Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus Hareketliliği
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ LLP-ERASMUS PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YENİDEN YAPILANMA TOPLANTISI I Yrd. Doç. Dr. Pınar ENGİNCAN/
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS TANINMA TOPLANTISI Okt.Tuba A. AKMAN Okt.Ceyda POLATEL Okt.Fatma DEMİRCİ.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
FARABİ PROGRAMI BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI İLE GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN TANINMA KURALLARI.
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” Okt. Tuba ALKANAT AKMAN 25/05/2016.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler

Öğrenim Hareketliliği Seçimler: Her akademik yıl bahar dönemi başında yapılır. Seçilen öğrencileri sonraki akademik yılın güz ya da bahar döneminde faaliyetten faydalanırlar. Öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Seçim İlanında Anlaşmalar ve Kontenjanlar belirtilir. Anlaşma olmayan üniversitelerle hareketlilik yapılamaz. En az 30 AKTS ders alınması gerekmektedir.

Gitmeden Önce Seçilen öğrenciler ile birlikte ders seçimi yapılmalı. Ders seçimleri olabildiğince esnek olabilir Dersler birebir uyuşmak zorunda değildir Ders eşleştirmede yerel krediler yerine ECTS (AKTS) kullanılır Karşıdan alınan dersler sadece öğrencinin gideceği dönem için değil alttan ve ya üstten dersler ile de eşleştirilebilir Karşıdan alınan 6 AKTS lik bir ders burada 3-3 AKTS lik iki ders ile eşleştirilebilir ya da bunun tam tersi yapılabilir

Derslerin kredileri 30 - 30 olması en idealidir Derslerin kredileri 30 - 30 olması en idealidir. Ama +/- 5 kredi olabilir. Ders seçimleri için gerekirse öğrencinin danışmanından destek alınabilir. Yüksek Lisans ve Doktora ders döneminde giden öğrenciler için de aynı işlemler yapılır.

Eğer öğrenci tez döneminde ise karşı; Karşı üniversite onay veriyorsa ‘Thesis Research: Thesis Title’ yazılır ve 30 AKTS verilir bizdeki tabloya da ‘Tez Dönemi’ 30 AKTS ve varsa ‘Uzmanlık Alan Dersi & Seminer Dersi’ gibi dersleri ve kredisi yazılır Karşı üniversite ders almasını istiyorsa karşıdan 30 kredilik ders seçilir ve bizde tez dönemine sayılır. Enstitü öğrencilerinin belgelerini hem ana bilim dalı koordinatörleri hem de enstitü koordinatörleri imzalamalıdır.

Learning Agreement yapıldıktan sonra derslerin yönetim kurulu kararı ile onaylanması gerekmektedir. Üst yazıyı lisans öğrencileri için bölüm koordinatörü, enstitü öğrencileri için enstitü koordinatörü doldurur ve ilgili birimi kararın çıkması için gönderir. Karar çıktıktan sonra bir nüshası ofise gönderilmelidir.

Gittikten Sonra Öğrenci karşı okula gittikten sonra derslerinde değişiklik olabilir. Bu durumda ‘Changes – Değişiklik’ belgesi hazırlanır. Burada karşı üniversitedeki değişen dersler üstteki tabloda, bizim üniversitemizde bu değişim sonucunda bir değişiklik oluyorsa bu da alttaki tabloda gösterilir. Ders değişimlerini öğrenci koordinatörüne danışmadan yapamaz.

Yapılan değişiklik sonucunda yönetim kurulu kararı da güncellenmelidir. Yönetim kurulu kararı için gitmeden önceki süreç uygulanır. İlk dönem giden öğrenciler ikinci döneme hibesiz olarak uzatmak isteyebilirler. Bu durumda ‘Extension Form – Dönem Uzatma Formu’ hazırlanır. İkinci dönem için de ilk dönem gitmeden önce uygulanan süreç uygulanır.

Döndükten Sonra Lisans öğrencileri ve ders almış enstitü öğrencileri döndükten sonra karşı üniversiteden ders notlarını gösterir imzalı mühürlü bir transkript alırlar. Tez araştırması yapmış öğrenciler ise tez çalışmalarını başarıyla tamamladıklarına dair bir yazı alırlar. Bir nüshasını bölüm koordinatörüne tanınma sürecinin başlaması için verirler.

Ders döneminde giden öğrencilerin dersleri için not dönüşümü yapılmalıdır.

Sonrasında bizdeki notlarını gösterir bir ‘After Mobility – Transkript’ hazırlanmalı ve orjinali öğrenci ile ofise gönderilmelidir.

After Mobility nin bir nüshası ile derslerin tanınması için yönetim kurulu kararı çıkarılmalı ve öğrenci işlerine dersleri işlemesi için gönderilmelidir. Öğrencinin karşıdan aldığı dersler orijinal adları, kredileri ve notları ile bizdeki eşleştirilen dersleri öğrencinin transkriptine işlenmeli. Bunun için ‘After Mobility’ belgesinin word/soft hali de EBYS üzerinden öğrenci işlerine gönderilmelidir.

Gelen Öğrenciler Öğrenim Hareketliliği için gelen öğrenciler için bölüme geldiklerinde‘Learning Agreement’ hazırlanmalı. Dersler İngilizce ders ya da ödev, proje verebilecek öğretim üyelerinin derslerinden seçilmeli. Derslerinde değişiklik olan öğrenciler için ‘Change – Değişim Belgesi’ hazırlanmalı.

Öğrencilerin üniversitemize kaydı için bölümden öğrenci işlerine bölümlerinde Erasmus öğrencisi olduklarına dair yazı gönderilmelidir. Öğrenciler dönemlerini bitirdiklerinde transkriptleri iki nüsha olarak hazırlanmalı ve ofise gönderilmelidir. Staj Hareketliliği için gelen öğrencilere ‘Learning Agreement, After Mobility ve Staj Değerlendirme Formları’ iki nüsha hazırlanmalı ve bir tanesi ofise gönderilmelidir.

TEŞEKKÜRLER Uzm. Erdoğan ÇATAK erdogancatak@gazi.edu.tr 202 20 85