ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kanalizasyon rehabilitasyon tasarım Çok amaçlı, esnek ve açık Altyapı veri bankası ve coğrafi bilgi sisteminin Rahat bir konusu Sayın misafirler!
Advertisements

Isı Değiştiricileri.
6.HAFTA Yrd.Doç.Dr. H. EYLEM POLAT
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
BALIKESİR ÜNİ VERSİTESİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
Yağmursuyu Ağızlıkları
Sağlık Hizmetlerinde Paket Programlar Öğr.Gör. Ahmet BİLİCİ
Netcad/WATER Lisans | Water  Proje | km hat | 2,000,000 kişi
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Olay Komutanı. Olay Komutanı Planlama Bölümü Şefi Operasyon Bölümü Şefi Lojistik Bölümü Şefi Finans/ Yönetim Bölümü Şefi.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİ
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü
Toprak ve Havza Yönetimi Giriş Prof. Dr. Günay Erpul
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
İhbar Kavramı ve İhbar Yönetimi
VİDALI PRES(dekantör)
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI
MEKANİK ANABİLİM DALI TANITIMI
STOK MALİYETİ.
Ders: ZYS 426 SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI Konu: 3
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Elektrik ve doğalgaz sektöründe saha servis yönetimi anlayışı değişiyor. ARENA Saha Hizmetleri ve İş Gücü Yönetimi.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI. BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI.
BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ. BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ.
BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ. BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ.
BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA. BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
Üretim Yönetimi 1.Bölüm.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir.
SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SU KAYIPLARI KONTROLÜ EĞİTİMİ 26 EYLÜL 2016 Hakan KÜTÜK Abone İşleri Daire Başkanı.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Altyapı sektöründe kalite ve süreklilik kavramının anahtar kelimesi Malzemedir. Su Yönetimi sisteminin sağlıklı çalışabilmesi.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
TBS’DE HİJYEN.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
ÜNİTE 2: ÜRETİM YÖNETİMİ.
YEMEK HİZMETLERİ.
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
İŞİN ADI: Nizip İlçesi Yağmursuyu Projesi Uygulama Projesi İDARE: Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü TARİH: 2015 ( 2 ay) İŞİN.
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.DoçDr.Gülay ONUŞLUEL GÜL
Makine Mühendisliği nedir?
TARİHÇE 1979 tarihinde ‘FEN ELEKTRİK’ olarak kuruldu.
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi merkezleri aracılığı ile isale hatlarına taşınmasına ve isale hatlarından depolar aracılığı ile şebeke hatlarına dağıtılmasına kadar geçen tüm süreçleri kapsayan bir yönetim disiplinidir. Su Kayıp ve Kaçaklarının tespiti ve önlenmesine yönelik çalışmalar Su Yönetim sürecinin önemli bir parçasıdır.

İyi bir şebeke hattı için; Doğru yapılmış Şebeke Planlaması ve Hidrolik Modelleme Kaliteli ve çalışma şartlarına uygun seçilmiş malzeme İşinde malifiye sertifikalı imalat personeli ve bu personeller tarafından gerçekleştirilecek kaliteli imalatlar Tesisat Mühendisliği konusunda yeterli bilgi birikime sahip kontrol elemanları Sistemin düzenli izlenilmesini sağlayacak uygun Scada sistemi Tüm bu süreçleri kesintisiz takip edecek tecrübeli yönetim personeli gereklidir.

AşamaSu Sızıntı OranıTemel AmaçAçıklama 1.%35’ten fazla Yüzeydeki su sızıntısını ve görünen sızıntıyı azaltmak İnsan-dalgataktikleri, saha ölçümü, su dağıtımı basınç kontrolü, eğitim aktiviteleri 2.% Yeraltındaki su sızıntısını ve kaçak su kullanımını azaltmak Yönetim bölümü, doğru boru yolu şeması, mühendis eğitimi, son cihazın kullanımı 3.% Su sızıntısı tekrarını önlemek İş miktarının artması, eski boruların yenilenmesi 4.% 25 – 15 Su sızıntısı önleme çalışmalarını yeterince uygulamak İşi gözden geçirmek, boru yenilemenin hızlandırılması, etkili su sızıntı detektörlerinin geliştirilmesi 5.% Su sızıntısı önleme çalışmalarını tamamlamak Su sızıntısını önleme datalarının toplanıp analiz edilmesi 6.%5’ten az Minimum su sızıntısı oranını sabit tutmak Gerçek gözlem datalarını kullanarak su sızıntısının yönetilmesi Data: NRW yönetimi, Shozo Yamasaki, 2011

Su Kayıp Kaçaklarının istenilen seviyelerde tutulabilmesi için doğru planlama, uygun malzeme seçimi, önleyici bakım onarım, varlık yönetimi, kaliteli imalat süreçlerinin uyumlu bir şekilde uygulanılması ve tek merkezden yönetilebilmesi gerekmektedir. Tek merkezden yönetim kavramı tüm bu süreçlerin uzman bir kadro tarafından yönetilmesi ve uyumlu bir koordinasyon oluşturulması olarak tanımlanabilir.

Bizim bu eğitim sürecinde temas edeceğimiz konu malzeme seçimi, Su kayıp kaçaklarına doğrudan tesir eden isale ve şebeke hatlarında kullanılan malzemeler, ve Bazı temel Mühendislik yaklaşımlarının açıklanması olacaktır. Bu eğitimin gelecekte Su Yönetiminde malzeme ve ekipman konularında çok kapsamlı eğitimlere kaynak teşkil etmesi hedeflenmiştir.

Bu eğitim kapsamında planladığımız Sunularımız ; Malzeme seçimi Pirinçler Polietilenler Borular Vanalar Debi Ölçümü Boya DMA odası Afet Yönetimi kapsamında malzeme Uygulama Pratikleri Sonuçlar ve Değerlendirmeler olacaktır.