Mı? İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Zararlı Mı?.
Güvenlİ İNTERNET.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
SİBER ZORBALIK. Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Güvenli İnternet Kullanımı
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Modül 5 FACEBOOK.
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Güvenli İnternet kullanımı ve İnternet ortamında Cinsel İstismar
ÇOCUKLARDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
TELEFONDA KRİTİK BİLGİ PAYLAŞMAYIN  Yöneticileriniz de dahil hiç kimse ile kurum ve personele ait kritik bilgiyi telefondan paylaşmayın.  Telefon ile.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
SOSYAL MEDYADA MAHREMİYET VE KİŞİSEL HAKLARIN YÖNETİMİ
Bilgi Güvenligi Uzmanı
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
Çocuklarda ve Gençlerde Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SİBER ZORBALIK.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır. Bilişim suçu; Teknolojik aletler.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya
 İnternette mahremiyetin mahrumiyeti Konusu önemlidir. B unu iptal edin, bunu kullanmayın demek yerine doğru kullanım kanalları  İnternette izler kolay.
Kişisel Güvenlik. Kişisel veriler, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye özel bilgiler olarak tanımlanabilir. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel.
Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
Sunum transkripti:

HOŞGELDİNİZ 

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI

İNTERNET YARARLI MI ZARARLI MI?

BANKACILIK&FİNANSMAN FAYDALARI İNTERNETİN BİLGİYE HIZLI ERİŞİM ONLİNE ALIŞVERİŞ EĞLENCE SOHBET İLETİŞİM BANKACILIK&FİNANSMAN CHAT

İNTERNETİN ZARARLARI

İnternette CİNSEL İSTİSMAR SAHTEKARLIK SANAL ZORBALIK İNTERNETİN ZARARLARI İnternette CİNSEL İSTİSMAR SAHTEKARLIK İDEOLOLİK PROPAGANDA SANAL ZORBALIK

NERELERDEN ERİŞİLEBİLİYOR Forumlar Sohbet Ortamları(Sosyal medya vb.) Zararlı Uygulamalar

VİDEO

VİDEO

Sosyal Ağ Kullanırken • Telefon numaranız. • Ev, okul ve iş adresiniz. 2 Sosyal ağlar arkadaşlarımızla bizlere sürekli temas halinde olabileceğimiz, beğendiklerimizi paylaşabileceğimiz bir ortam sunuyor. Fakat sosyal ağlar kişisel bilgilerinizi, paylaşımlarınızı, arkadaşlarınızı herkesin görebileceği ortamlardır. O yüzden bir kaç noktaya dikkat ederek sosyal ağlarda daha güvenli olabilirsiniz.  1.       Kişisel bilgilerinizi herkesle paylaşmamanızı tavsiye ederiz. •         Telefon numaranız. •         Ev, okul ve iş adresiniz. •         Doğum gününüz, yaşınız. •         T.C. kimlik numaranız. •         E-mail adresiniz. 2.       Paylaştıklarınız şeyleri istemediğiniz kişilere kapatın. •         Gönderilerinizi. •         Ailenizle ilgili bilgilerinizi. •         İlişki durumunuzu. •         İlgilendiklerinizi. •         Dini inanç ve siyasi görüşünüzü. •         Bulunduğunuz yeri. •         Size ait fotoğraf ve videolarınızı.

SOHBET ORTAMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddedin. Çünkü; •         Tanımıyorsunuz. •         Niyetini bilmiyorsunuz. •         Zarar görebilirsiniz. •         Üzülebilirsiniz.

4. Güçlü şifreler oluşturun ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Çünkü ; 3 4.  Güçlü şifreler oluşturun ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Çünkü ; Sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirler, zor durumda kalırsınız. Profilinizde sizin istemediğiniz şeyleri paylaşabilirler. Profil resim ve ayarlarınızı değiştirebilirler. Profilinizi kullanan arkadaşınız olur, sorumlu ise siz olursunuz. VİDEO

Güçlü Bir Şifrenin Taşıması Gereken Özellikler En az 8 karakter uzunluğunda olmalı En az bir rakam içermelidir.(0..9) En az bir küçük harf içermelidir.(a..z) En az bir büyük harf içermelidir.(A..Z) En az bir özel karakter içermelidir. (@#!.) Yukarıda anlatılanlar ışığında oluşturulan örnek bir şifre :P@ssw0rd Belirli aralıklarla değiştirilmelidir.

4 GÜVENLİ İNTERNET

5 GÜVENLİ İNTERNET

6 GÜVENLİ İNTERNET

İnternet Kafelerde Yapılmaması Gerekenler İnternet Cafe’lerdeki bilgisayarlarda sizin kritik bilgilerinizi çalmaya yönelik kurulmuş ve sizin yazdığınız karakterleri ve girdiğiniz sayfaları kaydeden zararlı programlar yada donanımlar yüklü olabilir (keylogger) Hiç bir şekilde aşağıdaki bilgileri internet cafe’lerdeki bilgisayarlarda girmeyin; İnternet bankacılığı bilgileri Kredi kartı bilgileri Kritik e-posta hesabı bilgileri Ele geçirilmesi durumunda sizi zarara uğratabilecek diğer bilgiler…

ULUDERBENT SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TEŞEKKÜRLER Büşra GÖKDENİZ ULUDERBENT SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