Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır. 1973 yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANDROID işletim sistemi
Advertisements

Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
ANDROID işletim sistemi
Yazılım, Windows İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Tufan MENGİ.
İŞLETİM SİSTEMİ.
ISE 455 Mobil Uygulama Geliştirme
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 1. Hafta.
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ BÖLÜM 2 YAZILIM Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü 1.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
Hasan Hüseyin Savaş EPİAŞ Genel Müdürü
WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
5 Uzun-vadeli Sadakat İlişkilerinin Yaratılması 1.
HOŞ GELDİNİZ İbrahim Halil YETİMOĞLU & Seher KARAGÖKTAŞ.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
©McGraw-Hill Education, 2014
DONANIM VE YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ
Hazırlayan: Hasan ACAR
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
SETUR Setur, 1965 yılında, gümrükten muaf mağazaların ülkemizde faaliyet göstermesine olanak tanıyan kararın çıkarılması üzerine Koç Holding tarafından.
EKRAN KARTLARI.
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
Uçak Bileti Değiştirme
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
ENM 321 İNSAN MÜHENDİSLİĞİ
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ANDROİD UYGULAMASI
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
Görkem Karadeniz Can Tunca Sinan Işık Cem Ersoy
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
Komşuda pişer bize de düşer
SABİT DİSKLER.
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Gelişme ve Büyümenin Temelleri
I. Hafta Dil Nedir? Dilin Kökeni
Sunum transkripti:

Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu 1 kgdan fazla ağırlıktaydı ve tam dolu batarya ile 20 dakikalık bir görüşme yapılabiliyordu. Martin Cooper yıllar sonra bu telefon için “Telefonun uzun süre elde tutulmaması açısından iyiydi.” demiştir. Cep Telefonu Bulan Kişi Ve Tarihi İlk telefon İlk telefonun fıyatı dolardı Motorola bu gelişmeden sonra 10 yıl boyunca yaklaşık 100 milyon dolardan fazla harcama yaparak 1983 yılında Dynatac 8000x modelini piyasaya sundu dolardan satışa sunulan cep telefonu 800 gram ağırlığında 300 mm x 44 mm x 89 mm boyutlarındaydı. Sadece LED göstergesi bulunan telefonun ekranı yoktu. Telefonun boyutlarının dışında en kötü özelliği 15 cm’ye varan anteni bulunmasıydı.

Telefonların artık ekranı vardı 1989 yılına gelene kadar Motorola, bu cep telefonu geliştirmek için yoğun çaba harcadı. Sonuç olarak anteni küçülmese de boyutları ve ağırlığı neredeyse yarı yarıya düşen MicroTAC 9800X modeli satışa sunuldu. Bu modelin en büyük özelliği tuş takımının üzerinde kapak yer almasıydı. Kapaklı ilk telefon da böylece 1989 yılında üretilmiş oldu. MicroTAC 9800X’in 8 karakter gösterebilen LED ekranı vardı. Sadece iki telefon olduğundan bu telefon dünyanın en hafif ve en küçük telefonu olarak tanıtılıyordu.

MicroTAC 9800X modelinden sonra Nokia 1011 modelini piyasaya sürdü.Bunun üzerine Motorola batarya sıkıntısını ortadan kaldırmak için Motorola Bag Phone yi tanıttı.Bu gelişim sırasında ilk dokumatik ekranlı telefonu IBM Simon üretmiştir.Bunun üzerine Siemens S10 modelini sürdü. Bu modelde artık zil sesi değiştirebilme özelliği eklenmişti.Nokia 8810 modelini piyasaya sürdü ve uzun bir süre dünyada liderliğini sürdürdü.Bu modelinde ise telefon hafif ve küçüktü.Ayrıca Nokia 8810 modelinde anten ortadan kaldırılmıştı.Nokia bununlada yetinmedi dünya liderliğini kaybetmemek için 3210 serisini çıkardı ve bu seride ise ilk GPS özelliği bulunmaktaydı.2000 yılında ise ılk kameralı telefonu Ericson Sharp J_SH04 modeli oldu.2007 senesinde ise Apple dünyada deprem niteliğinde bir telefon üretti.Bu telefonda oyun,e-posta,internet gibi ihtiyaçları karsılayan bir telefon olarak tarihe geçti. Kısaca geçmişten günümüze kadar olan telefonların özellikleri ve modelleri

