KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
5.ÜNİTE ÜLKEMİZ VE DÜNYA DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Verimlilik ve Temiz Üretim Verimlilik Haftası 25 Nisan-1Mayıs T.C. BİLİM, SANAYİ VE.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
CUMHURİYET DÖNEMİ TARIM Savaş Sonrası TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
Yavuz KAYMAKÇIOĞLU- Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Coğrafya Performans Ödevi
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Program Tasarım Modelleri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Küresel İklim Değişikliği ve Etkileri
TOPRAK ANA.
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
Metinlerin Sınıflandırması
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
COĞRAFİ KONUM.
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
Küresel ısınma.
HALİM GÜNEŞ.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
İNSANHAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
ÜLKEMİZDE NÜFUS ARTIŞI
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
ÇEVRE SORUNLARI.
ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMA
FOTOSENTEZ.
Annesini Arayan Kardan Adam
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
Sunum transkripti:

KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını sağlar.  Sadece bitkiler için önemli değildir kök.Tüm canlılar için önemlidir.Erozyonun önlenmesinde büyük bir rolü vardır kökün.Toprağı tutarak erozyonu önler.Aynı zamanda kökün birçok çeşidi vardır.Kimi kökler yanlara doğru dağılır ihtiyaçlarını karşılamak için. Kimisi ise toprağın derinliklerine dalarak suya ulaşır.Kimisi de canlıların beslenmesi için besin depolar. Bu sırada toprağı da bir bütün halinde tutar.

MEŞE PALAMUDU’NUN MEKTUBU MEŞE PALAMUDU’NUN MEKTUBU Yıllar boyunca toprağa kök saldım.Üzerimde yüzlerce canlı yaşadı.Kuşlar,kelebekler,böcekler beraberce mutluyduk.Çocuklar yemyeşil arazide oyunlar oynar,yorulunca da gelir tohumlarımı yerlerdi.Etrafa dağılan tohumlarım yeni palamut ağacı oluştururdu.O günleri özlemle anıyorum. Şimdi etrafıma bakındığımda yapayalnızım.

Düşüncesiz insanlar,menfaatçiler,çevreyi düşünmeden davrandıklarından hem kendilerini hem bizleri hem Dünya’yı yok ettiler.Şimdi herkes çok pişman.Günlerini “keşke yapmasaydık” diye geçiriyorlar. Ama artık çok geç.Keşke geçmişe dönüp hatalarımızı düzeltebilseydik. Gönderen MEŞE PALAMUDU

Evet Sevgili Arkadaşlar, Meşe Palamudu’nun hikayesi bize ders olmalı.İnsanlar,dinozorların neslinin tükendiğinden haberdar,ancak tarımsal ürün çeşitliliğinde kitlesel bir yok oluş ile karşı karşıya kaldığımızın farkında değil. Çevremizi korumak için insanları eğitmeli ve onlara örnek olmalıyız.Bol bol ağaç dikmeliyiz.Aslında doğa bizden çok şey istemiyor.Her insan fırsat buldukça ağaç dikse,toprağına sahip çıksa, dünyamız cennetten farksız olurdu.

Şu an Dünya’da 500 milyon insan açlık sınırının altında.Küresel ısınmadan dolayı 2050 yılında açlık sınırı altındaki ülkelerin nüfusu 2,5 milyar olacakmış. Sanayileşmiş ülkelere göçlerden dolayı çatışmalar meydana gelecekmiş bu şekilde giderse.3 nesil ömrümüz kalmış diyor bilim insanı.Küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmezse 2050 yılında şimdi yetiştirdiğimiz birçok şeyi çok zor yetiştireceğiz.Kuraklıktan toprak besin kaybına uğrayarak,hızlı buharlaşmadan dolayı topraklarımız çölleşecek, tuzlanma olacak. Şu an Dünya’da 500 milyon insan açlık sınırının altında.Küresel ısınmadan dolayı 2050 yılında açlık sınırı altındaki ülkelerin nüfusu 2,5 milyar olacakmış. Sanayileşmiş ülkelere göçlerden dolayı çatışmalar meydana gelecekmiş bu şekilde giderse.3 nesil ömrümüz kalmış diyor bilim insanı.Küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmezse 2050 yılında şimdi yetiştirdiğimiz birçok şeyi çok zor yetiştireceğiz.Kuraklıktan toprak besin kaybına uğrayarak,hızlı buharlaşmadan dolayı topraklarımız çölleşecek, tuzlanma olacak.

Arkadaşlar;büyüklerimiz büyük Atatürk’ün cumhuriyeti ve geleceği emanet ettiği biz çocuklara güzel bir Dünya bırakmak için çalışmadılar.Bundan sonra Dünya’ya sahip çıkacaklarına topraklarımızın erozyondan ve çölleşmeden korumak için bize söz vermeleri gerekir.Sizlerden de görevlerinizi yapacağınıza dair söz bekliyoruz…

HAZIRLAYANLAR: MERSİN ÖZEL İÇEL İLKÖĞRETİM OKULU YAVRU TEMA 5/A SINIFINDAN MELİH KÖSE ZEYNEP KUZUCU

Tüm derslere ve sınıflara göre sınıflandırılmış eğitsel sunular için TIKLAYINIZ