ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING SEÇİL TOROS 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

/ 151 EğitimYöntemleri Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
JÜRİ SUNUMU Ne yapmalı? Ne yapmamalı? Seçil TOROS, 2016.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.
Ad Soyad, Girişimdeki Rolünüz Yatırımcı Sunumu Girişiminizin Adı Bir cümle ile en basit şekilde ne yaptığını anlatın.
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
SÖZCÜKTE ANLAM.
 1 Sayılar ( 2 soru)  2 Basamak Kavramı ( 1 soru)  3 Taban Aritmetiği (1 soru)  4 Bölme-Bölünebilme (1 soru)  5 OBEB-OKEK (1 soru)  6 Rasyonel Sayılar.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Hopfield Ağı Ayrık zamanSürekli zaman Denge noktasının kararlılığı Lyapunov Anlamında kararlılık Lineer olmayan sistemin kararlılığı Tam Kararlılık Dinamik.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
%68 % 32 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI EĞİTİM İÇERİĞİ.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER. Sınava dün girdik. Biz film başlamadan gelmiştik. At dört nala koşuyordu. Senin geldiğini önce o görmüş. Yukarıdaki cümleleri.
Merhaba! Beni tanıyabildiniz mi? Aslında hepiniz beni çok iyi tanıyor, ben her gece farklı şekillerde gökyüzünde gezinen AY. Şimdi benim hareketlerimi.
Acil Durum Yönetimi E ğ itimleri Galip USTA AFET PS İ KOLOJ İ S İ.
G AME D EVELOPMENT D OCUMENTATION Aşkın AŞKIN. O VERVIEW Dokümantasyon, modern bilgisayar oyunlarının yaratılmasında önemli bir yere sahiptir. Dokümanların.
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
Pazarlama İlkeleri.
EĞİTİMDE DRAMA.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
DESEN.
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
DEPREM.
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
Oyun Geliştirme Dokümantasyonu
Bahçelievler Masaj Salonu
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
MODEL YETERSİZLİKLERİNİ DÜZELTMEK İÇİN DÖNÜŞÜMLER VE AĞIRLIKLANDIRMA
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Ne denli az şeyiniz kalırsa, kaygılanacak o kadar az şeyiniz olur
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
Eğitim Bilimleri Fakültesi
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
SINAV KAYGISI.
Uçak Bileti Değiştirme
VI. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
Buluş nedir?.
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
OKUMA-YAZMA BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Etkili Öğretmen Kimdir?
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
VAVEYLA OTEL ZİNCİRLERİ
GELİŞİM VE ÖĞRENME Algı - II Prof.Dr. Mustafa Ergün.
ŞEKİLLER.
KAVRAM HARİTALARI.
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARMA YÖNTEM.
Rastgele Nesneler Dersi
ISI VE SICAKLIK.
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Sunum transkripti:

ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING SEÇİL TOROS 2016

ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING Ürün Senaryosu Nedir? Ürün Senaryosu Şart mı? Nasıl Yapmalı? Aman Dikkat! Yorumlayalım Faydalı Kaynaklar

Ürün Senaryosu Nedir? Ürün senaryosu tasarımcıya bir yardımcıdır. Ürün senaryosu farklı insanların okuyup anlayabilecekleri şekilde bir ürünün kullanımını anlatan görsel sunumdur. Kullanım senaryosunda etkileşimin gerçekleştiği her an resmedilir. Bu resimde şunlar bulunu: Hareketin gerçekleştiği yer/mekan Hareketin gerçekleştiği zaman Etkileşimdeki insanlar Ürünün nasıl kullanıldığı Ürünün fonksiyonları

Ürün Senaryosu Şart mı? Tasarımcı: Sorunları tespit etme Kullanıcı – tasarımcı Hataları önceden görme Jüri: Basit anlatım Kalıcı anlatım Ne Yaptığını bilen öğrenci/tasarımcı

Nasıl Yapmalı? 1.Senaryoyu yaz: Kaç görüntü/kare olacak belirle 2.Kareleri Çiz 1.Düzenle

Amman Dikkat! 1.Senaryoyu yaz Tüm gerekli fonksiyonlar gösterilmeli Bir fonksiyon iki kere çizilmemeli Gereksiz senaryolar resmedilmemeli Detaylar senaryo karelerinin içinde verilmeli Bu hava bir sanat işi değil. İletişim Kurmaya çalışıyorsunuz.

Amman Dikkat! 1.Kareleri Çiz Anlaşılır çiz Ürüne Odaklan Aynı tarz/stilde çiz Gerekli fonksiyonları ön plana çıkart. Detayları ver/vurgula Ürün kullanıcısını doğru kurgula Ürün çevresini doğru kurgula Gerekli yazılı açıklamaları yap. Cümle kullanma Sanat yapmıyorsun ama etkileyici ol

Amman Dikkat! 1.Düzenle Sıkıştırma Akış rahat izlenebilsin (karışık olmasın) Gerekirse numara, ok vb kullan Akış zaman/tarih sırasında olsun Kare olmak zorunda değil. Senaryolar aynı büyüklükte olmak zorunda değil

Yorumlayalım

Faydalı Kaynaklar Van der Lelie, C. (2006). The value of storyboards in the product design process. Personal and ubiquitous computing, 10(2-3),