AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE SÖZLEŞMESİ VE EKLERİ 2-3.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gerçek ve Tüzel Kişiler İçin TEKLİF ALMA KURALLARI KASIM 2012 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
MAKRO EKONOMİ 3. HAFTA.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
KAMU ZARARI. Kamu zararı tanımı Türk mali sistemine köklü değişiklikler getiren “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” ve bu çerçevede oluşturulan.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
DÖNEMSONU UYGULAMALARI
18 Haziran 2015 İSTANBUL. 2 GİRİŞİMCİLER İÇİN TEMEL VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ NEURA YUSUF SAHIN 18 Haziran 2015 İstanbul.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ Girişimcinin Adı Soyadı, Başvuru Kodu İş Fikri Adı Sunum Tarihi NOT: NOT: Sunumda yer alan başlıklar değiştirilmeden, tablolar.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ Girişimcinin Adı Soyadı, Başvuru Kodu İş Fikri Adı Sunum Tarihi.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
BÜTÇE VE UYGUN MALİYETLER Ömer Faruk CANTİMUR Kalkınma Uzmanı İzleme ve Değerlendirme Birimi 1.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
4734 SAYILI KANUN Musa GÜNDEN İDB Uzmanı.
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
SÖZLEŞMENİN TEMEL BÖLÜMLERİ VE DEĞİŞİKLİKLERİ Halil Ufuk ÇİFTÇİ Kalkınma Uzmanı İzleme ve Değerlendirme Birimi 1.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
130 Maddeden oluşmaktadır
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
Belediye Bütçesi Süreç , 5393 sayılı kanun temelinde
Bu sorunlar neden çözülmeli?
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
FİNANSAL PLANLAMA.
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Bankaların Faaliyet konuları
Kamu alımlarını düzenleyen 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kamu harcama sisteminin en önemli parçasıdır.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Toplu Görüşmeye Çağrı ve Toplu Görüşme
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
Düsseldorf - Köln.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ 2018 Web: Blog: E-posta:
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
19. Diğer Dönen Varlıklar 19. Diğer Dönen Varlıklar 190 Devreden KDV
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
İŞKUR PASİF İSTİHDAM POLİTİKALARI
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sunum transkripti:

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE SÖZLEŞMESİ VE EKLERİ 2-3 Nisan Nisan 2008 Burcu Atılgan-Proje Hibe Uzmanı TOBB AB Müdürlüğü

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 2 SÖZLEŞMENİN İMZALANMASI Sözleşme dosyalarında nihai hibe tutarı, hedeflerin gerçekleştirilememesi durumunda yapılacaklar, sözleşme ve bütçede yapılacak değişiklikler, raporlama ve ödemelere ilişkin bilgiler, proje hesaplarının nasıl kullanılacağını, denetim, tanıtım ve uygulama sözleşmelerinin esaslarını ve tarafların diğer hak ve yükümlülükler net olarak açıklanır ve imza altına alınır

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 3 SÖZLEŞME EKLERİ Sözleşme özel şartlar ve eklerden oluşur Özel şartlar içinde, Yararlanıcının adı ve adresi, Proje başlığı, Sözleşme süresi, Sözleşmenin toplam tutarı ve hibe olarak talep edilen miktar, Ödeme planı ve Raporlama yükümlülükleri ve istisnai durumlara ilişkin maddeler yer alır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 4 SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER VE/VEYA ZEYİLNAMELER Büyük değişiklikler olarak; projede belirgin değişiklikler, %15’i geçen bütçe başlıkları arasında değişiklik, Bütçe kalemi ekleme/çıkarma, Sözleşme süresini uzatma, yararlanıcının tüzel kişiliğinde değişiklik örnek olarak gösterilebilir. Bu tür değişiklikler için sözleşmeye ek ”Zeyilname”nin karşılıklı taraflarca imzalanması gerekir. Küçük değişiklikler ise proje uzmanı, faaliyet planı, YMM, hesap no. değişiklikleri gibi projenin amacını ve bütçesini etkilemeyen değişikliklerdir.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 5 SÖZLEŞMEDE YAPILAMAYACAK DEĞİŞİKLİKLER Proje amacında değişiklik, proje hedefleri, bölgesi, hedef gruplarında değişiklik, hibe miktarının artırılması, eş finansman oranının artırılması/azaltılması, mali işbirliği anlaşması süresinin sona ermesinden sonraki uzatma talepleri gibi değişikliklere izin verilmez

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 6 EK G: STANDART SÖZLEŞME VE EKLERİ EK G-1: ÖZEL KOŞULLAR EK G-2: GENEL KOŞULLAR EK G-3: BÜTÇE EK G-4: SATIN ALMA PROSEDÜRLERİ EK G-5: ÖDEME TALEBİ EK G-6: RAPOR FORMATLARI SÖZLEŞME EKLERİ

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 7 EK G-7: HARCAMA TEYİDİ EK G-8: KAMU GÖREVLİLERİ TAAHÜTNAMESİ EK G-9: UYUŞMAZLIK ÇÖZÜMLEME TAAHHÜTNAMESİ EK G-10: HİBEYE TANINAN MUAFİYETLER SÖZLEŞME EKLERİ

