İLK HEYKELLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

Mastarlar.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Figürinler Çağı.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Mısır danatında resim ve heykel
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Bölüm 4 KAPALI SİSTEMLERİN ENERJİ ANALİZİ
KUVVET VE HAREKET Çevremizde birçok varlık görürüz.Bu varlıkların bir kısmı canlı,bir kısmı ise cansızdır. VARLIKLAR Canlı Varlıklar Cansız.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
ÖZEL TANIMLI FONKSİYONLAR
Deri Kıvrım Kalınlıkları
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Öğrenci İsmi ENGELLİ TÜRLERİ SOSYOLOJİ ENGELLİLİK FİZYOLOJİ ENGELLİLİK PSİKOLOJİ ENGELLİLİK FİZİKSEL ENGELLİ RESİMLER
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
YÜZEY :Cisimlerin hava ile temas eden bölümlerine yüzey denir.
DESEN.
DÜZLEM Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz, çok güzel bir turizm beldesidir. Ölüdeniz, durgun deniz yüzeyi özelliği ile bilinir. Ölüdeniz’in.
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ
Yeniçeriler, kendilerine heybetli ve korkutucu bir görünüm versin diye başlarına bir keçe kalpak giyerler.
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
GÖRSEL SANATLAR ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMA HEYKEL
Mastitis Çeşitleri Mastitis, şekillenen yangının derecesine göre subklinik ve klinik diye 2’ye ayrılır. Subklinik mastitiste, süt ve meme dokusunda gözle.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
RASYONEL SAYILAR.
BİNA PLANLARI Yrd. Doç. Dr. İsa VURAL Teknik Resim.
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
OKUMA-YAZMA BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
ŞEKİLLER.
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
Osmanlı’da Sanat ve Mimarlık Kültürü
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
MADDEYİ TANIYALIM.
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Olgun Arkaik Çağ Kourosları
BİY 422 BİTKİ EKOLOJİSİ PROF. DR. LATİF KURT
Magmanın yerleşme biçimleri
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
PATATES.
DAHİLİ SINIFLAR(INNER CLASSES)
BELLEK.
Eşleştirme Programı World Wide Mating Service (WMS)
Kural - 2 Top.
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
UŞAK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
HÜCRE BÖLÜNMESİ.
Sunum transkripti:

İLK HEYKELLER

Dedalik Evre: 700/680- 610/600 Oriantalizan dönemin en önemli stilistlik özelliği etkileşimler ve ticaret sonucu doğudan alınan dedalik stildir. Bu stilin özelliklerini kısaca sıralayacak olursak; saçların boncuk boncuk iki yana oturtulması ve şapka gibi başa geçirilmesi, gözler badem şeklinde iri ve patlak olması, burun yapısının olağandan iri yapılması ve son olarak ta yüzde görülen üçgenlik dedalik stilin belirleyici özellileridir.

Dedalik Stil Adını efsanevi heykeltıraş Daidalos'tan alır. İ. Ö Dedalik Stil Adını efsanevi heykeltıraş Daidalos'tan alır. İ.Ö. 680-670 Proto Dedalik İ.Ö. 670-655 Erken Dedalik İ.Ö. 655-630 Orta Dedalik -Erken ve geç olarak iki safha da incelenir- İ.Ö. 630-620 Geç Dedalik

Stil Özellikleri Bu stilde idealistik bir yapı vardır. Eserlerin hemen hepsi cepheden görülecek şekilde verilir (kübik yapı hakim). Suratlar geniş ve düz bir alına sahiptir. Bu eserlerde heykeltıraşlıktan çok resim sanatı hakim. Bu nedenle uzuv detaylarına pek rastlanmaz. Sanki resme bakıyormuş havası vardır.

İ.Ö. 680-655 Erken Dönem Yüz tamamen üçgendir. Alın çok dar ve neredeyse kaşla birleşir. Başın üst kısmı düzdür. Kulaklar pek betimlenmez, olanlarda da saçın üstüne yapıştırılmış gibi durur. Saçlarda Mısır yada Asur etkileri (peruk gibi) görülür, Yatay ve dikey dilimlenmeler var. Gözler çok iridir. Ağız düz bir çizgi şeklindedir. Burun normalden çok büyük ve aşağı doğru sarkık görünümde.

İ.Ö. 655-630 Orta Dönem Detaylar işlenmeye başlar. İlk safhalarda yüz "V" görünümde, İkinci safhada "U" görünüme geçilir. Uzuvlar detaylıdır. Gözler iri, saçlarda Mısır etkisi devam eder. Çenede bir sivrilik sezilir, yüz uzuvları gelişir.

İ.Ö. 630-620 Geç Dönem Çenede bir düzlük başlar fakat eserlerin kalitesinde düşme söz konusudur. Yüzün çok düz Göz yükseltilir ve kil ile gözbebeği çıkıntısı verilir. Ağız düz, ince ve keskin çıkıntılarla profillendirilmiş bir dudağa sahiptir Çene profili daha geniş ve köşeli yapılır. Göz detayında boyaya başvurulur.

Atina’dan Fildişi Tanrıça 710/700 Geometrik çağın bitmek üzere olduğunun habercisi

Kalça diğer organlardan ayrılmış. Kürek kemiği verilmiş. Göğüs belirgin verilmiş. Y: 0,20 m Mantiklos Apollonu. 670. Boston

Delphi

Sphyrelaton Teknik Dreros’tan Apollon, Artemis, Leto 660/650

Dreros Apollonu 660 / 50 Olympialı arabacı

Bununla Arkaik çağ kuros geleneği başlar Organlar gövde içinde erimeye başlamış. Delphi’den Genç. İ.Ö. 650

Karlsruhe Başı. Yüzde derinlik, dudaklarda doğallık dikkat çekmekte. Yüz geniş ve köşeli.

Girit’den Koç Taşıyan.

Samos

Toplu vücut Yuvarlak yüz Badem göz İ.Ö. 7. yüzyılın sonları Bayraklı Doğu İon sanatının erken dönemine ait önemli bir örnek.

Theben Kadını

Sparta