Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’"— Sunum transkripti:

1 BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE 160201030.

2 ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’

3 BİLİNÇ NEDİR?  Bilinç insanoğlunun ilk uyarımları almaya başlaması ile işlerlik kazanan ve ömrünün sonuna kadar devam eden farkında olma faaliyetleridir. Bir başka deyişle çevresindeki varlıkları ve kavramları algılaması ve anlamasıdır.

4 BİLİNÇALTI NEDİR?  Bilinçaltı beynimizin bir parçasıdır. Aslında bilincin emrinde çalışan bir mekanizmadır. Bilinçaltı biz farkında olmadan bilincimiz dışında hareket eden, vücudumuzda bulunan istemsiz kasları yöneten, gece uyuduğumuz zaman vücut fonksiyonlarının çalışmasını devam ettiren, duyu organlarımızla algıladığımız bütün olayları bir kamera gibi kaydeden ve bu kaydettiği bilgileri bilince yönlendiren bir parçadır.

5  Bilinç  Kısa süreli hafızamızdan sorumludur.  Bilgiyi seri halde işler, aynı anda genelde bir tek bilgi işlenir.  İradenin yeridir.  Yavaş ve belirsizdir.  Yeni şeyler deneme ve öğrenmeye heveslidir.  Espri, alay ve inkarı anlar.  Mantıkçı, muhakeme yeteneği ve akılcı karar vermeyi sağlar.  Geçmiş – şu an – gelecek  Dinlenmelidir.  Farkındalık bölümüdür.

6  Bilinçaltı  Uzun süreli hafızamızdır.  Eleştirip yargılamadan hareket eder, kabul eder veya reddeder.  Bir çok görevi aynı anda yapabilir.  Tüm vücut fonksiyonlarını yürütür.  Kelimesi kelimesine anlar fakat ima, espri ve inkarı anlamaz.  Çabuk ve kesindir.  Alışkanlıkların yeridir.  Kendini koruma mekanizmasına sahiptir.  Tek zamanlı çalışır. “Şimdi” vardır.  Tekrarlama yöntemiyle öğrenir.  24 saat iş başındadır.  Duyguların yeridir.

7 Bilinçaltı ilk kim tarafından kullanılmıştır?  Bilinçaltını ilk kullanan BBC radyo kanalıdır. İlk radyo çıktığı zaman halk, BBC radyosunu ‘Şeytanın Sesi’ olarak adlandırırlar. Bu isimden kurtulmak isteyen BBC, radyo sırasında yayının sesinden çok kısık bir sesle ‘radyo dinlemek iyidir, güzeldir’ gibi telkinler vererek o ay, radyo dinleyicilerini yaklaşık olarak %30 arttırmıştır.

8

9  Zihinsel yaşamın %90’nından fazlası bilinçaltındadır. Ana rahmine düştüğümüz andan 6 yaşına kadar geçen sürede programlamalarımız bilinçaltına yerleşir. Geçmişe bağlı koşullanmalar, dogmalar bilinçaltına yerleşerek temel karakterimizi, inanışımızı ve duygularımızı oluşturur.

10  Hayatımız sadece bilinçli düşüncelerle şekillenseydi, hayatımızın her alanında kolayca başarı sağlardık. Çünkü bilinçli düşüncelerimizi, inançlarımız yeni bir bilgiyle, okuduğumuz bir kitapla, deneyimlerimizin sonuçlarıyla ve irademizi kullanarak değiştirebilirdik. Bilinçaltı inançlarımız özsaygımızı, ilişkilerimizi, iş hayatındaki performansımızı, zihinsel ve ruhsal sağlığımızı önemli ölçüde etkiler. Amaçlarımızı gerçekleştirmek için bilinçaltının desteğine ihtiyacımız var.

11  "Bir gemi düşünün, bütün tayfaları bilinçaltıdır. Her şeyi yapan onlardır. Bilinç de kaptandır. Kaptan emir verir, duygularıyla 'şunu yapma' derse, bilinçaltı ona itaat eder. Çünkü gemiyi kontrol eden esas işi yapan bilinçaltıdır."

12  Adınızı nerden biliyorsunuz?  Fatih Sultan Mehmet’in hikayesini biliyor musunuz?  Peki ya Edison?

13

14

15

16

17 D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR EDER İ M.


"BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları