Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ...

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ..."— Sunum transkripti:

1 ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ...
Bulgaristan (ve de artık Avrupa'daki) kiliselerinin güdücülerine bir uyarı

2 Vay kendi kendini güden İsrail çobanlarına!
Hezekiel 34 1  RAB bana şöyle seslendi: 2 "İnsanoğlu, İsrail'in çobanlarına karşı peygamberlik et ve onlara, bu çobanlara şöyle de: 'Egemen RAB diyor ki: Vay kendi kendini güden İsrail çobanlarına! Çobanların sürüyü gütmesi gerekmez mi?

3 Hezekiel 34 3  Yağı yiyor, yünü giyiyor, besili koyunları kesiyorsunuz, ama sürüyü kayırmıyorsunuz. 4 Zayıfları güçlendirme- diniz, hastaları iyileştirmediniz, yaralıların yarasını sarmadınız. Yolunu şaşıranları geri getirmediniz, yitikleri aramadınız. Ancak sertlik ve şiddetle onlara egemen oldunuz. 

4 Hezekiel 34 5  Çobanları olmadığı için dağıldılar, yabanıl hayvanlara yem oldular. 6  Koyunlarım bütün dağlarda, yüksek tepelerde başıboş dolandılar. Koyunlarım yeryüzüne dağıldı. Onları ne arayan var, ne soran. 

5 Hezekiel 34 7 "'Bu yüzden, ey çobanlar, RAB'bin sözünü dinleyin:
8  Varlığım hakkı için diyor Egemen RAB, çoban olma- dığından koyunlarım yağma edildi, yabanıl hayvanlara yem oldu. Çobanlarım koyunlarımı aramadılar, onları güdeceklerine kendi kendilerini güttüler. 

6 Hezekiel 34 9 Onun için, ey çobanlar, RAB'bin sözünü dinleyin.
10  Egemen RAB şöyle diyor: Ben çobanlara karşıyım! Koyunlarımdan onları sorumlu tutacağım, koyunlarımı gütmelerine son vereceğim. Öyle ki, artık kendi kendi- lerini güdemeyecekler. Koyunlarımı onların ağzından kurtaracağım, artık onlara yem olmayacaklar. 

7 Hezekiel 34 11  "'Egemen RAB şöyle diyor: Ben kendim koyunlarımı arayıp soracağım.  12  Dağılmış koyunlarının arasındaki bir çoban sürüsüyle nasıl ilgilenirse, ben de koyunlarımla öyle ilgileneceğim. Bulutlu, karanlık bir gün dağılmış oldukları her yerden onları kurtaracağım.

8 Hezekiel 34 14  Onları iyi bir otlakta güdeceğim; yaylaları İsrail'in yüksek dağları üzerinde olacak. Orada iyi bir otlakta yatacak, İsrail'in yüksek dağlarındaki verimli otlaklarda otlayacaklar.  15  Ben kendim koyunlarımı güdeceğim, onları kendim yatıracağım. Egemen RAB böyle diyor. 31 'Benim koyunlarım, otlağımın koyunları siz insanlarsınız. Ben sizin Tanrınız'ım. Böyle diyor Egemen RAB."  

9 Sağlam topluluklar için 4 prensip
Х Tek pastör değil, ama birkaç önder olsun Х Yardımlara muhtaç kalmayalım, ama kendimiz sorumluluk alalım Х 3) İlahiler en önemli şey olmasın, ama Kutsal Kitap'a önem verilsin Х 4) Değil birhangi kutsal dil, ama anadilimizde hizmet edelim

10 2) Yardımlara muhtaç kalmayalım, kendimiz sorumluluk alalım
Х 'Tek Pastör önderlik sistemi' ... İncil'de bulunmuyor ve Yeni Antlaşma'ya aykırıdır. Nerede önder için konuşulursa hep birkaç kişiyi gösteriyor (Apo 11:30; 13:14:23; 20:17-18;21:18; Titus 1:5; 1.Pet %.1-2 v.s.) En başta tek bir kişi yeni toplantıyı kuruyor. Ama sonra iman edenlerin arasından önderler yetiştiriyor ve çobanlık işini onlara teslim ediyor. O kişiler birlik içinde topluluğu güderler. Kararları anlaşmakla ve düşünce birliği ile alırlar. Aralarında daha büyük olan yok. Neden? Çünkü toplantıyı kurmak için başka bir ruh vergisi lazım, sürekli gütmek için başka vergi lazım. Tek pastorlu kilise her zaman tehlike içindedir: pastor imandan ya da günaha düşerse, bütün toplantı dağılıyor.

11 2) Yardımlara muhtaç kalmayalım, kendimiz sorumluluk alalım
Х Kiliselerimizde öyle bir anlayış oldu ki, „Bizde fırsat yok. Biz yapaamayız, başkası lazım bize yardım etsin!“ Birçok kiliselerde eskiden yardımlar ('pomoştlar') dağıtılırdı. O yüzden şimdi vermekte zorluk çekiyoruz, kendimizi sorumlu hissetmiyoruz. Neden? Çünkü toplantıyı kurmak için başka bir ruh vergisi lazım, sürekli gütmek için başka vergi lazım. Tek pastorlu kilise her zaman tehlike içindedir: pastor imandan ya da günaha düşerse, bütün toplantı dağılıyor.

12 2) Yardımlara muhtaç kalmayalım, kendimiz sorumluluk alalım
Х Kiliselerimizde öyle bir anlayış oldu ki, „Bizde fırsat yok. Biz yapaamayız, başkası lazım bize yardım etsin!“ Birçok kiliselerde eskiden yardımlar ('pomoştlar') dağıtılırdı. O yüzden şimdi vermekte zorluk çekiyoruz, kendimizi sorumlu hissetmiyoruz. Yardımlar daha fazla kilisenin dışındakilere verilsin. Ama kilisenin ihtiyaçlarını biz karşılaşmaya deneyelim. Ama bu konuda her şey gönüllü verilsin, değil Ondalık (Desyatık) baskısıyla:

13 Саалам топлулуклар ичин 3 пренсип
3) Аллахън сьозюне ьонем верилсин Песнарка КУТСАЛ КИТАП Иманън тохуму, Аллахън сьозюдюр (Лука 8:11). О сьоз Кутсал Китапта булунaуйор. Она диккат чевирмедик ми, рухсал йемишлер олмаяджак. Булгаристан’да топлулукларън чоу саде илахилерлер чшъйорлар. Аллахън сьозюне диккат етмезлер. Затен онун ичин чок зайъфтърлар. Кимсе илахилерин ьонемли олудууну икяр етмеийор, ама Кутсал Китабънън йерине гечемезлер.

14 Apo 19 – Kiliseler nasıl büyüyor 1. Аллахън сьозю билдирилийор
Апостолларън Ишлери 19:8-10 Павлус да дуаханейе гирди ве юч ай бойунджа куражла конушмая девам етти. Онларла конушуп онларъ Аллахън краллъъ темасънда инандърмая чалъштъ. Ама базъларъ сертлешип иман етмек истемедилер. Халкън ьонюнде бу Йол'дан ичин кьотю конушмая башладълар. О заман Павлус онлардан елини чекип ьоренджилери айърдъ. Хер гюн Тиранус'ун мектебинде дерс верди. Бу бьойле ики сене девам етти. ЬОйле ки, Яхуди олсун Грек олсун, Ася санджаънда отуранларън хепси Аллахън хаберини ишиттилер.

15 Apo 19 – Kiliseler nasıl büyüyor Апостолларън Ишлери 19:11-12
2. Раб муджизелер япъйор Апостолларън Ишлери 19:11-12 Аллах да Павлус'ун елийле гьорюлмемиш муджизелер япардъ. ЬОйле ки, онун беденине демиш олан мендиллер я да ьонлюклери биле хасталара гьотюрдюлер; ве хасталъклар онлардан узаклаштъ, кьотю рухлар да чъктъ.

16 Apo 19 – Kiliseler nasıl büyüyor
3. Иса адънън кувети гьостерилийор Апостолларън Ишлери 19:13-17 Ама кими Яхудилер вардъ, йер йер гезип кьотю рухларъ уратърърдълар. Онлар да калктълар, кьотю рухлу кишилерин юзерине Раб Иса'нън адънъ куллансънлар. Шьойле дердилер: "Павлус'ун билдирдии Иса'нън адъйла сана буйуруйорум..." Скева адънда бир Яхудинин йеди олу да бу иши япардълар... Кьотю рух да онлара джевап верип деди: "Иса'йъ танъйорум, Павлус'у да билийорум. Ийи де, сиз кимсиниз?„ - Ичинде кьотю рух булунан адам, онларън юстюне фърлайъп онларъ перишан етти. ЬОйле ки, о евден чъплак ве яралъ качтълар. Ефес касабасънда яшаянларън хепси, хем Яхудилер хем Греклер, бу меселеден ичин хаберлери олду. Херкесин юзерине бир корку дюштю ве Раб Иса'нън адъ бюйюк олду.

17 Apo 19 – Kiliseler nasıl büyüyor
4. Tövbenin yemişleri oluyor Апостолларън Ишлери 19:18-20 Иман еденлерден бирчоу гелип, япмъш олдукларъ ишлери ортая чъкаръп ачък ачък сьойледилер. Бюйюджюлюкле урашмъш оланлардан да бир сюрю киши, китапларънъ бир арая гетирип онларъ херкесин гьозюнюн ьонюнде яктълар. Китапларън фиятънъ хесапладълар: топлам елли бин гюмюш парчасъ иди. Бьойлеликле Раббин хабери кувветли бир бичимде бюйюдю ве юстюн олду.

18 Anket: şu sorulara cevap verin
Toplantınız ne zaman ve nasıl kuruldu? Kaö kişi toplanıyorsunuz? Özel toplantılarınız var mı (kızanlar, kadınlar, gençler...)? Sizin yaşadığınız yer nasıl? (imansızlar size nasıl bakıyor?) Şu anda en büyük probleminiz nedir? En büyük ihtiyacınız nedir? Beş sene sonra ne değişiklik görmek istiyorsunuz?


"ÇOBANLIK Rabbin yüreğine göre ..." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları