Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR"— Sunum transkripti:

1 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR ProjeAB Komisyonu ve AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Tarafından Finans Edilmektedir.

2 ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR PROJESİ 20 KASIM 2015 MİMAR SİNAN MTAL

3 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
PROJENİN TANIMI Bu projeyi , geleceğe, güzele, umuda, ışığa dair hayallerini kaybetmiş, sosyo-ekonomik olarak olarak dezavantajlı, yetim, öksüz, parçalanmış aile çocuklar, yoksul durumda olan, Adıyaman'ın dışına sadece bahçelere, tarlalara çalışmaya gitmek için çıkmış , okulumuz öğrencilerine ( biz bunlara 'güneşin çocukları' diyoruz.)ışık olmak, geleceğe, insanlığa dair iyi hayaller kurdurmak için yürütüyoruz.

4 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
AMAÇ: Projeyi, örencilerimizin kendi alanlarında ve iş güvenliğini de içeren konularda AB' de 2 haftalık mesleki eğitim görmelerini, sosyal ve kültürel olarak gelişim göstermelerini, eksik olan yönlerini güçlendirmelerini sağlamak, istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek ve iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak, Adıyaman, bölgemiz veTürkiye’nin aydınlık ve güçlü yarınlarına katkı sunmak için uygulamaktayız.

5 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Katılımcılar ve gidilecek ülkeler 1.Grup:Elektrik –ElektrTek. Al :14 öğrenci (1 engelli) öğretmen Yer: Hollanda- Veghel 2.Grup:İnşaat ve MobilyaTek. Al.:12 öğrenci (1 engelli) öğretmen Yer:Avusturya- Vorarlberg 3.Grup :Makine Tek. Alanı :10 öğrenci 1 öğretmen Yer:Almanya- Dorsden

6 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Proje Toplam süresi: 12 ay Yurt Dışı Akış Süresi: 2 Hafta Yurt Dışı Akış Tarihi :17-30 Nisan 2016 Proje Bütçesi: Euro

7 PROJE ORTAKLARI Proje Sahibi: Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yurt Dışı ortaklar: Hollanda: ROC de Leijgraaf Avusturya: Ausbildungszentrum Vorarlberg GmbH Almanya: Bildungs Centrum Nies

8 PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Katılımcılar Üzerinde Beklenen Etkileri: 1-Katılımcı öğrencilerimiz 2 haftalık yurt dışı staj eğitimleri ile alanları ile ilgili AB de kullan yeni teknolojik araç- gereç, makinaları, yeni uygulamaları ve teknikleri görme ve uygulama imkanı bulacaklardır. 2- Alanları ile ilgili iş güvenliklerini, iş disiplinini görme ve öğrenme fırsatı yakalayacaklardır.. 3 -Başta engelli olmak üzere tüm katılımcılarımız kendilerini toplumun nesnesi değil, önemli bir öznesi olarak göreceklerdir.

9 PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
4-Yabancı dil becerileri gelişecektir. 5- Farklı bakış açıları kazanacak ve iş motivasyonları artacaktır. 6- Mesleki eğitimde okulların, dolayısıyla ülkemizin Avrupa ile olan entegrasyonuna katkıda bulunacaklardır. 7- Tüm katılımcılarımızda Avrupa yurttaşlık bilinci, demokrasi, kültürler arası kaynaşma ve dayanışma bilinci gelişecektir.. 8- Hayata, ve kendilerine küsmüş olan bu gençlerimiz yani güneşin çocukları, hayatla ve kendileri ile barışık olacaklar güneş ile beraber yarınımızın aydınlığına katkı sunacaklar, hayallerine kavuşacaklar.

10 PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Kurumsal Anlamda Beklenen Etkiler: 1- Okulumuzdaki diğer öğrencilerinin de moral ve motivasyonun artmasına sebep olacaktır. 2- velilerimizin, okulumuz ve ve mesleki eğitime olan bakış açıları olumlu anlamda değişecektir. Okulumuzdaki eğitim kalitesinin ve okulumuza olan talebinin artmasına neden olacaktır. • Tüm öğrencilerimizin okula olan saygı ve güvenleri artacağından okulumuz huzurlu bir eğitim merkezi haline gelir • Kurumumuzun eğitim ve iş çevreleri nezdinde ki prestiji artacaktır.

11 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


"GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları