Çamaşır makinesinin icadı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Advertisements

Bir Kuruluş Öyküsü.
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
BİLGİSAYARIN SERÜVENİ
BASINÇ SORULAR.
Buharla Çalışan Su Pompaları
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
Stres ve Başa Çıkma Yolları.
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
Evimizde kullandığımız alet ve makineleri tanımaya ne dersiniz….
EVDE KULLANDIĞIMIZ ALET VE MAKİNELER EMİR BURAK EKİNCİ FEVZİ ÖZBEY İ.O 1-C SINIFI.
GÖREV DOSYASI.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
Baba sabah evden çıkarken çocuklarına; “Bugün size bin kişinin çalışarak hazırladığı bir pasta getireceğim” demiş.
AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
“BİLARDONUN TARİHİ”   Bilardo ile ilgili en eski tarih, filozof Anakharsis‘in, M.Ö 400′de Yunanistan’da bilardoya benzer bir oyun gördüğünü söylemesidir.
 Navigasyon arabalarda kullanılan yol/yön gösteren bir alettir.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
Elektrik Enerjisi Üretimi
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz.....
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
Su tasarrufu için alınacak tedbirler
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi
TÜRKÇE Emre Çalışkan 4-A. TÜRKÇE Türkiye dışında,KKTC, Azerbaycan'da Türkçe kullanılıyor. Bulgaristan, Irak, İran, Yunanistan'da Türkçe kullanılmakta.
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
ANTİKA Eski model otomobillerin dizilerde, filmlerde gösterilip ilgi görmesi üzerine mailce grubu üyelerinden nisa hanım mailce grubu üyeleri.
MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ
Jazz Müzik bilgileri.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
 Okulumuz idare odalarındaki bilgisayar ve yazıcılar yenilendi.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz. Sporda yönetimi meydana getiren unsurların kuruluş ve işleyiş biçimini inceleyen, bu unsurların en iyi şekilde sevk ve idaresi.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
İçindekiler Ünitenin Özeti Ünite Kazanımları OHM Kanunu Akımın kollara ayrılması Direncin bağlı olduğu faktörler, eşdeğer direnç Elektrik motoru Kaynaklar.
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Buharla Çalışan Su Pompaları
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
ILETİŞİM ARAÇLARI.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Örme Mamul Ön Terbiyesi- Tüp Kesme
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Tarih Çanakkale'de yeniden yazılmıştır
EV TEKNOLOJ İ LER İ DÜNDEN BUGÜNE. ÇAMAŞIR MAKİNASI ESKİYENİ.
BULAŞIK MAKİNASI HAZIRLAYAN ZEYNEP ŞAHAR. O 1880 yılına doğru, İllinois’lı bir politikacıyla evli olan Amerikalı Josephine Cochrane şöyle diyecektir:"
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
BİLGİSAYAR`IN İCADI BATUHAN 7/B NO:80 YAFAY. BİLGİSAYARIN İCADI Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri.
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Çamaşır makinesinin icadı ARDA KIRTASİYE Çamaşır makinesinin icadı

ARDA KIRTASİYE Yüzyıllar boyunca insanlar uzun deniz yolculuklarında kirli çamaşırlarını yıkamak için bez bir çuvalın içine koyup teknenin yanından denize sallarlardı. Fikir aslında çok basit. Tuzlu suyun çamaşırlardan sürekli geçmesini sağlayıp nispeten temiz çamaşırlara kavuşmak.

ARDA KIRTASİYE Modern çağda yıllar boyu çamaşırlar ev kadınlarının en zor görevi olarak anıldı. Tüm insanlık bu soruna bir çare arasada çoğu zaman çözüm bu işi sizin için yapabilecek insan gücü bulmayla geçiştirildi. Yakın yüzyılda mekanik biliminde gelişen icatlar sayesinde evlerin bu en zor iş kalemi biraz olsun hafifledi.

ARDA KIRTASİYE İlk çamaşır makinesi insan hareketlerini taklit eden basit tırtıklı yuvarlak iki yüzeyden oluşuyordu. Birbirine tersyönde gidip gelen yüzeylerin arasındaki çamaşırlar su içerisinde yıkanıyordu. El gücü ile çevrilen kolla çamaşır yıkayan bu ilk model Amerikada 1846 patemtlendi ve 1950 lere kadar popülerliğini sürdürdü.

ARDA KIRTASİYE

ARDA KIRTASİYE İlk elektrikle çalışan çamaşır makinesinin icadı 1900 yılında yapılmıştır. Bu makinelerin altında bulunan bir elektrik motoru çamaşırların konulduğu bir tekneyi tek yönde döndürerek çalışıyordu. Ancak elektrik motoru genelde tam korunmadığından üzerine damlayan sular nedeniyle elektrik kaçaklarına yada bozulmalara sebep veriyordu.

ARDA KIRTASİYE

ARDA KIRTASİYE 1911 de ilk ev tipi çamaşır makinesinin icadı ile belirli düzenlerde çamaşır yıkayan bu gün bildiğimiz makinelere en yakın model ortaya çıktı.

ARDA KIRTASİYE 1920 lerde ilk gaz veya elektrik su ısıtmalı modeller kanada da boy güstermeye başladı. 1930 larda ise yüz yılın icadı çamaşır makinesi motorla su atma ve yavaş yavaş zaman ve program özelliklerine kavuştu.

ARDA KIRTASİYE

ARDA KIRTASİYE Kısacası; çamaşır makinasının icadı yüzyılı temiz kıyafetlerle yaşamamızın sebebi oldu.

ARDA KIRTASİYE

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ARDA KIRTASİYE BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM