Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
C# İsim uzayları(namespace)
Activity Ekleme İşlemi
KAYIT BUTONU TIKLANILIR. EKRANDAKİ ALANLAR DOLDURULUR.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
Kodlama bilgisi gerekmez!
Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
İSİM UZAYLARI.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
KOŞUL İFADELERİ onbirc.com/133.
İSİM UZAYLARI.
Kelime İşlemci Programı
Template ve Macro Yaratma
Javascript Oğuz İNAL.
KOŞUL İFADELERİ GMGNKJG.
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Görsel Okur-Yazarlık *
Çerez(Cookie) Kullanımı Oturum Yönetimi
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
CSS Birimleri.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Koşul İfadeleri ve Akış Kontrolü Yazdığımız uygulamanın hangi koşulda nasıl davranacağını belirterek bir akış kontrolü oluşturabilmek için koşul ifadelerini.
Proxy ayarını yapmak ne işe yarar?
Bilgisayarda Ofis Programları
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Microsoft Office Picture Manager
Önce tasarım butonuna tıklayın
STiL ŞABLONU (CSS) TEMELLERİ
Yeliz Özcan Toondoo.com.
Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında veritabanına yazılır.
ANDROID DATABASE. Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında.
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
Fragment.
Microsoft Office Access
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Paket Oluşturma. B u kısımda yeni paketler oluşturup, başka paketler içerisinden import kelimesiyle programa dahil edip kullanmayı öğreneceğiz. örnekte.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
MOB İ L UYGULAMA GEL İ ŞT İ RME Hafta 11. VER İ LER İ SAKLAMA Android sistemlerinde hazırlanacak projelerde verileri saklamak için android sisteminin.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
DOSYA SIKIŞTIRMA PROGRAMLARI
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Android Projesi Olusturma projemiz için isim ve gerekli sdk ayarların ı belirtiyoruz. Uygulamamızın hangi android sürümlerinde çalışabileceğini de bu.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
KALITIM(INHERITANCE) Öğr.Gör. Murat ASLANYÜREK. KALITIM KAVRAMINA GİRİŞ  Kalıtım, sınıflardan yeni sınıflar türetmeyi sağlar.  Türetilen yeni sınıflar,
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
PROGRAMLAMA VE SCRATCH.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
Nesneye Dayalı Kavramlar Uygulama 2
ANDROID STUDIO İLE UYGULAMA GELİŞTİRME ÖRNEKLERİ SAVAŞ TUNÇER.
ANDROID STUDIO İLE UYGULAMA GELİŞTİRME ÖRNEKLERİ 2 SAVAŞ TUNÇER.
ANDROİD STUDİO SAYFA NESNELERİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Google Colab Dosyaları Nasıl Kullanılır?
Tasarım: Ali Topal.
Sunum transkripti:

Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.

Sayfa Ayarlari Burada layout klasöründe bir xml dosyası var. Bu xml dosyası, uygulamamızdaki bir sayfanın xmlkodlarını içerir. Yani nasıl bir asp.net sayfasında kod görünümüne geldiğimizde eklediğimiz tüm araçların kod görüntüsü bulunuyorsa, bu xml dosyasında da sayfamıza eklediğimiz araçların kod görüntüsü bulunur. Uygulamamıza ne kadar sayfa eklersek o kadar xml dosyası oluşturmamız gerekir. Yukarıdaki src klasörünün altında da bir java dosyamız var. Bu da, bağlandığı sayfa ile ilgili kodları içerir. Bunu da asp.net’deki click olaylarına benzetebiliriz. Her sayfanın arka planında, görsellik ile ilgili kodları içeren xml dosyası ve tıklama, yazma gibi kontrollerin olduğu.java dosyası bulunur. Uygulamamıza yeni bir sayfa eklersek hem bir xml dosyası hem de.java dosyası eklememiz gerekir

Sayfa Ayarlari Şimdi activity_main.x ml dosyasına çift tıklayalım. Karşımıza aşağıdaki gibi sayfamızın görsel kısmı çıkacaktır.

Sayfa Ayarlari Sayfamıza hiçbir şey eklemediğimiz zaman görüntüsü budur. Alt kısımda Graphical Layout veactivity_main.x ml seçenekleri bulunur. activity_main.xml seçeneğine tıkladığımızda bu sayfanın xml koduna ulaşırız. Xml kodu da aşağıdaki gibidir.

Sayfa Ayarlari Sayfamızda bir textview bulunuyor. Ve sayfadaki tüm nesneler, relativelayout içerisinde bulunuyor.. Sayfaya eklenen araçlar için genişlik, yükseklik, hizalama, isim gibi ayarlar bulunur. Bunları ister bu xmldosyasından isterseniz de Graphical layout seçeneğine tıklayıp sağdaki properties kısmından değiştirebilirisiniz. Her araca tıklayıp, aşağıdaki gibi properties kısmından özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Sayfa Ayarlari Sayfamızın xml kısmını inceledikten sonra şimdi de bir sayfanın.java dosyasını inceleyelim. Daha sonraactivity kavramından bahsedelim. MainActivity.java dosyasın a çift tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceğiz.

Sayfa Ayarlari 6 => Dosyamızın paket ismi belirtilmiştir. İsterseniz uygulamanızı paketler olmadan da yapabilirsiniz. Paketleri kullanmak, hangi dosyalarınızın hangi paketlerde olduğunu bildiğiniz için daha düzenli bir yapı sağlayacaktır. 5 => Diğer paketleri dosyamıza dahil etmek için import etmemiz gerekir. Android, java sözdizimi ile yazılmıştır. Java bilen birisi için bu ifadeler yabancı gelmeyecektir. Sayfamıza bir buton bile eklesek, bu butonun ait olduğu paketi buraya import etmemiz gerekecektir. 4 => Bizim sınıf adımız MainActivity’dir. Android’de sayfalarımızın ait oldukları her sınıf, Activitysınıfından extends (türetilmiş) olması gerekir. MainActivity sınıfı da Activity sınıfından türetilmiştir. 3 => Biz sınıfımızı Activity sınıfından türettiğimiz için bu Activity sınıfının tüm metodlarını kullanabiliriz. Burada da Activity sınıfında bulunan onCreate() metodunu kullandık. Java’da, bu üst sınıfların metodunu kullanmaya Override etmek dendiği için işareti koyulmuştur. OnCreate() metodu, sayfamız ilk oluşturulduğunda çalışan metoddur. Genelde basit uygulamalarda çoğu kontrol, bu metod içerisine yazılır. 2 => Bu metod bulunmak zorundadır. super anahtar kelimesi, üst sınıftaki metodları çağırır 1 => setContentView metodu, bu java dosyasının ait olduğu xml dosyasını bağlamaya yarar. Yani diyoruz ki bu yazdığımız tüm kodlar, hangi sayfa için geçerli olacak? Bu metod içerisine, xml dosyamızın uygulamadaki konumu yazılır. Bizim xml dosyamız yani sayfamız, R.layout içerisindedir. İsmi deactivity.main_xml‘dir.