« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ. ÖZEL EĞİTİMİN TANIMI Özel eğitim nedir? Özel eğitim; özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÖZÜRLÜ KİŞİLERİN HAKLARI SÖZLEŞMESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
Eğitimden veriler.... Düzey Toplam Kadın Erkek Fark İlköğretim
YETİŞKİN İYİLEŞTİRME BÜROSU
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
EĞİTİMİN YASAL -YÖNETSEL TEMELLERİ
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY.
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Süreçleri ve Projelerinin Geliştirilmesi » Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Fatih KAYNAR Milli Eğitim Uzman Yardımcısı 2015

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Planlama: I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri II. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görev ve sorumlulukları III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.I. Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi Proje Sorumlusu Birim: MEB- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür. Projenin Genel Amacı: Çocukların esenliğinin, refahının ve sosyal bütünlüğünün yüksek düzeyde gözetilmesi amacıyla fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasına katkıda bulunmaktır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.I. Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi Proje başlangıç tarihi: 25 Mart 2013; Bu tarihten itibaren sözleşme süresi 24 aydır. Projenin Bütçesi ve Kaynağı 3.000.000 Avro; IPA-1 Programı kapsamında. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi Projenin Uygulanacağı Yer Proje kapsamında yer alan pilot iller: Erzurum, Elazığ, Malatya, Konya, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Adana ve Mersindir. Proje Ortakları / Paydaş Kurumlar : Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı-Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı-Emniyet Genel Müdürlüğü, STK’lar.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri II. Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi Proje Sorumlusu Birim: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Projenin Genel Amacı: Güvenli kan teminindeki sorunların önlenmesiyle toplum sağlığının gelişmesine katkıda bulunmak. Genel Hedefi: SB, MEB ve Türk Kızılayı arasında etkili bir koordinasyonun oluşturulmasına ve öğrenciler nezdinde gönüllü kan bağışı konusunda bir tutum geliştirilmesine yönelik olarak ilgili tarafların kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunmak.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.III. Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi Proje başlangıç tarihi: 24/12/2013 tarihinde başlayan projenin sözleşme süresi 24 ay olup planlanan bitiş tarihi 24/12/2015’tir. Projenin Bütçesi ve Kaynağı : Türkiye-Avrupa Birliği Katılm Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) I. Bileşeninin 2010 yılı programlaması kapsamında, 2.385.000 Avro (Hizmet Alımı) Proje Ortakları / Paydaş Kurumlar : Sağlık Bakanlığı, Kızılay

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.III. Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi Proje Sorumlusu Birim: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Projenin Genel Amacı: Okullarda kız ve erkek öğrenciler için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm eğitim sektöründe eşitlikçi ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir yaklaşımının yaygınlaştırılmasıdır. Genel Hedefi: Okullarda kız ve erkek öğrenciler için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm eğitim sektöründe eşitlikçi ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir yaklaşımının yaygınlaştırılmasıdır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri III. Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi Proje başlangıç tarihi: 19/09/2014 tarihinde başlayan projenin sözleşme süresi 24 ay olup planlanan bitiş tarihi-19/09/2016’dır. Projenin Bütçesi : 3.178.000 Avro (Hizmet Alımı) Proje Ortakları / Paydaş Kurumlar : ASPB

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.IV. İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi Proje Sorumlusu Birim: Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Projenin Genel Amacı: Nitelikli önlem ve müdahalelerle ilköğretim kurumlarındaki devamsızlığı azaltmaktır. Genel Hedefi: Okullardaki devamsızlığın nedenlerini araştırmak için yürütülen pek çok çalışma; devamsızlığın farklı sebepleri olabileceğini, kişiden kişiye değişebileceğini, okul ya da aile çevresiyle ve/veya yoksulluk ya da kültürel normlar gibi diğer etkenlerle ilgili olabileceğini göstermektedir.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.IV. İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi Millî Eğitim Bakanlığı bu doğrultuda birçok kapsamlı çalışma yürütmektedir. Bakanlık, İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi ile yürüteceği çalışmalar ve çıktıları doğrultusunda da Türkiye’deki 12 yıllık zorunlu eğitimin ilk 8 yılını kapsayan ilköğretim kurumlarında devam oranlarını artırmayı amaçlamaktadır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.IV. İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi Proje başlangıç tarihi: 21 Ekim 2013; Bu tarihten itibaren sözleşme süresi 24 aydır. Projenin Bütçesi ve Kaynağı 3.000.000 Avro; IPA-1 Programı kapsamında. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi Projenin Uygulanacağı Yer Proje kapsamında yer alan pilot iller: Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Şırnak

