Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

En güçlü Hipnozumuz: Değersizlik İnancı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "En güçlü Hipnozumuz: Değersizlik İnancı"— Sunum transkripti:

1 En güçlü Hipnozumuz: Değersizlik İnancı

2 Değersizlik İnancı Nedir?
Bir insanın bilinçaltında yerleşmiş olan değersiz olduğu inancıdır.

3 Amaç; Bu gerçeği(!) gizlemektir.
Yani DI’na sahip bir kişinin bilinçaltının temel amacı bu inancı gizlemektir. Bu inancı değişik savunma mekanizmaları geliştirer ek korur ve gizler.

4 DI Gizlenme Yöntemleri
1.. Değerli kabul edilecek özelliklere sahip olma çabası. 2.. Başkalarını değersiz kılma çabası   3.. Fark edilmeme çabası

5 Değerli Kabul Edilme Çabaları
Beğenilmeye çalışmak ( güzellik, yetenek) Statü kazanmaya çalışmak(kariyer, iyi meslek, doçent, profesör) Takdir edilecek davranış kalıplarına sahip olmaya çalışmak ( kibar, olgun, anlayışlı, hatasız gibi) Toplumsal olarak güç sembolü kabul edilen nesnelere sahip olmaya çalışmak. ( Ev, lüks otomobil, kaliteli markaya sahip olmak). Güçlü görünmeye çalışmak ( otorite, aile reisi, baba, erkek)

6 Başkalarını değersiz kılma çabaları
Eleştirmek, küçük görmek, küçük düşürmeye çalışmak, onu suçlu hissettirmeye çalışmak Bilerek kırmaya ve üzmeye, çalışmak Kendini o kişiden üstün göstermeye çalışmak Onu kendisine bağımlı hissettirmeye çalışmak Onu çaresiz hissettirmeye çalışmak

7 Fark edilmeme çabaları
Sosyal fobi adı altında toplanan davranış şekilleri bu gruptadır. Mümkün olduğunca sessiz olmak. Fark edilmemeye çalışmak. İyi bilinmeye çabalamak. Herkesin huyuna suyuna göre davranmak. Kimseye kendini ifade etmemek. Duygularını gizlemek.

8 İnancın gücü nereden gelir?
İnancı besleyen güç – enerji duygudur O inancı inanç yaparken bastırılan duygular inancın yakıtı olur. O halde bir inancın gücünü ortadan kaldırmak demek, o inancı yaratan duyguyu ortadan kaldırmak demektir.

9 Sorunların nedeni Tüm sorunlar DI’nın yarattığı duygusal baskıdan kaynaklanır. Savunma mekanizmaları yetersiz kaldıkça duygusal baskı artar. Kişi bu duygusal baskının etkisinden kaçmaya çalışır.

10 ÇATIŞMA Sosyal bir varlık olma çabasıyla değersizlik inancının çatışmasıdır.

11 Bilinçaltı çatışmayla yaşayamaz
Çatışma bir tarafın lehine çözülür. Çözüm A) Duygusal baskı yaratarak B) Fiziksel-ruhsal semptom yaratarak C) Fiziksel hastalık yaratarak Çözülmeye çalışılır.

12 Temel hedef Yeniden insan olduğunu hatırlamak ve insan gibi olmaktır.
İnsansam gücüm sınırlıdır. Sosyal bir varlıksam hata yaparım. İnsansam başkalarından yardım alabilirim.

13 Tekrar insan gibi hissetmek Kendi çocukluğunla buluşmaktır
ABD li tanınmış psikolog John Bradshaw çocuğun doğal özelliklerini aşağıdaki gibi sıralıyor. 1. Merak; 2. İyimserlik; 3. Masumiyet; 4. Bağımsızlık; 5. Mizah; 6. Esneklik; 7. Özgür Oyun; 8. Eşsizlik; 9. Doğal spirituellik; 10. Sevgi

14 BİR FELSEFİK BAKIŞ BILINCALTI BEDEN RUH

15

16

17

18

19

20

21

22 DR. BÜLENT URAN 0532 345 15 46 uran.bülent@gmail.com


"En güçlü Hipnozumuz: Değersizlik İnancı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları