Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Ünitesi Laboratuvarda İşletme Kavramı Prof.Dr. Hakan ERBAŞ.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
BİLGİ VE İLETİŞİM Kurum içi ve dışı iletişimi Ekim 2015 Yrd. Doç. Ahmet Ertugan.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Gereksinim Analizi ve Varlık Ba ğ ıntı Diyagramı Sibel SOMYÜREK.
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Çoklu Doğrusal Bağlantı X3X3 X2X2 r X 2 X 3 = 1 Tam Çoklu Doğrusal Bağlantı.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
ÇAĞRI MERKEZİ CRM YAZILIMI İÇERİK ÖRNEĞİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
İndeksi Niçin Kullanırız?
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ARAŞTIRMASININ TANIMI, ÇEVRESİ, TARİHÇESİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ÖRNEKLEME.
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
FİNANSAL PLANLAMA.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
TEST GELİŞTİRME.
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Kemal AKYOL, Şafak BAYIR, Baha ŞEN
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Tezin Olası Bölümleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçerik Analizi Sözel, yazılı ve diğer materyallerin içerdiği mesajı anlam ve/veya dilbilgisi açısından nesnel ve sistematik olarak sınıflandırma, sayılara.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
İŞ ZEKASI UYGULAMALARI İLE ÜST YÖNETİM GRAFİK RAPORLAMA
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor sonuçları do ğ rultusunda ileriye dönük do ğ ru ve hızlı kararlar alabilmek

Rapor Hazırlamada Göz Önünde Bulundurulması Gereken Faktörler 3 -Hazırlanacak raporun detaylarını tam ve do ğ ru bir şekilde kavramak -Hazırlanacak rapora dair verilerin erişilebilir olması ve do ğ ru formatta olması

Başarılı Bir Raporun Özellikleri 4 -Kolay bir şekilde yorumlanabilir olması - İ leriye dönük fikirler verebilmesi -Çok fazla ve karmaşık veriler içermemesi

Rapor Çeşitleri (I) 5 Statik Raporlar -Sabit liste -Master / Detay Pivot Raporlar

Rapor Çeşitleri (II) 6 Grafik Raporlar

Raporlama İçin Bilgi Toplama ve Bilgilerin Organizasyonu 7 Bilginin hangi kaynaktan do ğ ru bir şekilde alınaca ğ ının belirlenmesi Kaynakların do ğ ru bir şekilde birbirlerine ba ğ lanması

Raporlamaya Hazırlık Çalışmaları 8 Raporda kullanılacak parametrelerin belirlenmesi ve parametreler ile veri kaynakları arasındaki ba ğ lantıların yapılması Rapor sorgularının ESGO programı içerisine do ğ ru bir şekilde yerleştirilmesi Rapor alınırken dinamik olarak hesaplanması gereken veriler var ise de ğ işkenlerin ve hesaplama formüllerinin tanımlanması

Raporun Taslağının Oluşturulması 9 Rapor formatının belirlenmesi ve raporda görüntülenecek alanların rapor dizaynı üzerinde yerleştirilmesi

Rapor Verilerini Düzenleme ve Raporun Sunumu 10 Raporda uygulanacak filtrelerin belirlenmesi ve seçilen filtreler do ğ rultusunda rapor verilerinin sorgulanması Sorgulanan verilerin oluşturulan taslak üzerinde ilgili alanlara yerleştirilmesi ve raporun görüntülenmesi

Raporlama Etkinliğini Arttırma Yöntemleri 11 -Statik raporlar yerine kullanıcıların kendileri düzenleyebilece ğ i pivot raporların oluşturulması -Liste şeklinde metinlerden ve rakamlardan oluşan bir rapor yerine kullanıcıların daha rahat yorumlayabilece ğ i grafik içerikli raporlar oluşturulması -Raporda gösterilen verilerin az miktarda, fakat birden çok konuda fikir verebilecek şekilde kapsamlı olmasının amaçlanması

Raporlama Problemleri ve Raporlamada Yapılan Hatalar 12 -Rapor sorgusunda yapılan sözdizimi hataları -Rapor filtrelerinin veri kayna ğ ına hatalı ba ğ lanması -Rapor verisi ile rapor tasla ğ ındaki alanın yanlış eşleştirilmesi -Rapor sorgularının yeterince verimli çalışmaması sonucu, rapor sonucunun talep edildikten çok uzun süre görüntülenmesi veya talebin zaman aşımına u ğ raması sonucu raporun görüntülenememesi -Rapor sorgusunda yapılan hesaplama hataları

Rapor Örnekleri (I) 13 Statik liste (Müşteri Bazında Genel Satış Listesi Raporu) Master / Detay liste (Ürün Grubu Bazında Genel Satış Listesi Raporu)

Rapor Örnekleri (II) 14 Depo Bazında Stok Ekstresi Raporu Ürün ve Müşteri Bazında Fatura Analiz Pivot Raporu

İhtiyaç Olan Raporlar İçin Örnek Çalışma 15