Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
Advertisements

Eğitimde Günlük Uygulaması
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
ETKİLİ ÖĞRETİM İÇİN YÖNTEM VE TEKNİKLER
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
İçerik Analizi Alan Araştırması BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Program Tasarım Modelleri
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Turgay Baş 1.
ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
WEBQUEST (WEB MACERASI)
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
Uzaktan eğitim; - eğitim sisteminden doğan yüksek maliyeti düşürme, geleneksel eğitim modelinden daha yüksek verimin alındığı sanal sınıf ortamında.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÖRGÜTSEL İLETİŞİM ARAÇLARI
Okul Deneyimi Dersi-II «Öğretmenlik Uygulaması»
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Öğretimin Uyarlanması
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
EBA GÖRSEL Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel.
Aile Atölyeleri Projesi
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Cihan Ünlü Türkçe öğretmenliği Wep02 ödevi
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Program Tasarım Modelleri
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Dilşat Peker Ünal Bozok Üniversitesi
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Etkili Öğretmen Kimdir?
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
UZAKTAN EĞİTİM.
Intel® Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
ÖĞRENME STİLLERİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
Eğitimde Günlük Uygulaması
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Sunum transkripti:

Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması

İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının Nedenleri »Yaygınlaşması için Yapılabilecekler »Artı ve eksileriyle Weblog »Son söz Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Weblog »Web-blog sözcükleri yerine kısaca "blog" kelimesi kullanılmaktadır ve “web’ de oluşturulan günlük” ya da “ağ günlüğü” şeklinde tanımlanabilir. 3 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Weblog »Ağ günlükleri; – İleri düzey web bilgisine sahip olmadan oluşturulabilen, – metin ve grafiklerle desteklenebilen, 4 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Weblog – yazarların yazıları hakkında yorumlar alabildiği, 5 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

– yapılan yorumların kronolojik olarak arşivlenmesini sağlayan, – kullanıcıları belirlemenize, sınırlandırmanıza imkan sağlayan, 6 Weblog Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Weblog »diğer web sayfalarına, videolara vb. uygulamalara bağlantı sağlayabilen “çevrimiçi günlükler” dir. 7 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Weblog Sınıflandırılması 8 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Teknik Açıdan Filtreleme Özellikli Dergi Tİpi İçerdiği Medya Türüne Göre Metin Fotoğraf Video Kullanım Amaçlarına Göre Kişisel Temasal Toplumsal Eğitim

Eğitimde Weblog »Ağ günlüklerinin yapıları ve yapılan araştırmalar incelendiğinde “eğitim amaçlı kullanım” için de uygun olabildikleri anlaşılmaktadır. 9 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Eğitimde Weblog 10 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! »Çevrimiçi dosyalama platformu »İşbirlikçi öğrenme alanları »Çevrimiçi tartışma »Profesyonel gelişim »Bilgi-İletişim

»Öğrenciler ve öğretmenler, planlarını, ders notlarını, çalışmalarını saklayarak, depolama alanı olarak kullanabilir. 11 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Çevrimiçi Dosyalama Platformu

»Öğrenciler sınıfın dışında sohbet oturumları geliştirebilirler ve davet ettikleri misafirler ile işbirlikçi çalışma alanları hazırlayabilirler. 12 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog İşbirlikçi Öğrenme Alanları

»Öğrenci ve öğretim görevlileri arasında tartışma grupları oluşturularak, belirlenen konu tartışılabilir. 13 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Çevrimiçi Tartışma

»Yeni öğretmenler blogları portfolyo paylaşımı veya uzmanlarla tartışma forumu olarak kullanabilirler. 14 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Profesyonel Gelişim

»Bloglar bilgiyi yönetmek için iyi bir çözüm sağlar. 15 Eğitimde Bir Günlük: Weblog! Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Bilgi-İletişim

Eğitimde Weblog Ocak 2009 tarihinde 717 blog kullanıcısıyla yapılan “Türkiye’ de Blog Yazarlığı Araştırma Raporu” – "blogların yalnızca %24’ün eğitim amaçlı kullanıldığını göstermektedir." 16 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Eğitimde Yaygınlaşmamasının Nedenleri Ağ günlüklerinin bu kadar geniş kullanım alanları olduğu düşünülmekle birlikte eğitim sistemimiz içerisinde günlüklerin nadiren kullanıldığı görülmektedir. Bunun sebeplerinden bazıları; – Öğrenenlerin bilgisayarı sadece sohbet, oyun, eğlence vb. etkinlikler için kullanıyor olmaları, – Öğrenenlerin ya da ailelerin tutumu, – Maddi imkansızlıklar, 17 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

»Bilgi eksikliği, »Öğrenenlerin teşvik edilmemesi, »Öğretmenlerin ortam hakkında bilgi, beceri sahibi olmamaları, »Öğretmenlerin bilgisayara karşı olumsuz tutumları, »Donanım eksikliği olarak sıralanabilir. 18 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Yaygınlaşmamasının Nedenleri

Yaygınlaşması için Yapılabilecekler Ağ günlüklerinin özellikle eğitim alanında etkili ve verimli biçimde kullanılması için; »Hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri bilinçlendirme çalışmaları, »Okullarda örnek ağ günlüğü uygulamalarının gerçekleştirilmesi, 19 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

»Ders kitaplarında ağ günlüklerinin kullanımına uygun olan etkinliklerin tasarlanması, »Öğretmenlerin ağ günlüğü ile ilgili devamlı destek alabilmelerinin sağlanması gibi uygulamalarla ağ günlüğünün eğitim amaçlı kullanımında artış göstereceği söylenebilir. 20 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Yaygınlaşması için Yapılabilecekler

Artılarıyla Weblog +Öğrencilerin aktif olması +Değerlendirme kolaylığı +Kullanıcı grubunu sınırlandırılabilme +Sınıfı duvarlar arasından çıkarma +Daha fazla katılım +Dinamik içerik 21 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Artılarıyla Weblog +Çalışma ve kullanım kolaylığı +Öğrenmenin içselleştirilmesi +Düşük maliyet +İşbirliği ortamı +Bilgi yönetiminin yapılması, +Ders notları, ödevler ve her türlü sınıf içi ve okul ile ilgili etkinlik ve duyuruların yayımlama. 22 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Artılarıyla Weblog +Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri +Öğrencilerin düşünce ve başarılarını paylaşacakları bir okur gurubu oluşturma (mezunlar blogu, öğretmenler blogu, vb ) +Ailelerle iletişim kurulması (bilgilendirme, öğrenci çalışma dosyalarının paylaşımı,vb) şeklinde sıralanabilir. 23 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

Eksileriyle Weblog -İnternete bağlantısına ihtiyaç duyuluyor olması -Sosyal açıdan izolasyon yaratabilmesi -İletişim sorunlarına yol açması şeklinde sıralanabilir. 24 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!