Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağlam Temeller İnşaa Eder

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağlam Temeller İnşaa Eder"— Sunum transkripti:

1 Sağlam Temeller İnşaa Eder

2 Kentsel Dönüşüm Hakkında A’dan Z’ye Herşey!

3 Kentsel Dönüşüm’de KB TEKNİK YAPI Ülkemizde Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilinmesi gerekenleri ve doğru bilinen yanlışları mülk sahiplerine en sade ve anlaşılabilir bir şekilde anlatmak ve kentsel dönüşümde yaşanan en büyük problem olan bilgilendirme eksikliğini gidermek amacı ile KB Teknik Yapı Mülk sahipleri hakkında kentsel dönüşüm hakkında ihtiyaç duyduğu herşeyi sizlere broşürümüzde anlatmaya çalıştık Çevre ve Şehircilik Bkanlığından edindiğimiz bilgilerin mülk sahiplerine kentseldönüşümün anlam ve önemini elimizden geldiğince anlattık

4 Kentsel Dönüşümde Bilinmesi Gereken Tanımlamalar
Bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Rezerv Yapı Planı İdare Bu kanın uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ'nin veya idarelnin talebine bağlı oalrak veya resen Maliye Bakanlığının uygun görüşü alnarak bakanlıkça belirlenen alanlar Belediye ve mucavir alan sınırları içinde belediyeleri bu sınırlar dışında il Özel İdareleri büyükşehirlerde belediyeleri ve Bkanlık taradından yetkilendirmesi halini Rezerv Yapı Planı İdare

5 Riskli Alan Riskli Yapı TOKİ
Bu kanın uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ'nin veya idarelnin talebine bağlı oalrak Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebi ile can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakalığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca karaklaştırılan alan Riskli Yapı Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ümrünü tamamlamış olan yada yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıtığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığını İfade eder.

6 Kanun Neticede Nihai Hedef
6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanın'un çıkartılmasının temel amacı nedir? Kanun Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların tespit edilmesi ve böylece söz konusu alanlar ile riski yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde fen ve sanat kurallarına ve standartlarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak için iyileştirme tasfiye ve yenilemelerde bulunulması maksadıyla çıkartılmıştır. Neticede Nihai Hedef erhangi bir afet neticesinde bir daha can kaybı yaşanmamasını sağlanması ve kentleri sağlıklı ve güvenli yaşama çerçevelerie dönüştürülmedisir.

7 Kapsam Ruhsatsız da Olsa
Türkiye'de yaklaşık kaç konut bulunuyor ve bu konutların ne kadarının kentsel dönşüm kapsamında yıkılmesı ve yenilenmesi gerekiyor? 19 MİLYON Türkiye'de yaklaşık Konut Bulunmaktadır. Bu konutlardan 1999 depreminden sonra yapılan 5 milyon konutun iyi durumda olduğunu değerlendirmekte olup bu değerlendirmeye göre 14 milyon konut afet riski yönünden incelenmesi kerekmektedir. Deprem tasarımı ve malzeme dayanımı yetersiz olan yapılar mühendislik hizmeti almadan kaçak olarak inşa edilen yapılar gözetildiğinde ülkemizde toplam stokunun yaklaşık %40'ının (6-7 milyon konut) yenilenmesinin veya güçlendirilmesinin gerektiği tahmin edilmektedir. ruhsatsız binaların 6306 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmesi mümkünmüdür? Herhangi bir bina için 6306 sayılı kanın kapsamında Kapsam Risk tespiti yapılabilmesi ve kanun kapsamındaki haklardan yararlanabilmesi için binanın ruhsatlı olması gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Arsa üzerindeki binanın Ruhsatsız da Olsa Arsa sahibine ait olması yeterlidir.

8 Ülke genelinde bütün binalar
6306 sayılı kanun kapsamındadır. « » Binanın bulunduğu yere,yaşına deprem bölgesine bakılmaksızın Riskli olarak tespit edilen bütün binalar kanın hükümlerinden faydalanabilecektir.

9 ADRES İLETİŞİM E-MAİL TEL:0 232 440 95 95 info@kbteknikyapi.com
Bahçelievler Mah. 1831/14 Sokak NO:12 D:71 Karşıyaka/İZMİR TEL: FAX:


"Sağlam Temeller İnşaa Eder" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları