Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÖRSEL SANATLAR DERSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÖRSEL SANATLAR DERSİ."— Sunum transkripti:

1 GÖRSEL SANATLAR DERSİ

2 TASARIM VE ENDÜSTRİYEL TASARIM

3 TASARIM

4 Bir şeyin biçimini kafada oluşturma işi ve bu yolla düşünülür
Bir şeyin biçimini kafada oluşturma işi ve bu yolla düşünülür. Kısaca; bir ürünün dekoratif veya estetik yönüdür. Örnekler vermek gerekirse;  bir nesnenin ( pantolon, çatal, fincan, tv sehpası...) görünümü veya bir uçak görümü)

5 TASARIMIN OLUŞU

6 Bütün sanatların temelinde  bir tasarım olgusu bulunmaktadır.
Bir tasarım problemi daima iletişim ile ilgilidir. Tasarımcı; uygulama yöntemlerinin yanı sıra  görsel algılamanın doğasını, görsel yanılsamanın rolünü ve sözel ile görsel iletişim arasındaki ilişkileri de bilmek ve göz önüne almak zorundadır. Tasarım dallarını üç ana başlıkta toplamak mümkündür:

7 TASARIM DALLARI

8 Endüstri tasarımı, Çevre tasarımı Grafik tasarımı

9 ENDÜSTRİ TASARIMI

10 Üç boyutlu nesnelerin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgilidir
Üç boyutlu nesnelerin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgilidir. Makineler, araç ve gereçler, diğer birçok ürün endüstri tasarımına girer.

11 Endüstri tasarımının önemi

12 Endüstriyel tasarımcısı çevrede yer alan eşyaların biçimlendiricisi olduğundan, daha iyi bir çevre meydana getirmeye çalışır. Başarılı bir tasarımın çevreye yalnızca faydalı bir eşya katması­na karşılık, başarısız tasarım aynı çevreye onarılmaz ve geri ge­tirilmez zararlar verir. Baha da ileri giderek çok değerli kaynakların kaybedilmesine yol açar. Bu açıdan bakıldığında, endüst­ri tasarım ve tasarımcısının önemi ortaya çıkmaktadır. Şematik olarak endüstriyel tasarım sürecinin safhaları ve tasarımcının müdahale ettiği noktalar aşağıda gösterilmiştir.

13

14

15

16


"GÖRSEL SANATLAR DERSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları