1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Advertisements

VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Kodlamaya ilk Adım Organizasyonu Düzenlemek
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
1 FOTOGRAFLAR : CAN AKIN Cengiz Han ve Mirasçıları... S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800’üncü.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
COĞRAFİ KONUM.
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
Hazırlayan Öğrencinin: ADI SOYADI= Nefise YILMAZ NUMARASI =
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Türkiye'de Sosyal Politikanın Gelişimi Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
KANSER.
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
YEŞİLAY.
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (HÜSAM)
Şekilden de görüldüğü gibi yerkürenin neredeyse yarısını kat eden tam tutulma hattından gözlenecek 29 Mart 2006 tutulması 21. yüzyılın dördüncü tam Güneş.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
Nitel Araştırmalar.
I. Hafta Dil Nedir? Dilin Kökeni
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

1.TROIA MODA HAFTASI

1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI

 Çanakkale Troia Moda Haftası, büyük kahramanlıklara imza atmış ve önemli kültürleri toprakların da barındıran Çanakkale ilimizde, 3 bin yıllık kültürümüz TROIA ile Türk Modasını birleştirerek, Tarihimizi,Kültürümüzü ve Modamızı uluslar arası platformlara taşımayı amaçlıyor. 1.TROIA MODA HAFTASI

1.TROİA MODA HAFTASI MODA’NIN KALBİ ÇANAKKALE DE, TROİA DA ATACAK Çanakkale’nin Hisarlık Bölgesi’nde, bundan 3 bin yıl önce kurulan tarihi İlion, Hititlerin deyimi ile “Wilusa” kenti çok eski bir efsaneye de kaynaklık etti. Düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biri Troia Türk Modası ile buluşuyor… Ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak olan ve uluslar arası platformlar da geniş kitlelere ulaşacak olan Troia Moda Haftasıbirçok yabancı basını da Çanakkale ve Troia da ağırlayacak. Üç bin yıllık tarihi içeren Çanakkale de bulunan Troia antik kentin de, Türk modasını gerek yurt dışın da, gerekse ülkemiz de,başarılı şekil de temsil eden ve modanın mihenk taşları arasın da yer alan isimler özel kreasyonlarını, Troia’ya has kıyafetlerini defileler ile sergileyecekler… Bir hafta sürecek ve birçok ünlü ismi Troia da moda ile buluşturacak olan Çanakkale Troia Moda Haftası yurt dışından da birçok katılımcıyı ağırlayacak. Birçok ülkeden ziyaret akınına uğrayan ve büyük kahramanlıklara imza atmış Çanakkale toprakların da bulunan Troia bu kez Modanın kalbi olmaya hazırlanıyor. …………………………………………….

Moda haftasın da birçok Türk moda tasarımcısının koleksiyonları sergilenecek. Birçok Türk markasının katılacağı moda günlerin de genç tasarımcılara da koleksiyonlarını sunma fırsatı verilecek. 1.TROIA MODA HAFTASI

 Troia (Ören Yeri)Çanakkale Boğazı’nın Asya kıyısında,Kara menderes,Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü deltaya yakın bir yerdedir. M.Ö.3000 senelerine dayanan yaklaşık 5000 senelik tarihiyle Troia, antik dönemlerden günümüze kadar varlığını koruyan, en önemli şehirlerden biridir yılından beri Troıa Unesco tarafından desteklenen Dünya Kültür Mirasları arasın da. Burası söz konusu çevre içindeki, tarih öncesi yerleşmeler arasında en büyüğü ve en önemlisidir. Troıa höyüğü, Kara menderes Nehri’nin oluşturduğu alüvyonun ovasından yaklaşık m yükseklikteki bir platonun üstünde yer almaktadır. Üçgen biçimli plato, başlangıcı yaklaşık M.Ö. 3000’e tarihlenen savunma sistemli bir yerleşme için stratejik bir konuma sahipti. O dönemlerde, höyüğün bulunduğu yükseltinin kuzeyine kadar ulaşmaktaydı yıl süren Tunç Çağı’nda yerleşmedeki kültür dolgusu 15 metreye ulaşır. Troıa, iki kıta (Avrupa ve Asya) ve iki deniz (Ege ve Karadeniz) arasındaki stratejik konumu nedeniyle binlerce yıl yerleşim görmüş ve bu nedenle pek çok yıkım ve savaşa tanıklık etmiştir. 1.TROIA MODA HAFTASI

WEB: WEB:  İ rtibat:  İ rtibat : TROIA MODA HAFTASI