MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Advertisements

Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Higgs bozonu nedir? Hasan AVCU. Evrenin başlangıcı kabul edilen Büyük Patlama'nın hemen saniyenin milyonda biri kadar ertesinde ilk parçacıklar da etrafa.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden (p-ç-t-k) biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sonundaki sert ses yumuşar P B kita p ı >kita b ı Kal.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
Cümlenin öğelerini temel ve yardımcı olmak üzere iki grupta inceleyebiliriz. Temel öğeler Yardımcı öğeler yüklem özne nesne Z.T. D.T Edat tamlayıcısı.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
ZAMİRLER.
Er Kadir AYDIN Er Lokman EKER Er Samet SARAÇ.
1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات.
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hikmet SIRMA.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
Matta'nın asıl adı Levi idi önce GÜMRÜKÇÜ idi insanlar onlardan nefret etti, çünkü kendi halkını Romalılara satardı İsa onu çağırdı, öğrencisi olsun (skandal)
Matematik 22 Gülhan Gülçin’den 3 yaş büyük, annesinden 22 yaş küçüktür. Üçünün yaşlarının toplamı 61 olduğuna göre Gülhan kaç yaşındadır? a) 11 b) 9 c)
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
Matta incilinde dönüş noktası (Matta 16:13-17:27)
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
REHBERLİK SERVİSİ.
Sevgi.
EĞİTİMDE ÖDÜL VE CEZA Y. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
OLASILIK.
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
ZAMİRLER (ADILLAR).
Başkasının parasını bulunca sahibine vermek en doğru harekettir.
ATATÜRK’ÜN BİR ANISI ….
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
Çocuklarımız İçin Düşünün
ÇAĞRI KİTAPLARI (TOMARLARI)
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Güdücülerin işine 3 bakış
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
MEVLANA.
İNSAN NE İÇİN YARATILDI ?
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
MEVLANA.
MEVLANA.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
Ünite Konuları için tıklayınız
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
MEVLANA.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ПРИЛОЗИ.
Ara parçası – ve kalabalık
Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?
MATTA kim idi ? - Matta'nın asıl adı Levi idi - önce GÜMRÜKÇÜ idi
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ...
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

MATTA 17

İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların gözü önünde İsa'nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. O anda Musa'yla İlyas öğrencilere göründü. İsa'yla konuşuyorlardı. Petrus İsa'ya, “Ya Rab” dedi, “Burada bulunmamız ne iyi oldu! İstersen burada üç çardak kurayım: Biri sana, biri Musa'ya, biri de İlyas'a.” Petrus daha konuşurken parlak bir bulut onlara gölge saldı. Buluttan gelen bir ses, “Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!” dedi. Öğrenciler bunu işitince, dehşet içinde yüzüstü yere kapandılar. İsa gelip onlara dokundu, “Kalkın, korkmayın!” dedi. Başlarını kaldırınca İsa'dan başka kimseyi göremediler. ( ‭ MATTA ‬ ‭ 17 ‬ : ‭ 1-8 ‬ )

İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR İnsanoğlu, Babası'nın görkemi içinde melekleriyle gelecek ve herkese, yaptığının karşılığını verecektir. Size doğrusunu söyleyeyim, burada bulunanlar arasında, İnsanoğlu'nun kendi egemenliği içinde gelişini görmeden ölümü tatmayacak olanlar var.” ( ‭ MATTA ‬ ‭ 16 ‬ : ‭ ‬ )

İSA DUA ETMEK ÜZERE DAĞA ÇIKTI İsa, yanına Petrus, Yuhanna ve Yakup'u alarak dua etmek üzere dağa çıktı. ( ‭ LUKA ‬ ‭ 9 ‬ : ‭ 28) İsa dua ederken yüzünün görünümü değişti, Ve biz hepimiz peçesiz yüzle Rab'bin yüceliğini görerek yücelik üstüne yücelikle O'na benzer olmak üzere değiştiriliyoruz. Bu da Ruh olan Rab sayesinde oluyor. ( ‭ 2.KORİNTLİLER ‬ ‭ 3 ‬ : ‭ 18 ‬ ) Petrus ile yanındakilerin üzerine uyku çökmüştü.

İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Onların gözü önünde İsa'nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. ( ‭ MATTA ‬ ‭ 17 ‬ : ‭ 2 ‬ )...giysileri şimşek gibi parıldayan bir beyazlığa büründü. (Luka 9:28) Giysileri göz kamaştırıcı bir beyazlığa büründü; yeryüzünde hiçbir çamaşırcının erişemeyeceği bir beyazlıktı bu. (Mark 9:4) Yüzü bütün gücüyle parlayan güneş gibiydi. O'nu görünce, ölü gibi ayaklarının dibine yığıldım. O ise sağ elini üzerime koyup şöyle dedi: “Korkma! İlk ve son Ben'im. ( ‭ VAHİY ‬ ‭ 1 ‬ : ‭ ‬ )

İSA’NIN YÜCELİĞİ VE GÖRKEMİNİ Söz, insan olup aramızda yaşadı. O'nun yüceliğini –Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul'un yüceliğini– gördük. ( ‭ YUHANNA ‬ ‭ 1 ‬ : ‭ 14 ‬ ) 2 Peter 1:16 : Rabbimiz İsa Mesih’in kudretini ve gelişini size bildirirken uydurma masallara başvurmadık. O’nun görkemini gözlerimizle gördük. Yüzü bütün gücüyle parlayan güneş gibiydi. O'nu görünce, ölü gibi ayaklarının dibine yığıldım. O ise sağ elini üzerime koyup şöyle dedi: “Korkma! İlk ve son Ben'im. ( ‭ VAHİY ‬ ‭ 1 ‬ : ‭ ‬ )

MUSA VE İLYAS O anda Musa'yla İlyas öğrencilere göründü. İsa'yla konuşuyorlardı.

TANRI’NIN ŞEKINA GÖRKEMİNİ ‘Petrus daha konuşurken parlak bir bulut onlara gölge saldı.’ O'un halk arasıda görünen varlığına işaret eder. Yahudi hahamlar daha sonraları bunu Tanrı'nın Şekina Görkem'i olarak adlandırıldılar. "Tanrı'nın oturduğu yer" anlama geliyor. Şekina sözcüğü Tanrı'nın varlığı ve görkeminin görünebilir tezahürünü tanımlamak üzere kullandı.

“SEVGILI OĞLUM BUDUR, O'NDAN HOŞNUDUM. O'NU DINLEYIN!” 2 PETER 1:17: MESIH, YÜCE VE GÖRKEMLI OLAN’DAN KENDISINE ULAŞAN SESLE, “SEVGILI OĞLUM BUDUR, O’NDAN HOŞNUDUM” DIYEN SESLE BABA TANRı’DAN ONUR VE YÜCELIK ALDı..

CİNLİ ÇOCUK İYİLEŞTİRİLİYOR Kalabalığın yanına vardıklarında bir adam İsa'ya yaklaşıp önünde diz çöktü. “Ya Rab” dedi, “Oğlumun haline acı! Sarası var, çok acı çekiyor. Sık sık ateşe, suya düşüyor. Onu senin öğrencilerine getirdim, ama iyileştiremediler.” İsa, “Ey imansız ve sapmış kuşak!” dedi. “Sizinle daha ne kadar kalacağım? Size daha ne kadar katlanacağım? Çocuğu buraya, bana getirin.” İsa cini azarlayınca, cin çocuktan çıktı, çocuk o anda iyileşti. Sonra öğrenciler tek başlarına İsa'ya gelip, “Biz cini neden kovamadık?” diye sordular. İsa, “İmanınız kıt olduğu için” karşılığını verdi. “Size doğrusunu söyleyeyim, bir hardal tanesi kadar imanınız olsa şu dağa, ‘Buradan şuraya göç’ derseniz, göçer; sizin için imkânsız bir şey olmayacaktır.” ( ‭ MATTA ‬ ‭ 17 ‬ : ‭ ‬ )