HOŞGELDİNİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6306 sayılı Kanun Kanunun amacı: Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm.
Advertisements

KENTSEL DÖNÜŞÜM KÖSE & KÖSE HUKUK DANIŞMANLIK BÜROSU
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
YABANCILAR VE YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN TAŞINMAZ TASARRUFLARI
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
KONULAR 1.Kanun ve Mevzuat 2.Kanunun Amacı 3.Kanundan Nasıl Faydalanacağı 4.Riskli Yapıların Tespiti 5.İtiraz ve Yıkım Süreci 6. Kanunun Sağladığı Finansal.
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Tanımlar Madde 2 - (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
Kantin işleri ile ilgili öneriler
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ŞAHIS İŞLETMESİNİN LİMİTED ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMA
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
MEVZUAT DEĞERLENDİRMESİ
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ R.G
LİSANSSIZ HİDROELEKTRİK SANTRALLER
KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ASPB ENGELİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Duran Varlık İşlemleri ve Muhasebeleştirilmesi
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Getiri A.Ş.’nin Aralık 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde.
Kentsel dönüşüm nedir? Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya.
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM & UYGULAMALARI
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL YARDIMLAR.
İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
ORDU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü FAALİYET ÖZETİ.
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları’nın VERGİ MEVZUATInda KARŞIlaştıkları problemler Hazırlayan : erdaL ASLAN-FATİH ŞİMŞEK.
Kentsel Dönüşüm (6306 sayılı Kanun Uygulamaları) Hazırlayan
1 HEDEF 2023 KENTSEL DÖNÜŞÜMLE AFETLERE HAZIR TÜRKİYE.
“AFETLERE HAZIR TÜRKİYE”
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
TAKSİTLİ SATIŞ. “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ile tüketici hakları yasal güvence altına alındı. Tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili, ekonomik.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
Sağlam Temeller İnşaa Eder
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Kentsel Dönüşüm’ün Finansal Modelleri
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILMASI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
YENİ SAYIŞTAY KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN HESAP YARGILAMASI VE KANUN YOLLARI
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulamaları Kentsel Dönüşüm Tapu Dairesi Başkanlığı Hazırlayan Sabahattin.
KENTSEL DÖNÜŞÜM (6306 Sayılı Kanun Uygulamaları) Mustafa BAŞER Tapu Sicil Müdür Yrd. Uşak Tapu Müdürlüğü.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Temel planlama elemanları
15 Stoklar 15 Stoklar 150 İlk Madde Malzeme 151 Yarı Mamüller – Üretim
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve.
ÜRETİM VE İSTİHDAM DESTEK LEASİNG PROTOKOL TANITIMI
12. Hafta Ders İçeriğinin Başlıkları
Sunum transkripti:

HOŞGELDİNİZ

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un Amacı Nedir ? 6306 Sayılı Kanunun amacı, afetler sonucu bir daha can kaybı yaşanmaması için, riskli yapıların tespitinin yapılarak, bu yapılardan insanların tahliyesini sağlamak ve yerine sağlıklı ve güvenli yapıların yapılmasını sağlamaktır.

Hangi binalar kanun kapsamındadır? 6306 Sayılı kanunun 7. maddesine göre; riskli yapı tespiti, kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarayan yapılar ile hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılar hakkında yapılır. İnşaat halinde olup ikamet edilmeyen yapılar ile metruk olması veya bir kısmının yıkılması sebepleriyle yapı bütünlüğü bozulmuş olan yapılar riskli yapı tespitine konu edilmez.

Kanun Kapsamında Değerlendirilebilir Yapı KERPİÇ EVLER GECEKONDULAR

Kanun Kapsamında Değerlendirilebilir Yapı APARTMANLAR TAMAMLANMAMIŞ FAKAT YAŞANABİLİR DURUMDA OLAN YAPILAR

Kanun Kapsamında Olmayan Yapılar NATAMAM YAPILAR METRUK YAPILAR

Hacizli daireler ve kaçak yapılar için 6306 Sayılı Kanundan yararlanmasına engel bir durum var mıdır?  Yapıların hacizli olması veya kaçak yapı olması, 6306 sayılı Kanun kapsamında bu yapıların risklilik yönünden incelenmesine ve yapılacak uygulamalara engel teşkil etmemektedir. Hacizli ve kaçak binaların malikleri, ilgili mevzuat hükümleri de gözetilerek, 6306 sayılı Kanun’un getirdiği haklardan yararlanacaktır.

