Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI

2 Gençlik Programının Amaç ve İlkeleri
Gençlerin toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak ve girişimcilik ruhunu teşvik etmek. Gençlere bilgi beceri ve yeterlilik kazanmalarında yardımcı olmak Dayanışma duygularını serbestçe ifade etme imkanı tanımak Irkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı verilen mücadeleyi desteklemek Kültürler arası öğrenme yoluyla ortak Avrupa kültürünün çeşitliliğinin, ortak mirasımızın ve temel değerlerimizin daha iyi anlaşılmasını sağlamak Her türlü ayrımcılığı yok etmeye ve toplumun her düzeyinde eşitliği sağlamaya yardımcı olmak

3 Gençlik Programından Kimler Yararlanabilir?
15 – 25 arasındaki gençlik grupları İmkanları kısıtlı gençler Avrupa gönüllü hizmetinden yararlanmak isteyen gençler Gençlik organizasyonları, gençlik liderleri Proje liderleri veya organizatörleri Yerel otoriteler ve sivil toplum kuruluşları Gençlik ile ilgili konularda ve yaygın eğitim alanında çalışanlar Türkiye’nin neresinde bulunursa bulunsun, bu hedef kapsamına giren herkes gençlik programından yaralanma hakkına sahiptir.

4 Gençlik Programının Öncelikleri
İmkanı kısıtlı gençlerin ( sosyo-ekonomik, kültürel yada coğrafi bakımından daha düşük imkanlara sahip kesimlerden gelen veya engelli gençler) katılımı Daha önce benzer programlardan yararlanmamış olanların katılımı Faaliyetlerin gerçekleştirildiği yerdeki topluma faydalı olmak ve Avrupa boyutunun vurgulanması gençlik programının temel öncelikleridir.

5 Gençlik Programı Ne Tür Alt programlardan oluşmaktadır?
Program her biri eylem ( action ) olarak adlandırılan 5 alt programıyla yararlanıcılara değişik etkinliklerde bulunma seçeneği sunuyor. Bunlar; Eylem 1 ( Gençlik Değişimleri ) Eylem 2 ( Avrupa Gönüllü Hizmeti ) Eylem 3 ( Gençlik Girişimleri ) Eylem 4 ( Ortak Eylemler ) Eylem 5 ( Destek Faaliyetleri ) Yaralanıcılar bu eylemlerden kendilerine uygun gördükleri herhangi birinde belli bir konu üzerinde, bir proje geliştirip başvuruda bulunmak suretiyle programdan yaralanabilirler.

6 Projelerde Ana Konular
Sanat ve Kültür Çevre Gençlik Politikaları Gençlik Suçlarına Karşı Önlemler Gençlik Bilgilendirmesi Ortak Mirası Koruma Kırsal Kalkınma Serbest Zaman Değerlendirmesi Kentsel Kalkınma

7 Gençlik Sporları Fırsat Eşitliği Basın ve İletişim Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığı ile Mücadele Avrupalılık Bilinci Sağlık Uyuşturucu Madde Kullanımı Sosyal Dışlanmayı Önleme Diğerleri

8 EYLEM 1 (Avrupa için Gençlik)

9 Niçin Avrupa için Gençlik?
Gençlik değişimleri ve gençlik buluşmaları gençleri başka kültürlerle ve başka gerçekliklerle tanıştırıp, onlara belirli konuları tartışma olanağı sunar. Böylelikle, gençler, birbirlerinden çok şey öğrenebilir ve kültürleri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları keşfedebilirler. Böyle bir deneyim, olumsuz önyargıları ve basma kalıp düşünceleri yıkmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bir gençlik değişiminin yada bir gençlik buluşmasının yerel nüfus üzerindeki etkisi, diğer kültürler hakkında olumlu bir bilincin oluşumunu sağlayabilir ve yalnızca gençler yada onların kuruluşlarının etkinlikleri üzerine değil, aynı zamanda yerel halk üzerinde de bir etki yaratabilir.

10 Gençlik Değişimi Nedir?
Gençlik değişimi, iki yada daha çok ülkeden gelen ve farklı alt yapılara sahip genç gruplarını bir araya getirir; bu gruplara bir çok farklı konuda tartışma ve birbirlerinin ülkeleri ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olma imkanı verir. Program ülkeleri arasında gerçekleşen değişimler, iki taraflı, üç taraflı yada çok taraflı olabilir. Bu değişimler, projeye dahil olan ortak ülkelerden birinde gerçekleşmek zorundadır.

11 Genel Seçim Ölçütleri Ortaklar
İkiden fazla ülkeden ortak genç gruplarının bir araya geldiği projelerin Avrupa’ya getirisi daha yüksek olduğu için, böyle değişimlere öncelik verilmektedir. Katılımcılar Bir gençlik değişiminin, grup liderleri hariç en az 16 en çok 60 katılımcısı olmalıdır. Prensipte yaşları arsında olan genç gruplar Bazı istisnai durumlarda 15 yaşından küçük yada 25 yaşından büyük katılımcılar olabilir. Ulusal gruplar katılımcı sayısı açısından dengeli tutulmalıdır.

12 Grup Liderleri Her grubun bir yada daha çok lideri olmalıdır. Ev sahibi ve gönderen grupların temsilcileri, projenin düzenli olarak yürütülmesi, izlenmesi ve tüm katılımcıların aktif olarak katılımdan ortaklaşa sorumlu olmalıdır. Süre Değişim etkinliğinin süresi, seyahat süresi hariç 6 ile 21 gün arasında olmalıdır.

13 Projenin Finansmanı Projenin maliyeti Ulusal Ajans tarafından karşılanmaktadır. Ve topluluk hibesi,diğer kamu ve/veya özel katkılarla beraber eş finansmana dayalıdır. Topluluk hibesinin hesaplanması,fiili seyahat masrafları,istisnai masraflar ve proje ile ilgili diğer masraflar için gün başına sabit oranlara dayanır.

14 Nasıl Başvurulur? Ulusal Ajanslar resmi başvuru formları temin etmektedir. Bu formlar, ayrıca, komisyonun web sayfasından ve eklerde belirtilen diğer web sayfalarından da indirilebilir. İki yada üç taraflı bir değişim için, gönderen ve ev sahibi gruplar, bağlı bulundukları Ulusal Ajanslara ayrı ayrı başvururlar. Çok taraflı bir değişim için, diğer ortaklar adına ev sahibi grup kendi Ulusal Ajansına başvurur.


"AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları