EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KIŞ SPORLARI.
Advertisements

BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Hentbol Oyun Kuralları
BASKETBOL.
1.HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA
BASKETBOL.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
1. Karadeniz Bölgesi ‘NİN HALAYI
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Akademik Hafıza projesi çıktıları istenildiği şekilde çoğaltılabilir ve her biçimde paylaşılabilir ve yeniden yayınlanabilir. Tablolardan alıntı yaparken,
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
TÜRKİYE’DE VOLEYBOL YMCA (genç Hıristiyan işadamları birliği) İstanbul müdürü Dr. Deaver ilk 1919 yılında voleybolu oynatmış, bu oyunla yakından ilgilenen.
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
ATLETİZM.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
OYUNUN TARİHÇESİ Doç. Dr. Ender DURUALP.
ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ 8 Aralık 2016, İstanbul.
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
BASKETBOL OYUN KURALLARI
MASA TENİSİ.
GÖKADALAR (GALAKSİLER)
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
SPOR.
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
HALİM GÜNEŞ.
KONİ.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Kaynak Gösterme Teknikleri
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI
Orta Asya, İslamiyet, Anadolu ve
SOFTBOL.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
Denetimden geçmiş mali tabloların bankacılık sistemindeki önemi
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
MANDA Vet. Hek. Tahir S. YAVUZ.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Ders 6 Deklaranın Oyunu.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
İLKOKULDA TEMEL MATEMATİK
Maç Sonucunun Belirlenmesi
Kural - 14 Penaltı.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
Kural - 2 Top.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Kural – 15 Taç Atışı.
Gelişmekte olan sporlar
Futbolun ve Hakemliğin Tarihsel Gelişimi
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
İyi savunmacılar bunu için aşağıdaki taktiklerden yararlanırlar:
OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
Sunum transkripti:

EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN BASKETBOL EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN

BASKETBOL NEDİR??? Elle oynanan ve topu yüksekteki sepet biçimi bir ağa sokmak hedefini güden bir oyundur. 1891'de Amerikalılar tarafından bulunmuştur. İlk defa 1936 Berlin Olimpiyatlarında Olimpiyat oyunlarına alınmıştır. Uzun yıllar Amerikalıların hakimiyetinde olan basketbolda son zamanlarda Güney Amerikalılar, Balkan devletleri ve Ruslar da başarılı olmuşlardır.Türkiye'de basketbol ilk defa 1904'te İstanbul'da Robert Kolej'de oynanmış, fakat 20 yıllık bir aradan sonra, ancak 1924'ten itibaren gelişmiştir.

NASIL OYNANIR??? Basketbol 24 - 27 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde bir sahada oynanır. 3 metre yüksekliğindeki 46 sm. çapında demir çember içinde ağdan ve dibi açık bir sepet vardır. Top sepetten içeri sokulunca 2 sayı alınır. Faul atışlarında sokmak 1 sayıdır. Oyun boyunca 5 faul yapan oyuncu oyun dışı kalır. Sahaya çıkan her takım hakeme 12 oyuncunun adım verir. Beş kişi oynar. Yirmişer dakikalık iki devre halinde oynanır. Arada 10 dakikalık bir dinlenme zamanı vardır. Maçları iki hakem yönetir.

RESİMLER

BASKETBOL SAHASINDAN BİR GÖRÜNTÜ

TÜRKİYE BASKETBOL TAKIMLARI(2015-2016)                   A.Ç. Yeşilgiresun Bld. Giresun                 Anadolu Efes İstanbul                 Banvit Bandırma, Balıkesir                 Beşiktaş Sompo Japan İstanbul                 D.İ. Büyükçekmece Basket İstanbul                 Darüşşafaka Doğuş İstanbul                 Fenerbahçe İstanbul                 Galatasaray Odeabank İstanbul                 İstanbul BŞB. İstanbul                 Muratbey Uşak Sportif Uşak                 Pınar Karşıyaka Karşıyaka, İzmir                 Royal Halı Gaziantep Gaziantep                 Rönesans TED Kolejliler Ankara                 Torku Konyaspor Konya                 Trabzonspor Medical Park Trabzon                 Türk Telekom Ankara

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

EREN HOYUR 194 NEHİR N. KARĞIN 198 6/C