Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan Planlama. Plan? Tahmin? Örgüt için uygun amaçlar ve bunları gerçekle ş tirecek eylemler belirleme süreci ne, kim tarafından,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
Proje Entegrasyon Yönetimi
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
- 1 Kurumsal arşiv Açık Erişim Kurumsal Arşiv: Bir kurumun ürettiği bilimsel literatürünün dijital ortamda toplandığı, saklandığı, indekslendiği, korunduğu.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
KIRSAL ALANDA İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRMENİN TEMEL AMACI NELERDİR?
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
GİRİŞİMCİLİK, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
MARMARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÖĞRENME STİLLERİ.
Planlama Fonksiyonu.
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ve ÜRÜN YAŞAM SÜRECİ STRATEJİLERİ
Ders İçeriği Nicel araştırma adımları
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan Planlama

Plan? Tahmin? Örgüt için uygun amaçlar ve bunları gerçekle ş tirecek eylemler belirleme süreci ne, kim tarafından, ne zaman, nasıl, hangi kaynaklarla? Amaç belirleme+ strateji Strateji: bir örgütü uzun dönemde üst amaçlarına ta ş ıyacak kararlar ve eylemler grubu Özellikleri Gelece ğ e dönük olması Risk, amaç ve varsayımlarla ili ş kisi

Planların Özellikleri Bilinçli bir seçim ve tercih Kapsamlı (bütün kademelerde) Gelece ğ e dönük Kararlar toplamı Belirli bir süreyi kapsama (ne çok uzun, ne çok kısa) Amaçların özellikleri Konu belirlenmelidir (çalı ş anların yo ğ unla ş abilmesi açısından önemli) Ula ş ılabilir olmalıdır İ lerlemeler ölçülebilir olmalıdır (ki hangi araçların kullanılaca ğ ına karar verilebilsin) Biti ş zamanı belirlenmelidir

Planlama süreci Misyon ve Vizyon açıklamaları Amaç ve hedeflerin olu ş turulması Hedefe kilitlenmek (kararlılık: katılımcılık, mantıkilik, payla ş ım, üst yönetimin deste ğ i) Ba ş armaya yönelik denetleme (denetlemenin süreklili ğ i)

Bir işletme planının yapısı İş letmenin tanıtımı Misyon, vizyon Temel inançları ve i ş yapma anlayı ş ı Örgütsel kimli ğ i Ş u anki durumu Güçlü yönler Zayıf yönler Nereye ula ş ılmak isteniyor? Sorunlar Hedef ve amaçlar Varsayımlar,tahminler Yöntem Stratejiler Uygulama (aksiyon) programları Zaman Genel zamanlama Faaliyet bazlı zamanlama Termin belirleme Sorumluluklar Ki ş ilere verilen özel sorumluluklar İş da ğ ılımı Maliyetler

Vizyon, misyon örnekleri Koç Holding: “Gücümüzü aldı ğ ımız Türk ekonomisine, güç katmayı hedef alırız”. Yıldız holding: “B İ Z 70 yıldır mutluluk üretmek için çalı ş ıyoruz”. HBS “We educate leaders who make a difference in the world”. SAÜ “ İ nsanlı ğ a de ğ er katan giri ş imci bireyler yeti ş tirmek ve evrensel nitelikte bilgi, teknoloji ve hizmet üretmektir.” (M İ SYON) “Üretti ğ i evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji ile Türkiye ve dünyada payda ş larının gelece ğ ine yön veren bir üniversite olmaktır.”(V İ ZYON)

Vizyon, misyon örnekleri SABANCI Üniv Vizyon Sabancı Üniversitesi, katılımcı farklılı ğ a saygılı, özgürlükçü bir kurum kültürü içinde, tüm payda ş larımızın gereksinimlerine duyarlı, yenilikçi, disiplinlerarası bir e ğ itim altyapısı ile, öncülü ğ e yol açan özgün bilginin yaratılmasını ve yayılmasını sa ğ layan, ara ş tırma ve e ğ itim alanındaki yaratıcılı ğ ı ile uluslararası bir referans noktası olmayı hedeflemektedir. Misyon "Birlikte Yaratmak ve Geli ş tirmek" Her alanda ve uluslararası düzeyde yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve ba ğ ımsız dü ş ünce yetene ğ i ile donanmı ş, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yeti ş tirmek; Bilim ve teknolojik geli ş melere ve üretilen bilgilerin topluma yayılmasına küresel boyutta katkıda bulunmak.

Değerler.. SAÜ Bilimin evrenselli ğ ine inanmak Akademik özgürlü ğ ü desteklemek Yöneti ş imi hakim kılmak Sürekli iyile ş tirmeyi benimsemek Etik ilkelere uymak Apple Values Environment: true innovation must consider everything Environment Supplier Responsibility Accessibility Privacy Inclusion and Diversity Education

Planların sınıflandırılması Planlama düzeyleri açısından Üst yönetim Vizyon: ne üretmek istiyoruz; en genel amaçlar; gelece ğ e ili ş kin payla ş ılan resim Misyon: varlık sebebi; vizyona ula ş manın aracı; örgütü di ğ erlerinden ayıran uzun dönemli amaç Orta kademe Taktik planlar, amaçlara göre yönetim Alt düzey yönetim Operasyonel planlar, daimi planlar, tek kullanımlık planlar

Zaman açısından uzun dönemli: 5 yıl kısa dönemli: 1-5 yıl orta vadeli planlar: 1 yıla kadar; eylem planı, farklı durumlara tepkiler Bir ara ş tırma bulgularına göre Üdy en fazla 3-4 yıl ufuklu planlarla Oky en fazla 3-6 ay ufuklu planlarla Aky en fazla 1 hafta ufuklu planlarla

Kullanılma seçenekleri açısından Sürekli (daimi) planlar Politika: yön belirtir, sınırları çizer (üretim p., satı ş p., personel p., fiyat p. vb) Prosedür: yoruma gerek bırakmayan, adım adım açıklayıcı, detaylı plan. Kural: özel, somut sınırlar Tek kullanımlık planlar Program: yapılacak i ş ve kaynak tahsisini içerir (e ğ itim p. Gibi) Bütçe: muhasebe kısmı Proje