Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni MezopotamyaNil Vadisiİndus Nehrinin kıyılarıÇin, ilk şehirlerin kurulduğu yerlerdir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

5.ÜNİTE ÜLKEMİZ VE DÜNYA DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Bölgelere Göre Meme kanseri yeni vaka görülme ve ölüm durumu (Yüz b inde ) 1.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Metodoloji 13 Nisan 2016 Su Yönetimi.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
CANLILARIN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN PALEOCOĞRAFYA ÖZELLİKLERİ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Coğrafya Performans Ödevi
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni İnsan etkinlikleri neticesinde oluşan iklim değişikliği riskleri değerlendirmeleriyle sorumlu devletler arası bilimsel.
KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI (KOAH) EPİDEMİYOLOJİSİ
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
ARNAVUTLUK.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
Hazırlayan: Hakan ULUTAŞ
SANAYİ DEVRİMİ (Endüstri İnkılabı- Bilimsel Rönesans) İNGİLTERE’deBAŞLAMIŞTIR BUHARLI MAKİNE’nin YAPILMASI (James Watt)
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
MERKANTİLİZM NEDİR?. Bu dönem bir keşifler çağıdır. Bulunan yeni ülkelerden Avrupa’ya değerli madenler getirilmiştir. Gelen değerli madenler Avrupa’da.
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
Bu nedenle kızlar çareyi, dikkatleri üzerlerine çekecek davranışlardan, soru sormaktan, tartışmalardan, karar verme süreçlerine katılımdan kaçınmakta bulurlar.
COĞRAFİ KONUM.
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
YONT ’TEN GÜNÜMÜZE TÜRKİYE İKTİSAT YAPISI
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Sosyal Politikanın Tarihsel Boyutu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
BİLGİ TOPLUMU.
ÜLKEMİZDE NÜFUS ARTIŞI
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMA
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
Sunum transkripti:

Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

MezopotamyaNil Vadisiİndus Nehrinin kıyılarıÇin, ilk şehirlerin kurulduğu yerlerdir.

Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

İlk şehirler, birinci derecede üretimin artmasına bağlı olarak ortaya çıktıÜretimin artması ticaretin gelişmesini, bu da şehirlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır.Çanak çömlek ve tarım aletlerinin üretimi de şehirdeki uğraşlar arasına girmiştir. Şehirlerin büyümesi zamanla yönetim ve savunma gibi ihtiyaçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sanayi devriminden sonra şehirlerin gelişimi yeni bir boyut kazanmıştır. Bu süreçte dünya nüfusunun büyük bir kısmı şehirlerde yaşamaya başlamıştır. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

ÖDEV Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

İlk şehirler, küçük yerleşim birimlerinin büyümesiyle oluştuğu için birçoğunun nüfusu birkaç bini geçmiyordu. Zamanla bazı şehirler konumlarından dolayı çok gelişti, büyüdü ve birçoğunun nüfusu on bini geçti. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

İlk yerleşik yaşamdan sanayi devrimine kadar geçen süreçte temel geçim kaynağı tarım olduğundan dünya nüfusunun büyük bir kısmı kırsal kesimde yaşamıştır. Bu nedenle şehirli nüfus binlerce yıl % 10’un altında kalmıştır. Sanayi devriminden sonra şehir nüfusu artmıştır. 1950’denüfusu 10 milyonu geçen tek şehir New York iken bu sayı 2000 yılında yirmiye yaklaşmıştır. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

YıllarNüfus-Kişi Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni Kaynak:

Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

YıllarNüfus Kaynak:

Mexico City 1824’te Meksika’nın başkenti oldu.Şehirde çok sayıda tarihi yapı ve müze bulunmaktadır. Ayrıca şehirde yer alan Güneş ve Ay Piramitleri sayesinde şehrin turizmi gelişmiştir. Küresel etkiye sahip bir şehirdir. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

Bugünkü Kayseri’nin yakınlarında bulunan Kültepe Höyüğü’nde Asur ve Hititlere ait belgeler bulunmuştur. İlk çağda yöredeki en önemli ekonomik etkinlik tarımdı. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

Önemli kervan yollarının kavşak noktalarında bulunması ve geniş bir hinterlanda sahip olması Kayseri’de ticaretin gelişmesini sağlamıştır. Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni