OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

Kardanadam festival.
TÜRK SPOR EĞİTİMİ İÇİN BAZI ÖNERİLER VE NELER YAPILMALI?
HERKES İÇİN SPOR Prof. Dr. Erdal ZORBA.
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
BAŞLIK METNİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI ERZURUM 2011 VE BRANŞLARI HAKKINDAKİ.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında saat 10:30-13:30 arasında hizmet.
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI MERKEZ HAKEM KURULU SUNUSU
İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR. Genel Bilgiler.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
10 MART 2007 ANKARA ATLETİZM GÖZLEMCİ SEMİNERİNE KATILAN TÜM ATLETİZM HAKEMLERİNE BAŞARILAR DİLERİM. MEHMET TERZİ ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANI.
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi 30 Engelliler Okulunda Badminton Eğitimi ve Engelliler Türkiye Şampiyonası yapılması. İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun.
Rüzgarlı şehir – Al Capone sehri 9 Million nüfus Spor ve sanat aktiviteleri.
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
SPOR ENDÜSTRİSİ BÖLÜMLEME MODELİ
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
PYRAMIDS Organizasyon A.Ş. PYRAMIDS Organizasyon A.Ş. Hakkında Misyonumuz Komiteler ve Organizasyonlar.
İL ORGANİZASYON KOMİTESİ TOPLANTISI
SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 21/05/2015.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TAŞITLARIMIZ
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
ÜNİVERSİTE İÇİ SPOR ŞENLİKLERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
GİRİŞ Etkili ve verimli bir ulaşım sistemi (bu sistemin daha belirgin parçalarından sadece birkaçı olan trenler, otomobiller ve uçaklar) olmadan turizm.
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
KATILIMCI FİRMANIN ÜNVANI:…………………………………..………………….………….…………… POSTA ADRESİ:…………………………………………………….………….…………….. TELEFON NUMARASI:……..…………………………………………….………….………………
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
PROJESİ TRABZON AKÇAABAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  Okulumuz Trabzon ili Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır,  Okulumuzda.
TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PARALİMPİK OYUNLAR.
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ENGELİLERDE SPOR Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir, diye en basit tanımı yapabiliriz. Engellilik çeşitlerini bilimsel olarak.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ

ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak istiyorsunuz? (Yaz oyunlarımı ? Kış oyunlarımı?) Hangi Şehirde Organize etmeyi öneriyorsunuz? Niçin o Şehri aday olarak düşünüyorsunuz? Şehir ile ilgili bilgileri verirmisiniz? (Nüfusu, sıcaklık derecesi, ulaşım vb.) Açılış kapanış seremonileri dahil hafi tarihlerde yapmayı öneriyorsunuz? Ülkeniz hangi resmi kuruluşu veya hangi yetkili kuruluşları bu faaliyetin yapılmasına destek veriyor? Aday Şehir yada Ülkede bu organizasyonu sınırlayacak yasa gelenek yada düzenlemeler varmıdır? Üniversiade’a gelecek ülkelerin takımlarına ve kişilerini farklılıklar yapılmamalıdır. Spor Organizasyonlarında organizasyon komitesi hangi legal bir yapıya sahip olacaktır? Aday Şehirde Universiade organize etmek için yeterli güç organizasyona sahipmisiniz? Aday Şehirde hangi önemli Uluslar arası faaliyetler yapıldı? Ülkemizde bu oyunlar için yeterli FIS teknik kurallarına göre organizasyon yapabilecek idareci, hakem varmı? Şayet yok ise bunları nasıl sağlayacaksınız?

SPOR TESİSLERİ Aday Şehirde hangi Spor tesisleri var ? Uluslar arası Spor Federasyonlarının istedikleri kalitede malzemelere sahipmisiniz? KONAKLAMA VE RESTORAN Yarışmacılar ve resmi temsilciler için ne çeşit bir konaklama yeri sağlayacaksınız? (Oyunlar ve Oteller ve bunlar nerede olacaklar?) Restoranda ne tür yemek menüleri verilebilecek ? Servisler nasıl olacak ? hangi saatlerde açık olacaktır? FISU Teknik delegeleri, hakemler ve FISU icra kurullarına hangi otelleri öneriyorsunuz? Teknik Delegeler, hakemler ve FISU delegeleri ne çeşit restoranlarda yemek yiyeceklerdir? Katılacak idareci ve sporcular günlük kişi başı kaç para ödeyecekler? Bu müsabakaları izlemek üzere gelecek ziyaretçiler için yeterli otel ve konaklama yerine sahipmisiniz?

ULAŞIM Ülkeniz Hava ve Demir yolu ulaşımı olanakları yeterlimi? Şehir içi ulaşımını araba ve otobüsler ile garanti edebiliyor usunuz? İdareci ve yarışmacıların ulaşımları ne tür vasıta ile sağlanacak? Delegelerin seyahat giderlerini mümkün olduğunca azaltmak için ne gibi düzenlemeler ön görebilirsiniz? SAĞLIK FISU kurallarına ve FIS kurallarına göre bayan sporculara cinsiyet kontrolu ve doping kontrolu yapabilmeyi garanti edebiliyormusunuz? Hangi teknik ve metodları kullanacaksınız? Müsabakalar sırasında yeterli sağlık yardımını garanti edebiliyor musunuz? Ne gibi teknikler ve metotlar kullanmayı düşünüyorsunuz?( İlk yardım, Hastane, Ambulans, Helikopter vb.)

GÜVENLİK Kalınan yerlerde ve yarışma yerlerinde katılımcıların güvenliklerini sağlamak için ne gibi bir güvenlik sistemi uygulayacaksınız? Şehir Emniyet Amirliği, Bölgesel, Ulusal güvenliklerle ilgili nasıl bir işbirliği yapabileceksiniz? BASIN RADYO TELEVİZYON Dünya çapında Televizyon ve Radyo yayınları ile yazılı Elektronik, Fotoğrafik iletişim için ne gibi düzenlemeler yapabileceksiniz? FİNANS Universiade nasıl finanse edilecek? Gelişmekte olan Ülkelerin katılımına yardımcı olmak için ne gibi düzenlemeler öneriyorsunuz? EKSTRA PROGRAMLAR Universiade süresince ön gördüğünüz kültürel programlar nelerdir?

pdf pdf ation_Commission_report.pdf