ELEKRİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİM DÜZEYİ İLE İŞ KAZALARININ İLİŞKİSİ GÜTF HALK SAĞLIĞI ABD EPİDEMİYOLOJİ PROJE ÖDEVİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ordu Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ordu/Türkiye
Advertisements

Nefize Gökmen, Ömer Deniz, Ayşe Yıldız
TÜRK HALKI, VEREMİ VE VEREMLE SAVAŞI DOĞRU BİLİYOR MU?
Amaç: Amaç: Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversiteye giriş başarısının dönem içerisindeki başarısıyla orantılı olup olmadığı her zaman bir soru işareti.
İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLERİNİN VİZYONER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLMALARI İLE ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL ADANMALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ Fatma BABİL Eskişehir.
HEMŞİRELERİN SÜREKLİ EĞİTİM ETKİNLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Gülşen Güner Üzel* , Resmiye Özdilek**,Nihal Öztürk***, Sevim Ulupınar Alıcı****
Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ
ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK
Multivitamin Use and the Risk of Mortality and Cancer Incidence
KALİTELİ HİZMET İÇİN İŞVERENLERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULARINDA BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKEN ÖNCELİKLİ KONULARIN SORGULANMASI Dr. Adem Sezen.
TEMEL TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİ İLE KLİNİK BİLİMLER ÖĞRENCİLERİ ARASINDA MESLEĞE BAKIŞ AÇISINDAN FARK VAR MIDIR? SUNANLAR: Batuhan TAVEL, Recep KAPLAN,
Dr. Özlem COŞKUN*, Yrd. Doç. Dr. Mehtap KARTAL**,
Tıp Fakültesi 1 ve 4. Sınıflar Arasında Gözlük/Lens Kullanımı ve Öğrencilerin Lazer Göz Ameliyatına Bakış Açısı Hazırlayanlar*; Hatice Hancı, İsmail Tarduş,
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
DOĞUM VE SAĞLIK: DOĞUM SAYISI SAĞLIK DURUMUNU ETKİLİYOR MU ? Amaç Annelik kadının varoluşunda ona bahşedilen bir duygudur. Anneliğin birçok getirisi olduğu.
MEASUREMENT *Nazan SONDAÇ *Didem ATASEVEN *Halise ARGUÇ.
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ AİLE HEKİMLİĞİNİ NE KADAR TANIYOR? Beyza Boğa*, Merve Ayşe Atmaca*, Uğur Can İzlimek*, Kadir Özmen**, Nagihan Külahlıoğlu**,
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi:
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
HANGİ ÖĞRENİM SİSTEMİ DAHA MEMNUN EDİCİ?
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ARASINDA BESLENME BİLGİ DÜZEYLERİ VE VÜCUT KİTLE İNDEKSİ AÇISINDAN FARK VAR MIDIR? İbrahim N. I. Abuawad1, Muhammed Abdullayev1,
GİRİŞ BULGULAR YÖNTEM SONUÇ
TIP ÖĞRENCİLERİNDE DERSLERE KATILIMI ETKİLEYEN FAKTÖRLER İnsan hayatının yegâne bekçisi olan doktorların şüphesiz ki nitelikli bir eğitim almaları hem.
ARABALAR İÇİN TRAFİK İŞARETLERİ YÜKLENİYOR.
1 HAVA YOLU OBSTRÜKSİYONU TANISINDA FEV 1 /FEV 6 ORANININ YERİ İlknur Başyiğit 1, Haşim Boyacı 1, Serap Argun Barış 1, Cavit Işık Yavuz 2, Füsun Yıldız.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OKUL İÇİ ŞİDDETİN İRDELENMESİ: BİR ANKET ÇALIŞMASI Sözen S 1, Baysal SU 2, Ekizoğlu O 1, Tüzün B 1, Tüzün Ü 3 1 İstanbul Üniversitesi.
ÖĞR. GÖR. ELİF ÜNALAN ÖZÇELİK
FİRMANIN YAPMIŞ OLDUĞU REKLAMLARA YÖNELİK TUTUM İLE TÜKETİCİ GÜVENİ DEĞİŞKENLERİ ARASINDA KURUMSAL İTİBARIN ARACI ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Fatih KOÇ Balıkesir.
TRİATLON SPORCULARININ DOPİNGİN KULLANIM NEDENLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Cemal GÜNDOĞDU* Evrim ÇELEBİ**
Hazırlayan: Uzm. Nazan TORUN
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ Doç.Dr.Alp Ergör Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2011 Bahar Yarıyılı - 2. Sınıf Şubat-Nisan 2011.
ÇEVRE DUYARLILIĞI ve GELİRİN YEŞİL ÜRÜN SATIN ALMA DUYARLILIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Arş. Gör. Emre YILDIRIM Arş. Gör. Merve TÜRKMEN Sakarya ÜNİVERSİTESİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
SAĞLIK TEDBİRİ UYGULAMALARININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ANKARA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI Tülay ERÇİN ŞAHİN, Özlem GÜLER AYDIN, A.Çiğdem.
İletişim fakültesi ŞEHİRLER VE İMAJLAR: MARKA ŞEHİR OLMA SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE MALATYA İMAJI.
POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
Giriş ve Amaç: Sigara kullanımı dünyadaki önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu ölümlerin çoğu düşük ve orta gelirli ülkelerde oluşmakta,
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
Hem. Zerrin SAĞLAM ÜNLÜ, Dr. Hülya TOPCU ÇAĞLAR
Kayseri İlinde Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Çalışanların Anksiyete ve Depresyon Düzeyinin Değerlendirilmesi Dr. Fatma Gündoğan1, Paramedik Zeynep.
GRUP: VİTAMİNİ KABUĞUNDA
Dersimizin Amacı İş sağlığı ve güvenliğinin temel prensiplerini ve güvenlik kültürünün önemini kavramalarına yardımcı olmaktır.
Kadınlarda iç grup yanlılığı ve iç grup yanlılığının demografik değişkenlere göre incelenmesi H.Halil Babacan1, Aleyna Nur Kaş1, Ömer Demir1, Tuğçe Erdoğru1,
Diyarbakır bombalı saldırısı: bir afet deneyimimiz
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisine İş Kazası Nedeniyle Başvuran Kazazedelerin Sosyodemografik Özellikleri, İş Kazası Nedenleri, Oluşum.
Mükerrer Vaka Başvuruları (Ankara, Mart-2005) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay,Sevinç Türkdemir Ankara 112 Acil Sağlık.
TÜRKİYE'DE İŞ KAZALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ 1937/
ÖZÜRLÜLERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMLARI (Ankara, 2004)
Hatice Şimşek Keskin***
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
Acil Sağlık Hizmetlerinde Ölümlerin Değerlendirilmesi (Ankara ) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay Ankara 112 Acil.
PANSİYONLU OKULLARDA ÇALIŞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİNİN KARAR VERMEDE ÖZ SAYGI ve KARAR VERME STİLLERİ Yasin DEMİRCAN, Vedat AYAN Tekışık Anadolu.
Aquatic Baby Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları Tesislere Yönelik Tatmin Düzeylerin İncelenmesi ” Aquatic Baby ” Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları.
VAKA REDLERİ ve YOL AÇTIĞI SORUNLAR (Ankara, 2003) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay.Fahri Arıca Ankara 112 Acil Sağlık.
ÖZÜRLÜLERİN SOSYO DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ (Ankara, 2004)
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi:
BİLGE KADIN ARAŞTIRMA MERKEZİ
Çocuklarda Solunum Yolu Enfeksiyonu ve Astım Kontrolü
Abdullah Alper ERTEM Enver AYDOĞAN
HEMŞ.MELİKE ÇELİK DOÇ.DR.ÖZLEM UĞUR DOÇ.DR.EZGİ KARADAĞ
İlaç Uygulamalarında Hemşire İzleminin Önemi: X İlaç Uygulaması
BİTİRME PROJESİ SUNUMU ANA BAŞLIK Danışman: Yapan Kişi(ler)in İsmi
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
Stratejik Gıda Hizmetleri Danışmanlığı/Tasarımı Amacımız; Hizmet Standardını sağlamak; Zincir mağaza olarak tüketicilerin gideceği diğer AUM mağazalarında.
KAZAYA RAMAK KALA OLAYI
Sunum transkripti:

ELEKRİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİM DÜZEYİ İLE İŞ KAZALARININ İLİŞKİSİ GÜTF HALK SAĞLIĞI ABD EPİDEMİYOLOJİ PROJE ÖDEVİ

Hazırlayan Saffet TATMA Danışman Prof. Dr. Seçil ÖZKAN

SUNUM PLANI  Giriş: Çalışmanın Konusu ve Amacı  Gereç ve Yöntem  Bulgular ve Tartışma  Sonuç ve Öneriler

GİRİŞ  İş sağlığı ve güvenliği konusunda yasaların artması ve denetimlerin oturmasıyla iş kazalarının önemi daha da arttı.  İş kazaları sonucu meydana gelen iş kayıpları ise işletmelere büyük maddi külfetler getirmekte  En büyük zararı ise her zaman kazayı geçiren işçi görmektedir.

GİRİŞ  İş kazalarının önlenmesi için İSG eğitimleri kurum içi ve kurum dışı olarak verilmeye çalışılmakta.  Niceliksel olarak verilen eğitimlerde artış olsa da bu eğitimlerin niteliği ve etkisi tartışmalıdır.  Bu çalışmada çalışanların eğitim durumları ve aldıkları İSG eğitimleri ile iş kazalarının ilişkisi araştırılmıştır.

GEREÇ ve YÖNTEM  Çalışma Ankara iinde bulunan ve elektik sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikada yapılmıştır.  320 çalışan içinde 297 sine ulaşılmış ve fabrika revirinde yüzyüze görüşme ile anketler doldurulmuştur.  Anketlerde demografik özelliklerin ayıran sorular haricinde 16 soru sorulmuş ve cevap istenmiştir.

GEREÇ ve YÖNTEM  Anket sonuçları SPSS 22.0 programına girilerek analizleri yapılmıştır.  Eğitim düzeyleri ve alınan eğitimin türü, zamanı ve yerine göre çeşitleri ile iş kazası arası ilişki Ki-Kare Bağımsızlık Testi ile değerlendirilmiştir.

BULGULAR  Çalışmaya katılanların yaş ortalaması 32 dir. En yüksek yaş 60, en düşük yaş ise 18 dir.  Çalışanların 289 ( %97.3) u erkek, 8 (%2) i kadındır, % 73 si evli ve % 27 si bekardır.  Mavi yakalar % 86, beyaz yakalar ise % 14 tür.

BULGULAR  İSG konusundaki bilgilerin en çok ediniliş yerinin % 24 ile kurum içi eğitimler ve % 22 ile sosyal medya olduğu görülmüştür.

SONUÇ ve TARTIŞMA  Alınan eğitim ile iş kazaları arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır.  Eğitim düzeyi arttıkça iş kazası azalmıştır. Ancak bunu farklı nedenlere bağlamak mümkün olabilir.  İşbaşı eğitimlerinin niteliğinin arttırılması ise iş kazalarını önlemede etkili olacağı görülmüştür.

SONUÇ ve TARTIŞMA  İSG konusundaki bilgilerin kurum içi eğitimler ve sosyal medyadan alındığı göz önünde bulundurulduğunda bu noktalara ağırlık verilmesinin önemi ortaya çıkmıştır.  Anket soruları hazırlanırken daha dikkatli ve konulara özel eğilecek şekilde olmalı.