Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR. Genel Bilgiler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR. Genel Bilgiler."— Sunum transkripti:

1 İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR

2 Genel Bilgiler

3 Amaç, Hedefler ve Kapsam

4 Tipi, İcra Şekli

5 Katılımcılar

6 Varsayımlar Tatbikat takvim tarihli ve gerçek zamanlı icra edilecektir. Hava durumu Sabit ve Açık kabul edilecektir.

7 Varsayımlar Oyunculara ait bildirilen kaynakların tamamının kullanılabilir olduğu farz ve kabul edilecektir. Destek illeri oynanmayacaktır. (Simüle edilecektir.)

8 Varsayımlar Gönüllüler oynanmayacaktır. (Simüle edilecektir.) OHAL ilanı oynanmayacaktır.

9 Varsayımlar Senaryoda belirtilen deprem ana olayının haricinde savaş, hükümet bunalımı, ekonomik kriz gibi başka ana olaylar yaratılmayacaktır. Oyuncuların sorunsuz şekilde icra alanına gelebildikleri ve afet sonrasında tüm kurumların planlar dahilinde görev yapabilir halde oldukları farz ve kabul edilecektir.

10 Değerlendirme i.İSTAMP 2014 esnasında yapılacak değerlendirme, Hizmet Grupları ile kurumların teknik kapasiteleri ile ilgili değildir. ii.Değerlendirme, tatbikatın icrası esnasında, planda görevli kurumların faaliyetlerinin;  Planlara,  Önceden belirlenmiş hedeflere,  Senaryo ve Enjeksiyonlara uygunluğu özelinde yapılacaktır.

11 Emniyet ve Güvenlik i.İSTAMP 2014, basına ve halka kapalı bir tatbikat olacaktır. Bu nedenle, tatbikatın icrası esnasında, önceden yetkilendirilmemiş, görevlendirilmemiş veya davet edilmemiş hiç kimse, tesislerden içeriye alınmayacaktır. ii.Tatbikatın icrası esnasında Hasdal yerleşkesinde bulunacak kişiler, yapacakları görevlere göre sınıflandırılacak ve tanıtıcı herhangi bir materyali (yelek, yaka kartı vb.) yerleşkede bulundukları süre boyunca üzerlerinde taşıyacaklardır. Bunlar, görev kimlikleri vb. tanıtıcı unsurlardan oluşabilir.

12 Emniyet ve Güvenlik iii.İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinin, tatbikatın icrası sırasında korunması, emniyet ve güvenlik prosedürleri içerisinde yer alacak; günlük güvenlik prosedürleri uygulanacaktır. iv.Tatbikatın icrası sırasında yerleşkede herhangi bir acil durumun (yangın, medikal vaka vb.) meydana gelmesi halinde, Hasdal Yerleşkesine ait Bina Acil Durum Planında yer alan prosedürlere riayet edilecektir. Eğer Bina Acil Durum Planında bu yönde prosedür bulunmuyor ise, süreç içerisinde hazırlanması sağlanacaktır.

13 Ulaşım ve Konaklama i.İSTAMP 2014; belirtilen tarih ve yerde; mesai saatleri içerisinde icra edilecektir. Bu nedenle tatbikata katılacak tüm personelin ulaşımlarını kendi imkanları ile sağlamaları beklenmektedir. ii.Tatbikat esnasında katılımcılara konaklama imkanı sunulmayacaktır. Tüm katılımcıların günlük oyunlama sonunda yerleşkeyi terk etmeleri planlanmıştır.

14 Beslenme, Tuvalet vb. İhtiyaçlar i.İSTAMP 2014’ün icrası süresince tüm katılımcılara öğle yemeği ikram edilecek, çay/kahve meşrubat servisi yapılacaktır. ii.İSTAMP 2014 boyunca tüm katılımcılar Hasdal Yerleşkesinin mevcut tuvalet (9 adet + 1 adet engelli tuvaleti) vb. imkanlarından faydalanacaklardır; bu konuda ayrıca bir tedbir düşünülmemektedir. iii.Katılımcıların kişiye özel ihtiyaçlarının (özel sağlık problemleri dolayısıyla kullanılması gereken ilaçlar vb.) karşılanması öncelikle katılımcıların kendilerine aittir. Ancak, önceden bilgi verildiği taktirde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, özel çözümler üretebilecektir.

15

16 TEŞEKKÜR EDERİM…

17 İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR


"İSTAMP 2014 TATBİKAT REHBERİ ve GENEL ESASLAR. Genel Bilgiler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları