SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
REHBERLİKVE ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMLERİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Sigorta Denetleme Kurulu
T. C. TORONTO BAŞKONSOLOSLUĞU KONSOLOSLUK İŞLEMLERİ RANDEVU SISTEMI.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
BAHADIR İSMAİL SÜMER MATEMATİK ÖĞRETMENİ. SINIFLARA GÖRE 2010 SBS TAKVİMİ.
MEHMET H İ KMET KA Ş ERC İ ORTAOKULU Aylin TORUN Aylin TORUN REHBER ÖĞRETMEN.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
REASÜRANS VE ACENTE YÖNETİMİ
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Katalog Tarama B a s ı l ı k a y n a k l a r
Ceyhun yılmaz Mali hizmetler uzmanı.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
Üyenin Sisteme Girişi
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
Aydıncık İmam Hatip Ortaokulu KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
PLEVNE ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
2017‐2018 BİLİM ve SANAT MERKEZLERİÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU
SİGORTANIN TARAFLARI Sigortada dört taraf bulunmaktadır. Bunlar;
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
2017‐2018 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
JALE NECDET ÖZBELGE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
2018 YKS Kılavuz İncelemesi
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ uygulamasI
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Dağıtıcı veya Rafinerici lisansı var mı?
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK MÜRACAATTA GEREKEN BİLGİLER
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
Liselere Geçiş Sınavı;
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Sunum transkripti:

SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ SEGEM

AYLAR SINAV ADI SINAV TARİHLERİ HAZİRAN ACENTE TEKNİK PERSONEL YETERLİLİK SINAVI 11 HAZİRAN 2016 EYLÜL 24 EYLÜL 2016 EKİM BROKER TEKNİK PERSONEL YETERLİLİK SINAVI 15 EKİM 2016 KASIM 26 KASIM 2016 ARALIK 24 ARALIK 2016

ACENTE TEKNİK PERSONEL YETERLİLİK SINAVI İlk Defa Katılacaklar İçin Teknik Personel Yeterlilik Sınavı Başvuru Süresi ve Sınav Ücreti: 15 Nisan-5 Mayıs 2016 Sınav Hizmet Bedeli 115 TL.

Merkezi Sınav Tarihi :11 Haziran 2016 Sınav Merkezleri: Adana, Ankara, Antalya, Erzurum, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Trabzon Adaylar, sınavdan 5 gün önce, SEGEM internet sitesinin “Sınav Giriş Belgesi” bölümünden “Sınav Giriş Belgelerini” yazdıracaktır.

Sınav Hizmet Bedeli aşağıdaki yöntemlerden biriyle ödenebilir: 1. Garanti Bankası Şubeleri 2. Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Yukarıda belirtilenler dışındaki yöntemlerle yapılacak ödemeler (örneğin EFT, ATM’den ya da posta yoluyla yapılan ödemeler) kabul edilmeyecektir.

Başvuru işleminde adaylar, önce sınav hizmet bedelini yatıracak, ödeme kayıtlara geçtikten sonra( en az 6 saat sonra) SEGEM’in internet sayfasında (www.segem.org.tr) bulunan “Teknik Personel Yeterlilik Sınavı Başvuru Formu”nu dolduracaktır.

Adaylar eğitime katılmak için herhangi bir ücret ödemeyecektir. Sınav başvurusu yapan her aday, başvuru yaptıktan 24 saat sonra, SEGEM Akademi internet adresi üzerinden “Teknik Personel Yeterlilik Sınavına Hazırlık Eğitimlerini” 16 Nisan-10 Haziran 2016 tarihleri arasında ücretsiz olarak izleyebilecektir.

Adayların, online başvuru formunu doldurduktan sonra sistem tarafından verilecek TPYS başvuru numarasını almaları gerekmektedir. Başvuru formu doldurulduktan sonra ekrana gelen TPYS başvuru kodu, başvurunun SEGEM tarafından kabul edildiği ve adayın başvurusunda herhangi bir sorun olmadığını ifade etmektedir. Aday, geçerli bir başvuru yapıp yapmadığını, e-posta adresi ile yeniden üye girişi yaparak Başvuru Bilgilerim kısmından görüntüleyebilir.

Üye Girişi yaptıktan sonra, başvuru bilgileri, kayıt numarası (Örnek Kayıt Numarası : TPYS –398950) ile birlikte ekrana geliyorsa, başvuru başarıyla kayıtlara geçmiş demektir. TPYS kodu atanmaması, adayın başvuramadığını gösterir. Bu durumda adayın, online başvuru formunu yeniden doldurması gerekir.

SEGEM Akademi’ye Nasıl Girilir? Başvuru formunu doldurduktan “24 saat sonra” adaylara e-eğitim ataması yapılarak buna ilişkin bilgilendirme yapılacaktır. E-posta iletilen adayların, SEGEM Akademi eğitim portalında oturum açabilmeleri için, kullanıcı adı olarak T.C. Kimlik Numaralarını, parola olarak da acente2016 şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Sınav Kapsamı Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup 100 üzerinden en az 60 alan aday başarılı sayılacak ve sertifika almaya hak kazanacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Yanlış işaretlenen sorular doğru sayısını etkilemeyecektir.

Sınavda sorulacak sorulara ilişkin konu başlıkları;  Sigortaya Giriş  Sigortanın İşlevleri  Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları  Sigortalanabilirlik Kavramı  Sigortanın Temel Prensipleri  Temel Reasürans Bilgisi  5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nda Acenteler  Sigorta Acenteleri Yönetmeliği  Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Genelge  Acentelere İlişkin İkincil Düzenlemeler  6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun Acentelere İlişkin Hükümleri (Birinci Kitap Yedinci Kısım, 102-123 numaralı maddeler)

 Acentelerin Hak ve Yükümlülükleri  Türkiye’de Sigorta Uygulamaları  Aracıların Sistemdeki Yeri  Sigorta Fiyatlaması ve Banka Uygulamaları  Hasar  Sigortaya İlişkin Teknik Terimler  Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelik olarak belirlenmiştir.

SEGEM İnternet Adresi :http://www.segem.org.tr SEGEM Akademi İnternet Adresi: http://www.segemakademi.org Başvuru Kılavuzdan cevap alamadığınız e-öğrenme/sınavla ilgili konular için: acente@segem.org.tr Teknik destek için: edestek@segem.org.tr SEGEM Facebook Adresi: http://www.facebook.com/SigortacilikEgitimMerkezi