GİRİŞİMCİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

E-Ticaret Nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte Ticaret, birtakım sistemler aracılığıyla internet üzerinden de yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret.
UYUM ELEKTRİK SAN ve TİC LTD ŞTİ
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Turkuaz Grup Otomasyon
Müşerref Üstek.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Müşteri-Sektör-Rekabet
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Şirket Tanıtım Sunumu.

PAZARLAMADA İNOVASYON
Hızlı Tüketim Ürünleri
KREDİ KARTI NEDİR Kredi kartı, Bankaların ve bazı finansman kuruluşlarının müşterilerine verdiği, anlaşmalı POS cihazı bulunan alışveriş noktalarında.
Özel Alışveriş Sitesi.
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
Omni Kanal daki Adımları
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
Tedarikçi Firma Sunumu
İNOVASYON.
VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
Borçlardan kurtulmak… Kredi Kartı kabusundan kurtulmak! Faturaları ödeyebilmek…
Anaerobik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
MyORTAK Satış Ortaklığı Eğitimi Daha fazla detay için tıkla : “ internetten para kazanma “internetten para kazanma Daha fazla detay için tıkla : “ internetten.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
Hazırlayan: Selim ERDEM
Alibaba.com Marka Hikayesi
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
HALİDİN SÖNMEZ
ELEKTRONİK TİCARET Öğr. Gör. Canan ASLANYÜREK.
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: Gözde Boz
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
TCHİBO Ağahan köse
Tchibo Marka Araştırması
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan: Hasan ACAR
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
LC WAIKIKI.
Merve ÇAKMAK.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Bölüm 4 Fizibilite Analizi Gerçekleştirmek ve Kazançlı Bir İş Planı Oluşturmak.
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

GİRİŞİMCİ

BAŞLIKLAR Hüseyin TOZLU Kimdir. Tozlu Giyim Başlangıç Tozlu.com Girişimci Olmanın Kazançları Sonuç Kaynak

Hüseyin TOZLU Kimdir ?

Aslen Gümüşhanelidir. Aile olarak iş için 1986’da Samsuna’a göçmüştür. Babası Samsun’da yabancılar pazarında 20 metrekarelik tezgahıyla esnaflık yapıyordu. Hüzeyin TOZLU liseyi Gümüşhane’de bitirip Marmara Üniversitesi’nde (İstanbul’da) işletme okudu.

Tozlu Giyim Başlangıç İstanbul’da 5 yıl kadar bankacılık sektöründe çalıştı. 1999’da da babasını emekli edip Samsun’da onun tezgahının başına geçti. Babası Rusların getirdiklerini alıp satıyordu. Hüseyin TOZLU da babasına İstanbul’dan satabileceği şeyler gönderiyordu."

Babası kamyonculuk yaparken işsiz kalınca pazarda şansını denedi Babası kamyonculuk yaparken işsiz kalınca pazarda şansını denedi. İstanbul'da bankada çalışırken kendi maaşıyla tekstil ürünleri alıp babasına gönderiyordu.

Bankada aynı işleri yapıyordu sıkıldı Bankada aynı işleri yapıyordu sıkıldı. Birde üstüne aile özlemi eklenince gemileri yakıp Samsun'a geldi.

Pazardaki kazancı ailenin giderlerini karşılamayınca Samsun'da mağaza açmaya karar verdiler.   Paraları yoktu ama borçla girdiler bu işe.  Daha sonra ikinci ve üçüncü mağazayı açtı ve böyle devam etti. 2010 yılına geldiğimizde Karadeniz bölgesi ağırlıklı 40 mağazası olmuştu.

Tozlu.com 2010’da mevcut mağazacılığının yanına e-ticareti de ekledi. Perakende devlerinin Brick & Mortar stretejisiyle, interneti satış kanalı olarak kullanmasını belki de hiç bilmeden 2012’de e-ticarete adım atan Tozlu.com.tr şu an giyim kategorisinde Türkiye’nin beşinci web sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Aldığı trafikle dikkat çeken sitenin paylaştığı rakamlarla devam edelim.

Günlük 5 bin kargo çıkışı yaptığını belirten Tozlu. com Günlük 5 bin kargo çıkışı yaptığını belirten Tozlu.com.tr artan taleple birlikte yeni deposuna geçmiş. 10 bin metrekare alanda hizmet veren yeni deponun ürün kapasitesi 1,5 milyon adet. Web sitesi tasarımında bir dönemin her gün yenisi açılan alışveriş kulüplerini aratmayan Tozlu’nun ulaştığı büyüklük dikkat çekici.

Kısa zamanda bu başarıyı yakalayan Tozlu. com Kısa zamanda bu başarıyı yakalayan Tozlu.com.tr’nin yıllık büyüme oranları 3 haneden aşağı düşmemiş firmanın belirttiğine göre. 2012-2013 döneminde satışları yüzde 350 artan girişim bu yılın ikinci çeyrek sonuçlarına göreyse yüzde 190’lık büyümeyi yakalamış. Kıyafet odağında bir e-ticaret girişimine, kullanıcıda bırakacağı etkiyi dikkate almadan aile ismini veren, alışveriş kulüpleriyle hemen hemen aynı tasarımı kullanan ve merkezi Samsun’da bulunduran bir girişim projesiyle hangi yatırımcıya gitseniz alacağınız cevap bellidir. 

 Demek ki e-ticarette başarıya giden yol alınan yatırımdan daha öte tecrübenin bulunduğu bir sektörde,  tedarikçiye karşı satın alma gücünü artıracak adımlardan da geçiyormuş. Yerel pazarda tecrübesi olan diğer Anadolu şirketlerine de örnek olmasını umut ediyorum.

Girişimci Olmanın Kazançları

SONUÇ Tozlu.com Hüseyin TOZLU tarafından %100 yerli sermaye ile kurulmuştur. Şirket 35.000 m2 kapalı alanı, 50 perakende mağazası ve 1000 kişilik ekibiyle kendi ürettiği Tozlu markasının yanında farklı Türk firmalarının da ürünlerini müşterilerine sunmaktadır.

Müşterilerinin karşına uygun fiyat, kaliteli ürün sloganıyla çıkan tozlu.com; bu doğrultuda müşterilerine kolaylık sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk kapıda ödeme sistemini kullanan firmalar arasındadır. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda Tozlu.com, 2014 Webrazzi Ödüllerinde, aday olduğu “Yılın Web Girişimi” ve “Yılın Moda Odaklı E-Ticaret Sitesi” kategorilerinin her ikisinde de birincilik ödülünü almıştır

2014 yılında kapalı giyimi (Tesettür giyimi) tercih edenlere ürün sunmak amacıyla diesre markasını oluşturmuştur. Web sitesinde Türkçe, Azerice, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince gibi diller bulunmakta ve Dünyanın her yerine ürün gönderilmektedir.

Denemesi Bedava…

Kaynak http://www.samsunkenthaber.com/haber/teknoloji/tozlu.com'un-mimari- huseyin-tozlu'nun-basari-hikayesi/51107.html http://webrazzi.com/2014/08/29/samsun-merkezli-girisim-tozlu-com-tr-giyim- kategorisinde-turkiyede-ilk-5te/ http://www.hurriyet.com.tr/20-metrekarelik-tezgahtan-100-milyon-lira-ciroya- yukseldi-29482906

http://www. telekominternet http://www.telekominternet.com/internetten-giysi-satmaya-baslayinca- magazadaki-stoklari-tukendi https://tr.wikipedia.org/wiki/Tozlu.com

Hazırlayan ve Sunan Ahmet ERBAŞ

Teşekkürler