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.IV. İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ I. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan AB projeleri I.IV. İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görev ve sorumlulukları Okul öncesi ve ilköğretim kurumlarının yönetimine ve öğrencilerinin eğitim ve öğretimine yönelik politikalar belirlemek ve uygulamak. Okul öncesi ve ilköğretim okul ve kurumlarının eğitim ve öğretim programlarını, ders kitaplarını, eğitim araç-gereçlerini hazırlamak veya hazırlatmak ve Talim ve Terbiye Kuruluna sunmak. İlköğretim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi ve maddî yönden desteklenmesi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmektir.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görev ve sorumlulukları

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.I. Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi Bu projenin temel amacı, 3-7 yaş aralığındaki engeli olan çocukların, 2018 yılı sonuna kadar, kaliteli kapsayıcı eğitim vasıtasıyla pilot illerdeki okul öncesi eğitim ve temel eğitim kurumlarına devam oranlarını arttırmaktır. Bu amaç, ulusal ve yerel kurumların, 2018 yılı sonuna kadar dezavantajlı çocuklara, kaliteli temel eğitim hizmetleri sunulmasını sağlayacaktır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.I. Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi Arkaplan: Bilgi, tutum ve davranış araştırması STK ihtiyaç analizi çalıştayı Öğretmen ve okul müdürleri ihtiyaç analizi çalıştayı Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesi değerlendirme raporları

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.I. Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi Pilot iller: Türkiye (6 pilot il) Antalya, Bursa, Konya, Izmir, Gaziantep ve Samsun Süre: 3 yıl (2015-2018) Bütçe: 2.950,000 €

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.I. Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi Sonuç 1: Kapsayıcı eğitim alan bütün çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri artmıştır . Sonuç 2: 3-7 yaş grubundaki engeli olan çocukların, özellikle kız çocuklarının ebeveynlerinin/bakıcılarının kapsayıcı eğitime ilişkin haklar, fırsatlar, ailelere yönelik özel eğitim fırsatları, okul-aile işbirliğinin önemi ve sunulan hizmetler ile ilgili bilgi ve farkındalıkları artmıştır. Sonuç 3: Karar vericilerin, 3-7 yaş grubundaki engeli olmayan çocukların ve ailelerinin engeli olan çocukların, kaliteli kapsayıcı eğitime ilişkin haklar ile ilgili farkındalık ve bilgileri artmıştır. Sonuç 4: Öğretmenler, temel kapsayıcı eğitim vermelerini sağlayacak bilgi, tutum ve becerilerle donatılmıştır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.II. Su Elçileri Projesi Projenin amacı Çevrenin korunması ve su kaynaklarının etkin ve rasyonel kullanımı konusunda özellikle çocuklar, gençler, kadınlar, çiftçiler ve diğer kullanıcıları hedef alan kapsamlı eğitim ve farkındalık yükseltme faaliyetlerinin geliştirilmesi ve uygulanmasıdır.

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.II. Su Elçileri Projesi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak bileşen altında ulaşılacak sonuçlar Erken çocukluk, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukların sürdürülebilir suy ukullanımı ve çevre farkındalığı konusundaki bilgi ve becerileri iyileştirildi Kurum personelinin eğitim kapasitesi iyileştirildi

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.II. Su Elçileri Projesi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak bileşen altında ulaşılacak sonuçlar Sonuç 1 Okullarda kullanılmak üzere sürdürülebilir su kullanımı ve çevre koruma konusunda kullanılılacak olan eğitim materyallerinin geliştirilmesi (Değişik seviyeler uygun olmalıdır) Bilgi yaprakları Drama faaliyetleri Oyunlar Bilgisayar oyunu Seçilecek kaynak kişiler tarafından okullarda kullanılacak kaynak materyallerin geliştirilmesi Öğretmenlerin kaynak kişiler olarak eğitilmesi Okullarda yarışmaların düzenlenmesi (il ve ulusal düzeyde) Ortaokullarda “Toplum Hizmetleri” faaliyetleri kapsamında kullanılacak faaliyetlerin geliştirilmesi ve uygulanması (Dünya Su Gününde sergilenmek üzere)

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ III. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan projeler III.II. Su Elçileri Projesi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak bileşen altında ulaşılacak sonuçlar Sonuç 2 Eğitici eğitmenleri çalışma grubunun kurulması ve eğitim programının hazırlanması Eğitici eğitmenleri için bir El kitabı ve ders notlarının hazırlanması Eğitici eğitmenlerinin seçim kriterlerinin belirlenmesi ve adayların paydaş kurumlardan seçilmesi Eğitim materyallerinin hazırlanması Eğitici eğitimlerinin yapılamsı Pilot havzalarda eğitici eğitmenleri tarafından eğitimlerin verilmesi

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Teşekkürler…