Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO."— Sunum transkripti:

1 Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO

2 Doping Doping, sporcunun, besinsel olmayan bir maddenin veya maddeler grubunun fiziksel ve ruhsal verimini yapay olarak yükseltmek amacıyla bilerek ve isteyerek alınması ve fiziksel ve ruhsal kondüsyonunu doğru olmayan yoldan artırmak amacıyla vücudundaki doğal maddelerin tıbbi uyarılmasıdır.

3 Dopingin ilk kontrolü 1960 Roma Olimpiyat Oyunlarında Danimarkalı bisikletçi Knud Enemark Jensen yarışma sırasında Amletamini almasıyla dopingle mücadele başladı. İlk kez 1968 Meksika Olimpiyatlarında dopingle mücadele komisyonları kurulu kontroller yaptı.

4 Doping suçu Doping suçu
Doping yaptırma, yapma, 18 yaşından küçüklere yapma, doping kontrolünü engelleme eylemleri Bazı ülkelerde suç olarak düzenlenmiştir. İsveç, Fransa, İsviçre, Almanya, Finlandiya, İtalya

5 Doping suçu Bu ülkelerde doping sayılabilecek eylemleri gerçekleştiren sporcular, teknik heyet, sağlık elemanları bakımından suç düzenlemesi bulunmakta. Bazı ülkelerde (Almanya) ayrı bir suç olarak düzenlenmemekte, ancak doping yaptırılması durumunda kasten veya taksirle yaralama suçu hükümlerine atıf yapılmaktadır.

6 Doping suçu-Türkiye Türkiye’de,
Doping konusunda açıkça bir suç öngörülmemiştir. Sadece disiplin yaptırımı uygulanabilir. Uluslar arası Federasyonlar tarafından disiplin cezası uygulaması Ulusal Federasyonlar tarafından disiplin cezası uygulaması

7 Sınav Tarih : Yöntem :

8 Teşekkür ediyorum


"Doping Dr. Yusuf Solmaz BALO." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları