 İlk etaptaki toplam arazimiz 300 dönüm olmakla beraber,  Arazimizin 235 dönümünü yem üretimine ayırmayı planlamış bulunmaktayız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Kooperatifimiz, 2006 yılından itibaren sütün tamamını soğuk zincir altına almıştır. SÜT KALİTESİNİ ARTTIRMAYA YÖNELİK HİZMETLER.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
MAKRO EKONOMİ 3. HAFTA.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Konu: 12 Çiftçiyi Topraklandırma Yasası. İÇİNDEKİLER Yasanın Amacı Kamulaştırma Kamulaştırma Bedeli Toprak Dağıtımı Çiftçiyi Topraklandırma Yasasının.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Türkiye’de Yetiştirilen Sanayi Bitkileri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TÜRKİYE’DE İLAÇ ETKİN MADDELERİ ÜRETİMİ
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Makro İktisat.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
MİLLİ GELİR.
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
3D MODELLER MALİYET ANALİZİ SUNUMU
İhracat Genel Müdürlüğü
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
İnsanlar Yerler ve Çevreler Ünitesi EŞLEŞTİRME – BOŞLUK DOLDURMA
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Organik Süt Nedir? Organik süt, sentetik kimyasal tarım ilaçları kullanılmadan yetiştirilen yem bitkileriyle beslenen ve sentetik kimyasallar, hormonlar,
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
ENFLASYON Prof. Dr. Metin BERBER.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye’de Küçük ve Orta Boy İşletmeler
BÖLÜM 5: PAZAR ÇEŞİTLERİ VE FİYAT OLUŞUMU
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
Çevre teknikeri kimdir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitim öğretim çalışmalarının planlanması ile ilgili ortak hükümler şunlardır:
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR.
Sunum transkripti:

 İlk etaptaki toplam arazimiz 300 dönüm olmakla beraber,  Arazimizin 235 dönümünü yem üretimine ayırmayı planlamış bulunmaktayız.

 Arazimizin geri kalan kısmında ise;  Süt sağım ünitesi.  Silaj depoları.  Yem depoları.  Saman depoları.  Süt soğuk hava deposu ile  1.sınıf kesimhane ve Buzaklık yer alacak.

 Yine; arazimizde hissedarlarımız ve misafirleri için;  Misafirhaneler.  Mescit.  Kamelyalar  Hobi bahçeleri (bireysel veya ortak olabilir) yer alacak  Yine, tesisimizde ait araç ve gereçlerimiz bulunacaktır.  Sosyal donatım alanı için m2 lik alan ayrılması düşünülmektedir.

 Arazi maliyeti: TL. olmakla birlikte; arazide yer alacak üst yapıların ve sosyal donatıların maliyeti daha sonra hesaplanacaktır.  DAMIZLIK İNEKLERİN ALIMI İÇİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI PİYASALARI ARAŞTIRILIP ALIM GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. MALİYET O ZAMAN HESAPLANACAKTIR.  Bununla birlikte;  Tesise alınması düşünülen;  120 ineğin yıllık yem gideri : 16*120=1920*365= tl  Maaşlı 4 işçi : 1300*4=5200*12 = tl.  1 Veteriner : 4300*12 = tl.  Sgk : 400*12 = tl.  1 Kahya : 5000*12 = tl.  Ortak giderler yıllık : 10000*12 = tl. (Mandıra, misafirhane v.s ) TOPLAM = tl.

 Yapmış olduğumuz araştırma ve fizilibiteye göre gerek fabrikalar gerek İl ve İlçe birlikleriyle yapılan görüşme ve antlaşma neticesinde süt’ün litresinin 1,30 krş.’tan satımı mütabakasına varılmıştır…  1 ineğin günlük süt geliri:1.30*30 = 39 tl.  120 ineğin günlük ve yıllık süt geliri: 39*120=4680*270= tl.  Yıllık beklenilen buzağı sayısı : 100 adet. 100 Buzağının geliri; tanesi 1500 tl‘den = 100*1500= tl.

 TOPLAM GELİR:  TOPLAM GİDER: KÂR = TL TL TL (100 Buzağı) YILLIK KÂR; = TL  KİŞİ BAŞI HİSSE MALİYETİ: TL. OLUP,  ŞİRKETİN %51 ORTAKLIK SERMAYESİ (MAPYOL’A) AİT OLACAKTIR.  KÂR HİSSE ORANINA GÖRE DAĞITILACAKTIR.

 Almış olduğumuz 300 dönüm arazinin yanı başında 680 dönüm Mali Hazinesine ait arazinin kiralanıp işlenmesi için Cuma günü müracaatta bulunulacaktır.  Yem’in %75’lik oranını üretmek.  Üretilen sütü bebek mamasında ve gerekli alanlarda kullanmak. Nitekim Türkiye’de Gümüşhane ilinde sadece bir adet bebek maması üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesiste Doğan Holding’e aittir.  Ayrıca bebek mamasına uygun sütü üretebilmek için proje bütününü sadece İsrailliler kurmaktadır. Bununla ilgili görüşmeler yapılmakta olup halen devam etmektedir.  İleriye dönük olarak kendi markamızla süt ve peynir ürünlerini üretmek. (Bununla ilgili Bakanlıkla beraber AR-GE çalışmaları yapılmaktadır.)

 Sosyalleşme ve dayanışmamızı birlik ve beraberlik içerisinde yükseltmeyi düşündüğümüz bu projemizle;  mikro ölçekte oluşturacağımız iş istihdamlarımız ve yapacağımız ticaretimizle ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı,  kendi marka değerimizi oluşturarak yurtiçi ve yurt dışında yola devam ederek başarılı olmayı hedeflemekteyiz.

 «BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR» DÜSTURUYLA YOLA DEVAM EDEREK GÜCÜMÜZE GÜÇ KATALIM….