TEMİZLİK FİRMASI VERİTABANI ALT YAPISI OLUŞTURMA ALİ İHSAN ÖZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERSONEL DEVAM YÖNETİM, KONTROL PROGRAMI
Advertisements

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: “Asansör Otomasyon” tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları.
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
SentezDELUX OTEL Yönetim Sistemi
DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
Tablo oluşturma İlk olarak tabloları oluşturmamız gerekli..
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
Sipariş Takip Programı
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
SQL’e Giriş.
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Finans & Muhasebe Sunumu
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
FİŞ-SMMM-FATURA-İRSALİYE
DÖNER SERMAYE BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI.
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
Normalizasyon Bütünlük Kısıtları. (integrity constraints) Veritabanında yer alacak değerleri sınırlar. Nesne bütünlüğü: Her nesne “unique” olarak ifade.
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
ÖN ÖDEME (AVANS) İŞLEMLERİ
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
OLYMPOS ZİNCİR MARKET UYGULAMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Yazılım Geliştirme Projesi
Denetim ve Ruhsatlandırma Uygulaması
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Veritabanı Yönetim Sistemleri
Liquor Store Database Design Kafkas DUMAN. İş Kuralları  Tekel bayiinde yanlızca sigara çeşitleri, içecek satışı yapılmaktadır.  Bayiideki ürünler kayıtlı.
UYGULAMA 4: FETA BİSİKLET  FETA Bisiklet 2004 yılında iki ortaklı bir limited şirketi olarak Ankara’nın Ulus semtinde kurulmuştur.  Faaliyetlerine ilk.
KİTAP SATICISI Samet METE İŞ KURALLARI Kitap kaydı oluşturulmalıdır. Her kitabın adı, ISBN kodu, yazarı, türü, yayınevi, basım tarihi, baskı.
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ VERİTABANI.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Yeliz Demirtaş Nakliye Firması.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
KİMYA LABORATUVARI PROJESİ YAKUP TUNA. İŞ KURALLARI 1. Kimya laboratuvarında bir çok kimyager çalışmaktadır 2. Kimyagerler birçok farklı projelerde görev.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ ADI SOYADI: YASİN YALMAN NUMARASI:
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
VERİTABANI SİSTEMLERİ Prof. Dr. Hasan Balık CEP TELEFON SATIŞI Veritabanı Tasarımı Levent ÖZÇELİK.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
Firma kaydı oluşturulmalı. Depo kaydı oluşturulmalı. Ürün birim kaydı oluşturulmalı. Ürün ambalaj şekli kaydı oluşturulmalı. Ürün için bir tanıtıcı kayıt.
Doç. Dr. Ali Çağlar ÇAKMAK Öğr. Gör. Bekir ÖZKAN
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
Feride Erdoğan
İlk Defa Şirketi Kuranlar İçin Temel Bilgiler.
TKY UYGULAMASI.
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Otomatik Gönderi Programı
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Kargo Veritabanı Derviş AYGÜN.
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Muhasebede Kullanılan Belgeler ve Defterler
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
Ürün Görseli Bölge Adı: Firma Adı: Akademisyen Firması mı?
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI DERSİ MUHASEBE MODÜLÜ UYGULAMA 2
Sunum transkripti:

TEMİZLİK FİRMASI VERİTABANI ALT YAPISI OLUŞTURMA ALİ İHSAN ÖZ Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. ALİ İHSAN ÖZ 05.NİSAN.2016

TEMİZLİK FİRMASI VERİTABANI ALT YAPISI OLUŞTURMAK İÇİN YAPILACAKLAR Genel İşleyiş İş Kuralları E-R Diagramının Oluşturulması Lojik Veritabanının Oluşturulması Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

Genel İşleyiş Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

Genel İşleyiş Temizlik firması; işyeri sahibi(yönetici), muhasebe, sekreter ve temizlik işçileri (maaşlı ve ücretli[gündelikli]) çalışanlardan Firma çalışanları; işyeri sahibi(yönetici) sine bağlı olarak çalışmaktadır. Firma çalışanları için adı soyadı, adresi, telefonu, doğum tarihi, doğum yeri ve görevi bilgileri tutulmaktadır. Temizlik firmasının temizlik hizmet verdiği müşterileri vardır. Temizlik firması müşterilerine ait adı soyadı, ünvanı, telefonu, adresi, eposta, vergi dairesi ve vergi no bilgileri tutulmaktadır.

Temizlik hizmeti, müşterilere periyodik yada günlük olarak verilmektedir. Temizlik hizmeti verilen müşterilere fatura kesilmektedir. Faturaya ait hizmet açıklaması, fatura tarihi ,tutarı, kdv, açıklama genel toplam bilgileri tutulmaktadır. Temizlik hizmeti periyodik olarak verilen müşterilere aylık, günlük verilen hizmet için de günlük fatura kesilmektedir.

İş Kuralları Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

İş Kuralları Personel Kaydı, türü ve görevi ile oluşturulmalı. Müşteri Kaydı oluşturulmalı. Hizmet kaydı türü ile birlikte oluşturulmalı. Verilen hizmetin hangi müşteriye hangi personelle verilen hizmet adı ve türü verildiği bilgiler takip edilebilmeli. Verilen her hizmet için irsaliye kaydı oluşturulmalı . İrsaliye üzerinde verilen hizmetin fiyatı belirtilmeli. Periyodik hizmet verilen müşteriler için aylık fatura kaydı yapılırken, birden fazla irsaliye için tek fatura kesilebilmeli. Faturaya ait ödeme takibinin yapılabilmesi için en az bir fatura seçimi yapılmalıdır. Günlük verilen hizmette fatura günlük kesilmeli.

E-R Diagramı

Bu, Genel Bakış slaydı için başka bir seçenektir.

Bana Katlandığınız İçin Teşekkür Ederim. Surçi Lisan Ettiysek Affola.. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

Son çıkan ışıkları kapatsın. Her konu için bir bölüm üstbilgisi kullanarak izleyicilere açık ve anlaşılır bir geçiş sağlayın.

Her konu için bir bölüm üstbilgisi kullanarak izleyicilere açık ve anlaşılır bir geçiş sağlayın.