Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Advertisements

STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
Higgs bozonu nedir? Hasan AVCU. Evrenin başlangıcı kabul edilen Büyük Patlama'nın hemen saniyenin milyonda biri kadar ertesinde ilk parçacıklar da etrafa.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
BAĞLAÇ. BAĞLAÇ  Eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlam ilgileri kuran sözcük veya söz öbekleridir. Başlıca.
TANIMI: TANIMI: Görevdeş sözcükleri,söz öbeklerini veya cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. Genel olarak söylenirse ya görevdeş öğeleri.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
Ramazan ayı girdiği zaman Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur. (Hz.Muhammed)
5-SORUMLULUK GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİRMEMİŞ OLANIN VİCDAN YARASINA , NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE GETİRMEZ. MEVLANA.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Reklam Yazarlığı. Bu ders için gerekenler  Gözlem  Not defteri  Kalem  Okumak  Günde 10 dk. düşünmek.
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hikmet SIRMA.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
bizden asaf’dan sesi açınız tıklayarak geçiniz gerekince kaptanlar limanlara askerler siperlere sığınırlar aydınlar şiirlere sen bana sen desende demesende.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
ZAMIRLER(ADILLAR). ZAMİR (ADILLAR) İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir. Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki alabilir.
yapIlarIna göre fİİller
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
ASKIDA KAHVE.
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
Niçin Yaratıldık?
Haberin olsun Bugünlerde suskunum Özlemin prangalamış sözcüklerimi
REHBERLİK SERVİSİ.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Ne denli az şeyiniz kalırsa, kaygılanacak o kadar az şeyiniz olur
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
OKULA UYUM ve VELİLERE ÖNERİLER
Bugün neler öğreneceğiz?
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
PAYDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI Edward FREEMAN
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
Bugün neler öğreneceğiz?
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
ASKIDA KAHVE.
ÇAĞRI KİTAPLARI (TOMARLARI)
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Güdücülerin işine 3 bakış
seyahat zeyno zeyno seyahat
İNSAN NE İÇİN YARATILDI ?
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Ünite Konuları için tıklayınız
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Oyunda kargaşa olur. Oyunda anlaşmazlıklar olur
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Ara parçası – ve kalabalık
Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına, ilkelerine ve öğütlerine uy ki, yaptığın her şeyde ve gittiğin her yerde başarılı olasın. 1.Krallar 2:3 Uyanık kalın, imanda dimdik durun, mert ve güçlü olun. 1.Kor 16:13

Övünmem gerekiyorsa, güçsüzlüğümü gösteren şeylerle övüneceğim. 2.Kor. 11:30 (Rab’be övgüler olsun..) Aldığım vahiylerin üstünlüğüyle gururlanmayayım diye bana bedende bir diken, beni yumruklamak için Şeytan'ın bir meleği verildi, gururlanmayayım diye. Bundan kurtulmak için Rab'be üç kez yalvardım. Ama O bana, "Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır" dedi. İşte, Mesih'in gücü içimde bulunsun diye güçsüzlüklerimle sevinerek daha çok övüneceğim. Bu nedenle Mesih uğruna güçsüzlükleri, hakaretleri, zorlukları, zulümleri ve darlıkları sevinçle karşılıyorum. Çünkü ne zaman güçsüzsem, o zaman güçlüyüm. 2.Kor.12:7-9

Dinleyin şimdi, "Bugün ya da yarın filan kente gideceğiz, orada bir yıl kalıp ticaret yapacak, para kazanacağız" diyen sizler, yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. Yaşamınız nedir ki? Kısa süre görünen, sonra yitip giden buğu gibisiniz. Bunun yerine, "Rab dilerse yaşayacak, şunu şunu yapacağız" demelisiniz. Ne var ki, şimdi küstahlıklarınızla övünüyorsunuz. Bu tür övünmelerin hepsi kötüdür. Yakup 4:13-16

 Verdiği (yanlış) kararları için başkalarını, durumunu yada çevresini suçlamadan sorumluluğu alır ve kabul eder. Örn. Adem ve Hava

Biraz ilerledi, yüzüstü yere kapanıp dua etmeye başladı. "Baba" dedi, "Mümkünse bu kâse benden uzaklaştırılsın. Yine de benim değil, senin istediğin olsun." Mat 26:39 İsa ikinci kez uzaklaşıp dua etti. "Baba" dedi, "Eğer ben içmeden bu kâsenin uzaklaştırılması mümkün değilse, senin istediğin olsun." Mat 26:42

 Korku ve umutsuz duyguları reddeder çünkü biliyor ki her zaman bir seçenek vardır.  Çünkü Tanrı bize korkaklık ruhu değil, güç, sevgi ve özdenetim ruhu vermiştir. 2.Tim 1:7 Yalan: seçeneğin yoktur....

 Başkalarının onu mutlu etmesi ihtiyacını duymuyor çünkü RAB ile bütün duyguları halledebilir.  Şimdi ben insanların onayını mı, Tanrı'nın onayını mı arıyorum? Yoksa insanları mı hoşnut etmeye çalışıyorum? Eğer hâlâ insanları hoşnut etmek isteseydim, Mesih'in kulu olmazdım. Gal. 1:10

 Çevreden etkilenmek yerine çevresini etkileyecektir Örn. Işık, tuz, yetki....

 Yaptıkları saygı ve değer vermeyen kişinin etkisini sınırlıyor. Örn. Hiç korkmadan ‘hayır!’ diyebilir

 Diğer insanı karşığını alır almaz onurlandırır, onlara sevgi ve saygı gösterir.

Verdiği (yanlış) kararları için başkalarını, durumunu yada çevresini suçlamadan sorumluluğu alır ve kabul eder. Korku ve umutsuz duyguları reddeder çünkü biliyor ki her zaman bir seçenek vardır. Başkalarının onu mutlu etmesi ihtiyacını duymuyor çünkü RAB ile bütün duyguları halledebilir. Cevreden etkilenmek yerine cevresini etkileyecektir. Yaptıkları saygı ve değer vermeyen kişinin etkisini sınırlıyor. Diğer insanı karşığını alır almaz onurlandırır, onlara sevgi ve saygı gösterir.

 Son olarak Rab'de, O'nun üstün gücüyle güçlenin. Eph 6:10