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 8 Özel Koşullar EK G-1 Amaç, Projenin uygulama süresi, Projenin Finansmanı, Teknik ve mali raporlama ve ödeme düzenlemeleri, Proje için geçerli diğer özel koşullar (KDV Muafiyeti, ara dönem teknik raporu, Ekipmanların mülkiyetinin en az beş yıl boyunca değiştirilmemesi,ödemelerin banka transferi ile yapılması, yeminli mali müşavir tarafından hazırlanan ve Proje harcamalarını onaylayan bir raporun teslimi)

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 9 Genel Koşullar EK G-2 GENEL VE İDARİ HÜKÜMLER GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER BİLGİ VE MALİ VE TEKNİK RAPOR SAĞLAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ SORUMLULUK ÇIKAR ÇATIŞMASI GİZLİLİK GÖRÜNÜRLÜK SONUÇLARIN VE EKİPMANIN MÜLKİYETİ/KULLANIMI PROJENİN DEĞERLENDİRİLMESİ/İZLENMESİ SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ DEVİR PROJE UYGULAMA SÜRESİ, SÜRE UZATIMI, ASKIYA ALMA, MÜCBİR SEBEPLER VE BİTİŞ TARİHİ SÖZLEŞMENİN FESHİ İLGİLİ YASA VE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ MALİ HÜKÜMLER UYGUN MALİYETLER ÖDEMELER VE TEMERRÜT FAİZİ HESAPLAR, TEKNİK VE MALİ KONTROLLER SÖZLEŞME MAKAMI TARAFINDAN SAĞLANACAK FİNANSMANIN NİHAİ TUTARI İSTİRDAT (GERİ ALMA)İSTİRDAT (GERİ ALMA)-FAZLA ÖDEME OLMUŞSA

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 10 Satın alma Prosedürleri EK G-4 1.İhalelere Kabul Koşulları 2.Tüm İhale Prosedürleri İçin Geçerli Olan Kurallar 3.Hizmet Sözleşmeleri İçin Geçerli Kurallar 4.Tedarik Sözleşmeleri İçin Geçerli Kurallar 5.İnşaat Sözleşmeleri İçin Geçerli Kurallar 6.Pazarlık Yönteminin Kullanılması 7.Özel Durumlar

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 11 Ödeme Talebi EK G-5 Ön finansman ödemesinin / kalan bakiye ödemesinin yapılmasının talep edilmesi

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 12 Kamu Görevlileri Taahütnamesi EK G-8 1 nolu İnsan Kaynakları Bütçe Başlığı altında kamu görevlilerine (proje kapsamında istihdam edilseler dahi) maaş/ aylık ödenmeyeceğinin taahhüt eder.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 13 Uyuşmazlık Çözümleme Taahhütnamesi EK G-9 Tespit edilen usulsüzlüklerden dolayı, sözleşmenin feshedilmesi halinde kullanılır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 14 Hibeye Tanınan Muafiyetler EK G-10 Yerleşme, Kurulma, Giriş ve İkamet İmkânları Ekipman İthalatı ve Geri İhracı İthal Edilen Malların ve Döviz Kontrolü Vergilendirme ve Gümrük

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 15 ÖN FİNANSMAN Sözleşmenin imzalanmasının ardından faydalanıcılar ön finansman talebinde bulunabilirler. Ön finansman tutarı, hibe tutarının %80’i kadar olacaktır Ödemeler projeye özel banka hesabına yapılacaktır Son bakiye, Faydalanıcı tarafından nihai raporun onaylanmasından sonra ödenecektir. Proje muhasebe kayıtları projenin son ödemesinin yapılmasından sonra 7 yıl süreyle saklanmalıdır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 16 İZLEME VE RAPORLAMA Projenin tamamlanması, Proje ara raporunun ve nihai raporunun TOBB ve Eurochambres ön onayı ile MFİB tarafından onaylanmasının ardından olacaktır. Ara rapor proje süresi döneminin ortasında teslim edilmelidir. Nihai rapor onayı ile hesap durumuna göre MFİB ile yararlanıcı arasında hesaplar kapatılacaktır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 17 İZLEME VE RAPORLAMA Yararlanıcılar raporlarında, projenin faaliyetlerine, faaliyet planına uyum ya da uyumsuzluğa, aksayan yönlere, başarı göstergelerine yer vermelidirler. MFİB projelerin izlenmesini sadece raporlar üzerinden yapabildiği gibi projelerin yerinde izlenmesini de isteyebilir

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 18 PROJELERİN TAMAMLANMASI Projenin tamamlanması, Proje nihai raporunun TOBB ve Eurochambres ön onayı ile MFİB ve onaylanmasının ardından olacaktır Nihai rapor ile hesap durumuna göre MFİB ile yararlanıcı arasında hesaplar kapatılacaktır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 19 PROJELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ Proje sahipleri projenin tamamlanmasından sonra faaliyetlerini nasıl sürdüreceklerini anlatmalıdır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 20 PROJELERİN SAHİPLİĞİ Proje süresince satın alınan tüm malzemelerin sahipliğinin 5 yıl boyunca proje sahibinde kalması gereklidir. Projenin tamamlanmasından sonra yapılacak denetimlerde bunların gösterilmesi istenecektir

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 21 Teşekkürler Burcu Atılgan Proje Hibe Uzmanı TOBB AB Müdürlüğü