Nesilleri Bir Araya Getiren Bir Proje: “Hayat Boyu Öğrenmenin Bir Vasıtası Olarak Kuşaklar Arası Aile Öğrenimi” GRUNDTVIG ÖĞRENME ORTAKLIKLARI 2012-2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
- Eğitici netbook pilot uygulaması Dr. Riina.Vuorikari, European Schoolnet.
Advertisements

AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
Video Mayıs/Haziran 2013 Bu proje (proje numarası NO1-LEO ) Avrupa Komisyonu deste ğ iyle fonlanmaktadır. Bu yayın sadece yazarın görüşünü.
UNI-SET Toplantı Notları
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
This project has been funded with support from the Turkish National Agency. This publication reflects the views only of the author, and the Turkish National.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 M & M MÜŞAVİRLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ TANITIM SUNUMU ADRES: Ziyabey Cad. 5. Sokak.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
GRUNDTVIG LEARNING PARTNERSHIPS A Project Bringing Generations Together: “ Inclusive Intergenerational Family Learning as a Tool For Lifelong.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TRAIning Transversal Supporting Career Development And Research
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
NOT VERME VE MEZUNİYET.
HALKLA İLİŞKİLER VE BASIN TANITIM SUNUMU 2017
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
Entegre Müfredat Modeli
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Arş. Gör. Dr. Seyhan ERYILMAZ TOKSOY
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Sunum transkripti:

Nesilleri Bir Araya Getiren Bir Proje: “Hayat Boyu Öğrenmenin Bir Vasıtası Olarak Kuşaklar Arası Aile Öğrenimi” GRUNDTVIG ÖĞRENME ORTAKLIKLARI

Projenin temel hedefi: Eğitimciler için bir döküman oluşturmak ve bir eğitmen ağı oluşturmak, yenilikçi eylem metodlarını uygulamak Projenin Hedefleri: Ailelerin öğrenimi konusunda ve hayat boyu öğrenmeyi geliştirmek için tüm aile yaklaşımı kavramı konusunda bilgi ve fikir paylaşımında bulunmak Öğrenme konusunda çeşitli yaklaşımlar kullanarak nesiller arası öğrenmenin farklı modellerini geliştirmek En dezavantajlı ailelerle ilişki içerisinde olmak ve çalışmak için yeni yaklaşımlar elde etmek Nesiller arası aile öğrenimi için müfredat konulu fikirler ve kaynaklar geliştirmek Toplum içinde aktif bir rol üstlenmelerini sağlayarak yaşlı insanların soyutlanmasına karşı savaşmak

SEMINERLER 1 - “ Kuşaksal Yaşlanmada Eğilimler ve Zorluklar” 2 - “ Bir arada çalışma ve öğrenme. Hayat Becerileri” 3 - "Farklı açılardan farklı nesiller arasında köprü kurma” 4- “Ailelerin çocuklarının öğrenimini desteklemede kaynak işlevi görmesi. İlk eğitimciler olarak ailelerin desteklenmesi. 5- “En dezavantajlı ailelerle ilişki içerisinde olmak ve çalışmak konusunda yeni yaklaşımların alış verişi” 6- "Aileler için öğrenme olanakları” 7- "Aile öğrenimi ve Avrupa Birliği bakış açısı, genel öğrenme çıktılarının planlanması”

FAALİYETLER 1- Nesiller arası aile öğrenimi konusunda kaynak toplama 2- Broşür basımı 3- Farklı nesillerin ilgi alanlarını belirlemek için anketler 4-Online portfolyo için materyal ve yöntemlerin bir araya getirilmesi 5- Web sayfasının oluşturulması ve kullanılmaya başlanması 6- Proje logosunun oluşturulması 7- "Aileler İçin İpuçları" broşürünün hazırlanması 8- Çalıştay:" Farklı açılardan farklı nesiller arasında köprü kurma" 9- 1.bültenin oluşturulması 10- Portfolyolara başlanması 11- Ailevi danışmanlık toplantıları 12- Nesiller arası öğrenme modelleri geliştirme 13- Öğrenme kampanyası. 14- Bir “Avrupa Aile Öğrenimi Topluluğu” kaynağı oluşturulması bültenin oluşturulması 16- Final DVD'si için materyal üzerinde çalışma 17- Yeni yaklaşımlar ve metotlar konusunda rehberlik niteliğinde materyal toplanması 18- Öğrenme pasaportu olarak; çalıştaylar sırasında aileler, topluluklar, kurumlar tarafından hazırlanan koleksiyonun paylaşımı. 19- Nesiller arası aile öğreniminde stratejilerden oluşan veri çantası 20- Elektronik kitabın oluşturlması 21- Sonuçların toparlanması ve sunumu. 22- Projenin yerel toplumlarımızda yagınlaştırılması 23- Sonuçların sunumu 24- Nihai çıktının oluşturulması 25- Paydaşlara ve Avrupa düzeyinde ağlara yaygınlaştırma 26- Proje dökümanlarının ortakların sayfasında yayınlanması

PROJE ORTAKLARI Colegiul National Mihai Viteazul (Bükreş, Romanya) Stowarzyszenie kulturalno-Oświatowe LIBRI (Tarnobrzeg, Polonya) Maçka Halk Eğitim Merkezi (Trabzon, Türkiye) Agrupamento de Escolas de Lamaçães (Braga, Portekiz) MONOMETOCHIKI ANONIMI DIMOTIKI ETERIA SITIAS (Sitia, Yunanistan) ASOCIATIA DIRECT (Bükreş, Romanya) Alapítványi Oktatási Központ Founded Educational Centre (Edelény, Macaristan) ISTITUTO PROFESSIONALE DI STATO PER I SERVIZI ALBERGHIERI E DELLA RISTORAZIONE PIETRO PIAZZA (Palermo, İtalya)