Riskli binalar nasıl tespit edilecek?  Bir yapıya risk tespiti yapılabilmesi için yapı maliklerinden birinin bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşa başvuru yapması yeterlidir. Kentsel Dönüşümün avantajlarından yararlanabilmek için binadan tapu sahibi 1 ( BİR ) Kişinin binaya ait tapunuz ve kimlik fotokopiniz ile şirketimize dilekçe ile başvuruda bulunulması kanunen yeterlidir.

Riskli bina tespitine itiraz edebilir mi? Riskli olarak tespit edilen binalar tapu müdürlüğüne bildirilecek ve tapu kütüğüne işlenecektir. Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne verecekleri bir dilekçe ile riskli yapı tespitine itiraz edebilirler

Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli bina tespitinin kesinleşmesinden sonra bu binaların yıktırılması için maliklere 60 günden az olmamak üzere süre verilecek, bu süre içinde riskli binaların yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilecek, yıktırılmamış ise 30 günden az olmak üzere ek süre verilecek ve verilen bu süreler içinde maliklerce riskli yapılar yıktırılmaz ise, yıktırma işlemleri mahallî idarelerin de iştiraki ile mülki amirler tarafından gerçekleştirilecektir.

Binanız Kentsel Dönüşüme girdi. Şimdi Ne yapmalısınız? 1- Eğer yeterli m2’niz varsa kat karşılığı müteahhide verebilirsiniz . 2- m2’niz biraz yetiyorsa, geri kalanını kentsel dönüşüm kredisi kullanarak para+daire veya dükkan olarak taahhüt karşılığı müteahhide verebilirsiniz . 3- Tamamen inşaat maliyetini karşılayarak müteahhide yaptırabilirsiniz. 4- 500 m2 inşaat alanını geçmeyen inşaatlarda geçici müteahhitlik belgesi alarak kentsel dönüşüm kredisi kullanarak inşaatı kendiniz yapabilirsiniz. .

Kanun Kapsamında Yapılacak Yardım Ve Destekler Nelerdir ? Binanızın inşaatı için Noterde yapacağınız inşaat yapım sözleşmesi Noter harcından muaf olursunuz. Belediyede proje onay, inşaat yapım ruhsatı için alınan tüm harçlardan muaf olursunuz. Tapudaki tüm alım – satım ve veraset intikal harçlarından muaf olursunuz. Gayrimenkul satışında %8 ila %18 olan KDV oranı kentsel dönüşüm kapsamına girmiş binalarda KDV %1 dir.

Kanun Kapsamında Yapılacak Yardım Ve Destekler Nelerdir ? Uygulama alanındaki yapıların malikleri talep edilmesi halinde 18 ay boyunca her ay 515 TL kira yardımı alabilirler. Riskli binada en az 1 yıl kiracı olduklarını belgeleyen kiracılar ise 1030 TL taşınma yardımı alabilirler. Mülk sahipleri bina yapımı için talep etmeleri halinde devlet teşvikli kentsel dönüşüm kredisi kullanabilirler.

Sizin Tek Yapmanız Gereken Başvurmak , Gerisi Bizim İşimiz. Riskli yapı tespiti için gerekli belgelerin edinilmesi ve gerekli analizlerin yapılması, BİZİM İŞİMİZ. Binanız için Hazırlanmış Deprem Risk Raporunun sizin adınıza üst yazı ile ilgili birime teslimi ve sürecin takibi, BİZİM İŞİMİZ. Kredi başvurusu, kira yardımı, belediye, tapu ve noter harçları muafiyetleri gibi Riskli Yapı Tespiti sonrası elde edilen tüm yasal haklardan yararlanılabilmesi için sürecin takibi BİZİM İŞİMİZ.

Riskli Yapı Tespit Masraflarını Kim Ödeyecek ? Riskli yapı tespiti masrafları; malikler veya malikler adına müteahhit firmalar tarafından karşılanacaktır.

TEŞEKKÜRLER. İSTANBUL OFİS TEL : 0 (216) 488 19 29 DÜZCE OFİS TEL : 0 (380) 731 21 01 www.akyelmuhendislik.com.tr bilgi@akyelmuhendislik.com.tr