Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات."— Sunum transkripti:

1 1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات

2 Yıllar önce (1980’ler) Japonya`dan bir eğitim heyeti Türkiye`ye gelir ve eğitimimiz üzerine araştırmalar yapar. Araştırma sonunda dönemin eğitim bakanı Vehbi Dinçerler`le beraber merhum Özal`ın huzuruna çıkarlar. Heyet, Özal`a şu çarpıcı tespiti ifade eder. «Sizin çocuklarınızda ve gençlerinizde milli şuur yok’. Ve bu eğitim anlayışıyla bu ruhu vermeniz mümkün değil.

3 Bu enfes analizden sonra Japon heyete şu soru sorulur. ‘Peki siz Japonlar çocuklarınıza ve gençlerinize milli ruh ve şuuru nasıl veriyorsunuz’? «Biz der, eğitime ‘şok testler’ uygulayarak başlarız. Önce çocukları uçak kadar hızlı giden trenlere bindirir ve çok katlı yollardan geçiririz. En üstün teknolojiyi gösterir, robotlarla çalışan dev fabrikalarımızı gezdiririz. Bu baş döndürücü teknoloji karşısında sarsılan ve şoke olan çocuklarımıza deriz ki:

4 İşte gördüğünüz bu hızlı trenleri ve üstün teknolojiyi sizin atalarınız yaptı. Eğer siz daha çok çalışırsanız daha hızlı giden ulaşım araçları yapar, daha üstün teknoloji meydana getirir, daha modern fabrikalar kurarsınız’. Sonra çocuklarımızı Hiroşima ve Nagazaki'ye götürüp düşmanın harap ettiği bölgelerimizi gezdirir ve bu defa da deriz ki:

5 «Bakın, eğer siz birlik beraberlik içinde çalışmazsanız, işte düşmanlar sizin ülkenizi yakar, yıkar, bu hale getirirler. Ama birlik beraberlik içinde çalışırsanız, güçlü olursunuz, düşmanlarınız size saldırmaya cesaret edemezler. Artık birlik beraberlik içinde çalışmak ve çalışmamak konusunda kararınızı siz verin...» Bu örneklerle çocuklarımız kendilerine gelerek iyi ve çalışan bir Japon genci olma yolunda milli bir şuur ve heyecanla okumalarını sürdürürler’...

6 Tam bu esnada heyetten bir ses, ‘iyi de bizim sizin gibi Hiroşima ve Nagazaki'miz yoktur ki’. Japon eğitimci hemen cevap verir: ‘Sizin Hiroşima ve Nagazaki gibi yerleriniz bizimkilerden çok daha etkilidir’, dedikten sonra şunları ilave eder: «Bir metrekareye bin merminin düştüğü Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı tarihî savaş alanları sizde. Çocuklarınızın ve gençlerinizin şoke olması için yeter de artar bile..»

7 “- Bildiğim kadariyle, sizin yüz Hiroşima ve Nagazaki değerinde bir yeriniz vardır.” “-Neresidir Efendim?” “- Siz oraya Çanakkale dersiniz. Eğer siz,Çanakkale’de dedelerinizin yaşadıklarını,,çocuklarınıza tam manasiyle anlatabilseniz, sizin çocuklarınız da, Müslüman-Türk olmaktan başka yol aramazlar.” Bazı kaynaklarda Japon eğitimcilerin şöyle dedikleri yazar…

8 8 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات

9 HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT idrisyavuzyigit@hotmail.com Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi www.recepsahan.net


"1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları