ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 ŞAHISLAR İÇİN TEHLİKE ARZEDEN BİR İŞLEME TEŞEBBÜS ETMEK  BİR İŞLEMIN SONUCU ŞÜPHELİ İSE AMİRE HABER VERİLECEKTİR  İŞE GIDEN HER EKİP KAZA HALİNDE.
Advertisements

YANLIŞ UYGULAMA ! EL BLOK ALTINA KOYULDUĞUNDA SAPAN YÜKSEKTE OLMALI.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
EV KAZALARI.
KAÇAK AKIM KORUMA RÖLELERİ
Gıdalarımızı saklama kuralları
5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
EV KAZALARI VE İLKYARDIM
ERK İSG&İK ERK –
EV KAZALARI.
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
İŞ GÜVENLİĞİNE UYGUN ELEKTRİK TESİSATI ELEKTRİK KAYNAKLI İŞ KAZALARI
1 ERK İSG&İK – –
Basınçlı Kaplar.
FORKLİFT KULLANMA TALİMATI VE KRİTERLERİ
Elektrik Çarpmalarından Nasıl Korunabiliriz?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Yangın Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Önlem Alınır? Nasıl Müdahale Edilir?
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
ERK İSG&İK ERK –
Hayat Yolculuğuna Hoşgeldiniz ? Olcay BİRTANE. , Bu yolculuğa devam edebilmek için aşağıdaki metinleri onaylamanız gerekmektedir.
Rasih METE Deniz Asil ÖZCAN
Elektrik İşlerinde Güvenlik
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
1 ERK İSG&İK – –
TOPRAK KAYMASI (HEYELAN) VE KORUNMA
TOPRAKLAMA ►Elektrikli cihazların herhangi bir elektrik kaçağı tehlikesine karşı gövdelerinin bir iletkenle toprağa gömülü vaziyetteki topraklama sistemine.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
DEPREM.
HİJYEN NEDİR? Temizlik görünen ortamdan kirlerin uzaklaştırılmasıdır. Hijyen ise mikroplardan arındırılmasıdır. Hasta olmamak. Mikroplardan korunmak için.
EVDE YAŞANABİLECEK KAZALAR
İLKYARDIM GENEL BİLGİLERİ
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
NELER OLUYOR?.
BİRAZ DİKKAT !.
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
ELEKTR İĞİ N YOL AÇAB İ LECE Ğİ TEHL İ KELER. HAYATIMIZ İ Ç İ N VAZGEÇ İ LMEZ OLAN ELEKTR İ K ENERJ İ S İ,D İ KKATL İ KULLANILMADI Ğ INDA BÜYÜK TEHL İ.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İLKYARDIM GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ. İlkyardım Nedir? Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, Olay yerinde Sağlık.
TYRKISK EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ brannvernforeningen.no.
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
Kaçak akim koruma şalterleri teknik eğitim semineri Şahin keskin
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TEHLİKELİ DAVRANIŞLAR
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
EV KAZALARI.
10. SINIF 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 3. KONU: Elektrik Devreleri
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
KONU: KAZA GELİYORUM DEMEZ HAZIRLAYAN:CUMA ARAYICI
Ünite 4 Tehlike kaynakları Devam
Acİl durum Hareket Tarzı.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
Sunum transkripti:

ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER

ELEKTİRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER Elektrik kazalarının büyük çoğunluğu, genellikle kullanmadaki dikkatsizlikten ileri gelir. Elektriğin tehlikeleri kolayca unutulur. Sayaçtan geçtikten sonra, elektrik abonesi tamamen kendi tesisatından sorumludur. Elektrik tesisatları, doğru olarak ve en kaliteli malzemeyle yapılmalıdır. Her türlü uydurma tesis girişimi ve tamirattan kaçının. Türkiye’de meskenlerdeki elektrik, genellikle 220 volttur. Tesisatı, otomatik bir sigorta korur. Prizler yeter sayıda olmalı ve yüklemeleri önlemek için, ustaca yerleştirilmelidir. Ayrıca çocukların ellememeleri için kapalı prizler tercih edilmelidir

NE YAPABİLİRİZ? okullardaki elektrik prizlerine elimizi sürmemeliyiz her hangi bir cisim sokmamalıyız. ucu açılmış kabloları kesinlikle yetkili kişiye bildirmeli.kendiniz herhangi bir müdahalede bulunmamalıyız. elektrik kaçağı veya çıngı çıktığını gördüğünüz kabloya yaklaşmadan yetkilelere haber vermeliyiz. okulda herhangi bir nedenle yangın çıktığını görürsek hemen en yakın yangın tüpüyle müdahale etmeliyiz. yangın veya tehlike arzeden bi durumda panik yapmadan ve tek sıra halinde oradan uzaklaşmalıyız.

Bulunduğunuz ortamdaki elektrik uyarı levhalarına uyunuz Bulunduğunuz ortamdaki elektrik uyarı levhalarına uyunuz. *Saç kurutucusunu ve elektrikli ısıtıcıyı banyo küvetinin ve lavabonun yakınlarına koymayın. *Islak ortamda elektrikli cihaz çalıştırmayın. Banyoda saç kurutucusu kullanmayın. *Prizlere emniyet kapağı takın. *Evde topraklı priz kullanın. *Yuvasından çıkmış, telleri açıkta kalmış prizleri tamir ettirin. *Sigortaları tel sararak yenilemeyin, orjinal malzeme kullanın. *Elektrikli cihazları fişe takmadan önce kapalı olduklarına emin olun. *Elektrikli ev aletlerini kullanım talimatlarına uygun kullanın. *Sigortayı kapatmadan elektrikle ilgili hiçbir iş yapmayın. *Evi uzunca bir süre terk edecekseniz sigortaları kapatın. *Ekmek kızartma aletini kahvaltı masasına almayın. İçinde sıkışan dilimi çatal, bıçak gibi nesnelerle kurcalamayın. *Sıcak ütüyü kablosunun üstüne koymayın. *Elektrikle uğraşırken kalın lastik tabanlı ayakkabı giyin.