Türkiye’de ilk GSM operatörü Turkcell Türkiye’de ilk GSM operatörü 1994 yılının Mart ayında hizmete başlayan Turkcell oldu. Turkcell’i iki ay sonra hizmete başlayan Telsim takip ederken, Avea 2001 yılının Mart ayında hizmete girdi. Turkcell ilk ismini korurken, Telsim, Vodafone tarafından satın alındı, Avea ise Aycell ve Aria’nın birleşmesi ile hizmete girdi. Türkiye’de, aktif olarak kullanılan sim kart sayısı da 60 milyonu geçti.

Akıllı telefon cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur.Bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve de neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.PDA Akıllı telefon nedır Akıllı telefonların yazılım ve işletım sıstemlerı İşletim sistemileri 3’e ayrılır. 1-Android 2-İOS 3-Symbian

Android Dünyada, akıllı telefonlarda en fazla kullanılan mobil işletim sistemidir. Android, Google tarafından geliştirilmektedir ve akıllı telefonlar için resmi olarak sürülmüş en son sürüm 5.0 Lollipop sürümüdür. Aynı zamanda Android, tablet bilgisayarlar içinde kullanılmaktadır. Android yalnızca dokunmatik ekranlı telefonlar için kullanılabilir bir işletim sistemidir. Şu ana kadar Android'i en fazla kullanan ve en çok destek veren şirketler Samsung ve HTC olmuştur. Android, uygulama mağazası olarak Google Playi kullanır. Açık kaynaklı ve Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Ancak, herhangi bir Android akıllı telefonun yüksek donanım performansı ve yüksek güçlü bataryalara ihtiyacı bulunmaktadır.

iOS Apple tarafından üretilmiş ve geliştirilmekte olan mobil işletim sistemidir. Yalnızca Apple markalı iPhone ve iPad gibi cihazlarda çalışmaktadır. Resmi olarak duyurulmuş en son sürümü İOS 8.1'dir. Aynı zamanda İOS, bazı çevrelerce hafifletimiş bir Mac OİS olarak da görülmektedir. İOS, uygulama mağazası olarak dünyada en çok uygulama bulunan AppStore'u kullanır. Kapalı kaynaklıdır. Aynı zamanda da iPhone ve diğer Apple Mobil cihazlarla da yüksek dereceli stabilize durumundadır. Yüksek dereceli performansa ihtiyaç duyması ve de bilgisayar ile senkronize edilebilmesi için iTunes adlı yazılıma ihtiyaç duyulur.

Symbian Dünyada 2. en fazla kullanılan mobil işletim sistemidir. Nokia tarafından geliştirilmektedir. En güncel resmi sürümü Symbian Belle'dir. Genellikle Nokia cihazlarda bulunmaktadır. Aynı zamanda Sony Ericsson ve de Samsung'un da Symbian cihazları bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda Symbian eski popülerliğini yitirmiştir. Symbian her türlü şekle uygun üretilmiştir. S40 Platformu ve S60v3 platformu her türlü kızaklı ve tuşlu telefonda kullanılabilir. S60v5 platformu ise dokunmatik ekranlı telefonlar içindir. Aynı zamanda yalnızca Nokia cihazlarda bulunan Symbian 3 de dokunmatik ekranlı ve de QWERTY tuş takımlı telefonlar içindir.

Akıllı telefonların genel özellikleri teknik özelliklerteknik detayları GPSGPS-A bluetoothversion 2.0 ve üzeri qwerty klavyeklavye dokunmatik ekrançoklu algılama HDHD ekranekran640x480 üzeri video kameramegapixel FM radioRDS karasal TV alıcısıDVB-T wifib\g\n 3gEDGEEDGE, 3g, 4g3g4g

Dünya Pazarında 2009'un ve 2010'un ikinci çeyreğinde dünya'da cep telefon satışları ÜreticiSayı % % Nokia /8, % Samsung % % LG % % Research In MotionResearch In Motion (BlackBerry )BlackBerry % % Sony Mobile % % Motorola % % Apple % % HTC % % ZTE % % G'Five %-- Ötekiler % % Toplam % %

Bazı Android Telefonların Sorun Çıkardığı Yerler