1. BİLİNÇALTI BİR HAFIZA BANKASI OLARAK HİZMET VERİR  KAYDET VE SAKLA  ÇÖZÜM ÜRET.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hasta – Doktor İlişkileri ve Sorumluluklar
Advertisements

NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
Düşünelim Çözelim Hayallerim Çizgide Saklı
Kurallar Eğitimin Edification ı ÇOOOOOOOOKKKKK ÖNEEEEEMLİİİİİİİİİ. Alttaki yazı eğitimin sahibinin cümleleri sizde bu şekilde kendi cümllelerinizle ve.
Presentation Title İyimserliğin Gücü Steve Barkley
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
ADAPTASYON Bugün dünyada yaşayan tüm canlılar yaşadıkları çevreye uyum göstermişlerdir. Canlıların sahip oldukları kalıtsal özelliklerden dolayı bir çevrede.
Ziya BARAN Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri
KALSİYUM, FOSFAT, MAGNEZYUM, KÜKÜRT
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
İLİŞKİLER. DERECELENDİRME SORUSU: Herşeyin çok kötü gittiği duruma “0” versek, Herşeyin çok harika olduğu duruma “10”puan versek, siz kendinize 0 ve 10.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
Sınıf Koçluğu İçeriğinin Bir Kısmı NLP ile SINIF KOÇLUĞU Empatik Dinleme Temsil Sistemleri Vizyon – Misyon Oluşturma Negatif Çapa Kaldırma Pozitif.
CANLILIK Kullandığı enerji ve dışarıdan aldığı maddelerle kütle ve hacmi değişenler CANLI varlıklardır. Hücre veya hücrelerden oluşmak canlılığın birinci.
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
Matrix.
10-14/02/2014 HÜCRE KONUSU. HÜCRE NEDİR ? ○ Görev ve yapı bakımından canlılığın bütün özelliklerini gösteren en küçük birime HÜCRE denir. 3.
HÜCRE NEDİR YAPISINDA NELER VARDIR
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
0-6 YAŞ GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
Düşünceler, inançlar. Placebo etki Kusturucu ilaç gebelik bulantı kusmasını önlemiş.
Obsesif kompulsif kişilik bozukluğunda ilk tedavi denemeleri davranışçı terapi ve sistematik duyarsızlaştırma ile yapılmıştı. En çok kullanılan tekniklerden.
SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.
S OLUNUM SISTEMI ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU GÜRKAN AKKAŞ 6/C MEHMET YAZICI ÖMER GÜNEŞ.
DIŞKI KAÇIRMA(ENKOPRESİS)
Psk.Birkan BUZOL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BAŞARILI ve BAŞARISIZ İnsanlar
VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER
Organlarım Çalışmazsa
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
SINAV KAYGISI.
2. OTURUM İLETİŞİM KURMAK.
TEST ÇÖZMEK İSTER MİSİNİZ?
ÇATIŞMA.
Bülent Uran Eğitim Danışmanlık.  3D  D UYGU  D ÜŞÜNCE  D AVRANIŞ  Varlığımıza ait olduğunun bildiğimiz ama teknolojik -objektif ölçeklerle ölçülemeyen.
Emotional Freedom Techniques
 Sorun dışsal bir olaya verilen içsel bir tepki sonucunda ortaya çıkan fiziksel, ruhsal, davranışsal olumsuz semptomlardır.
İyileşmenin hedefi Beden, ruh, zihin bütünlüğünü dengelemektir.
 Sorunu soyuttan somuta indirgeyin  Zihinde film yapılabilir hale getirin.  Dili 8-9 yaşında çocuğun anlayacağı basitliğe getirin.
Çatışma Çözme ve Arabuluculuk
DAVRANIŞ VE DAVRANIŞIN BİYOLOJİK TEMELLERİ
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
ProSuccess – Mega Holdings. 150 Kişilik Liste! proSuccess – Mega Holdings.
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
STRES YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN.
En güçlü Hipnozumuz: Değersizlik İnancı
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
Online zayıflama çalışması
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
A- Hücre Zarı:  Hücreyi Dış Etkilere Karşı Korur. Esnek Bir Yapısı Vardır, Üzerinde Geçitler (Por) Bulunur. Porlar Aracılığı İle Madde Alışverişi Yapar,
Duygular ve hisler.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Zihnimiz bir bilgisayar gibidir
7 PATH OTO HİPNOZ SİSTEMİ
Regresyon hipnoterapisi nedir?
İyileşmenin hedefi.
STRES YÖNETİMİ
ÖFKEYLE BAŞETME.
Zihniyet Yargılayan «Her şeyi bilirim» yaklaşımı Tepkisel ve Otomatik Taraflı Gözlemci, Yargılayıcı Değerlendirici Kazan - Kaybet Yaklaşımı Sorun Odaklı.
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
DUYGULARIM BEDENİMİ ETKİLER Mİ ?.
Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri Ziya BARAN Hazırlayan :
Sunum transkripti:

1. BİLİNÇALTI BİR HAFIZA BANKASI OLARAK HİZMET VERİR  KAYDET VE SAKLA  ÇÖZÜM ÜRET

2.BİLİNÇALTI BEDENİN İSTEMSİZ İŞLERİNİ KONTROL EDER  Solunum  Sindirim  Dolaşım  Boşaltım

3.BİLİNÇALTI DUYGULARIN ÜRETİCİSİ VE SAKLAYICISIDIR  Duygulara sahip olan ve kontrol eden zihne hâkim olur.  Duygular arzuları idare eder. Güçlendirir. Arzular ise davranışlarımızı yönetir.  Bilinçaltının inancı sizi öldürür de, iyileştirir de.

4. BİLİNÇALTI HAYALLERİN OLUŞTUĞU YERDİR  Çocuklar canlı hayaller görür.  Hayal kurmak başarının sırrıdır.  Hayallerini kontrol et.

5.BİLİNÇALTI ALIŞKANLIKLARI YARATIR VE KORUR  Birçok günlük eylemimiz otomatiktir.  Bilinçaltı sorumluluğu alır ve iyi iş çıkarır.

6.BİLİNÇALTI ENERJİMİZİ YÖNETEN BİR DİNAMODUR  Yaşamdaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için iç enerjiye gereksinimimiz vardır.  Bilinçaltı bu enerjiyi oluşturur ve kullanır.  Ya da başkalarının hedeflerini kendi hedefi olarak seçer.  Yönetim olmazsa sonuç sağlıksız, yıkıcı, başarısız hedeflerdir.

 Bilinçaltı hizmetkârdır.  Olumsuz duygular bu enerjiyi tüketir.  Öfke, korku, suçluluk gibi duygular enerjiyi emer bitirir.  Olumlu duygular enerjiyi artırır.  Üretilen enerji aynıdır ama yönlendirilmesi bozuktur.