Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz."— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ

2 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz ve bu hiç iyi olmaz. Çünkü öğretmenlik mesleği yapaylığı, sahteliği kaldırmaz. Kendiniz olun, doğal olun. Yapmacık davranışlardan ve sözlerden uzak durun. Karşınızdakilere güven verin.

3 2- DOSTLUK KURUN Karşınızdakileri her söylediğinize inanıp kabul eden veya oltaya gelen balıklar olarak düşünmeyin. Doğal sohbet ortamları oluşturarak arkadaşlık kurun. Elbette eğitim ve öğretimi bırakıp sadece arkadaş olun demiyorum, hepsini harmanlayarak doğal, seviyeli sohbetler kurup, dostluklar oluşturun.

4 3- BARIŞIK OLUN Önce kendinizle barışık olun. Ailenizle, arkadaşlarınızla, komşularınızla, öğretmenlerle, öğrencilerle, velilerle ve idareyle barışık olun. O zaman işlerin daha güzel gittiğini fark edeceksiniz.

5 4- FARKINDALIĞINIZ OLSUN Çevrenizden olup bitenlerden bihaber olmayın. Sınıfta, okulda, kasabanızda, ülkenizde, dünyada olup bitenlerden haberiniz olsun. Yapabileceğiniz konularda fikriniz olsun. Hatta hatta öğrencilerinizdeki değişimleri fark edin. Bunun için iyi bir gözleme ve farkındalığınızı artırmaya ihtiyacınız olacak.

6 5- TEKNOLOJİK OLUN Teknolojiyi yakından takip edin. Neler çıkmış, neler çıkacak haberiniz olsun. Bu konuda merakınız olsun yeni teknolojik aletleri kullanma merakınız olsun. Ben anlamam, ne gerek var diyerek kendinizi teknolojinin ve çağın gerisinde bırakmayın.

7 6- OKUYUCU OLUN Okuyun, entelektüel görünmek için veya kitap kapaklarını facebookta instagramda paylaşmak için değil, gerçekten okumak için okuyun. Okumayı alışkanlık haline getirerek çevrenize örnek olun.

8 7- HOŞGÖRÜLÜ OLUN Farklı görüş ve düşüncelere karşı anlayışlı ve hoşgörülü olun. Karşı çıkmadan önce dinleyin, anlayın. Belki de tek doğru sizin doğrunuz olmayabilir. Önyargılarınızdan bir an önce kurtularak insanları tanımadan yargılamayın, etiketlemeyin.

9 8- EMPATİ KURUN Öğrencilerin bulunduğu şartları ve ortamı göz önünde bulundurarak empati kurun. Onları yargılamadan, kırmadan, aşağılamadan empati kurarak onları anlamaya çalışın. Unutmayın her birey kendine özgüdür ve değerlidir.

10 9- ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN Hatasız kul olmaz, bu nedenle sizi eleştirenlere kızmak yerine bu eleştirileri dikkatle dinlemeniz ve gerçekten sizin eksik veya hatalı yönlerinizi ortaya koyuyorsa bu hususlara dikkat etmeniz kişisel gelişiminiz için önemlidir.

11 10- EK DERSİ KONUŞMAYIN Başta ek ders olmak üzere diğer insanların yanında maddi konuları konuşmayın. İki öğretmen bir araya geldiğinde eğitim ve öğretim konularından konuşmaya özen gösterin.

12 TEŞEKKÜRLER… Dinlediğiniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim. Ahmet AKTAŞ Öğretmen


"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları